@Dacha smes li Fallout 4 na survival Daco nubaro?
Propistio sam ceo serijal zbog okolnosti u kojima sam se tada nalazio. Bez obzira na manjak informacija smatram da igra nije imala sta da mi ponudi i nije mogla da odgovori mojim zahtevima.
Brate ti si najjaci lik na forumu
Ja ne bih smeo da se usudim baš tako da igram.
Meni je na normal survival
Ali kapiram da oko lvl 40-50 već postaješ toliko OP da je igra run’n’gun.
čak i sad da hocu da upgrade skill da pruzja i armor mogu da upgrade na lv4, već bih bio baš OP.
Volim igre gde za svaki kill dobijem XP, čak šta više za svaku akciju dobiješ xp
Takodje. Recimo u Valhali preporuceni level za Asgard je 90 a ja sam 60 skupio prayeci samo pricu i neki raid. Sad me bukvalno tera da radim world events ne bi li dosao do levela i izjednacio sebe sa protivnicima. Origins je davao XP za sve.
Elem, kojim skill buildom si krenuo igru?
Isao sam sve po malo, jer nisam znao šta mi odgovara, sad trenutno shvatam i to sam do max nabudzio je charisma i inteligence. Takodje luck je dobra ppcija, sve zavisi šta želiš.
Fallout 4 nema level cap tako da ako igraš dovoljno dugo oko lv280 ces otključati svaki moguci skill
Lako je biti OP kad znaš kako da napraviš build i koje perkove da uzmeš. Nisam ni ja znao prvi put kad sam igrao, isto sam taj playthrough počeo na normal a završio na very hard kad sam se malo uštelio. Od tad samo na survival igram.
Da, do 50 levela si God Mode, mada na survival opet nekako naginje prema stealthu, jer ti rade puno damage-a pa te ne može ništa spasiti kad te veći mob uhvati.
Ja volim stealth, ninja perk kad maksuješ npr. radiš 3.5X veći sneak damage sa puškama, 10x veći ako si melee (melee je ludački OP)
Za puške, maksujem još rifleman perk i uzmem još mister sandman koji daju još 50% sneak damage za sva oružja koja imaju prigušivač. To je dovoljno da riješavaš sve jednim hicem.
Bez stealtha je dobra opcija imati bleeding automatsko oružje ili sačmaru ili exploding varijantu. Exploding sačmu možeš dobiti samo random dropom, ja za preko 1000 sati nisam nikad imao sreće da to dobijem. Ali automatsko eksploding oružje ima ona Cricket prodavac, bude ispred Diamond City-a i ispred ulata u Vault 81, ona prodaje Spray ‘n’ Pray što ti je exploding submachine gun. Igrao sam cijeli playthrough jedan sa tim na survival. Maksuješ perk za automatska oružja i maksuješ Demolition Expert perk jer zapravo svaki metak koji eksplodira ima benefit od tog perka. Znači uništavaš sve, ne moraš ni biti precizan jer eksplozija je area of effect, moraš samo biti dovoljno blizu precizan. Što je najbolje, od velikih bića poput Deathclaw-a napravi smijuriju, jer ako je ne ubije odmah, osakati im noge pa se jedva kreću. Skroz je OP. Jedino municija je problem. Bukvalno sam napravio taj playthrough fabriku za pravljenje municije.
Ja sam skontao da ja više i ne znam šta mi je main quest, ne znam šta treba da radim
al uvek se nadje nešto.
Oslobadjam settlemente, pomažem brotherhood of steel i čekam da naletim na main quest usput.
I ne smeta mi uopšte. Diamond city radio, i peške bez sprinta svuda kroz commonwealth
A da ne pricam o manjku prostora zbog svakog glupog itema koji vidim
Trenutno mi je inventory 345, al sam uvek pun, malo malo odem u sanctuary hills da odlozim smece, al ne vredi
Gde da nadjem dobar armor by the way ?
Furam neki budjavi, 70 mi je defence samo, mozda to i nije malo, al mi nesto bezveze, ruzan
Armor ti je uglavnom level capped. Npr. obični leather armor kasnije dobijaš varijante sturdy leather armor i heavy leather armor. Možeš uvijek kupiti kod trgovaca isto. Mjenja im se inventory kako se ti leveluješ i dobijaju bolje stvari.
Najbolje što možeš uraditi za damage resistence je da se pridružiš Railroad i odradiš one misije dok ne dobiješ ballistic weave da možeš odjeću modovati da ima armor. Ja obično modujem neki odjeću na koju još može taj dodatni armor da se nosi, neka odjeća ne dozvoljava da nosiš armor preko toga. Kas moduješ odjelo i kapu na max level to ti je pored tvog armora još 220 damage resistance i energy resistance.
Treba ti armorer perk za to da bi uradio pa se potrudi da ga maksuješ. Materijali se mogu kupiti ako budu falili.
Znaci da rezimiramo, punim od pocetka charisma i intelligence?
Mozda najbolje inteligence prvo, jer dobijas vise xp za sve sto uradis, u teoriji ces kasnije lakse skupljati xp.
A ima i u lick kategoriji jedan skill da dobijes 3x xp od obicnog, a sto manja inteligence to veca sansa da se aktivira taj skil
Zavisi šta hoćeš. Ako ćeš igrati pištoljima onda perception, agility i luck su najbitniji jer pištolji bez VATSa i critical hitova su slabi. Ako ćeš sa puškama onda može perception i agility samo. Ako nećeš koristit VATS i manuelno pucati uglavnom onda ti perception nije bitan toliko. Mada opet možeš htjeti sniper perk koji je 8. perk na perception ako ćeš sniper koristiti. Ako ćeš melee onda su najbitniji strength i agility ako ćeš VATS koristiti zbog blitz perka. Endurance je po meni najnebitniji, to mi je uvijek dump stat mada sad igram sa high endurance namjerno. Ali najlošije perkove ima.
Charisma ti je dobra radi local leader perka ako se misliš zezati sa settlments itd.
Najbolje ti je odabrati perkove neke prvo i onda tako napraviti build.
Znači ukratko:
- najbitniji su perkovi
- Strength utiče koliko ćeš damage nanosit sa melee i na carryweight
- Perception utiče na to koliko ćeš biti precizan u VATS i na to da se pojavljuju neprijatelji na radaru i sl.
- Endurance - koliko imaš HP i takođe povezano koliko se troše Action Points kad sprintaš npr
- Charisma - utiče na prolaz speech checkova i cijene kod tegovaca (ali uzmi u obzir da uz droge i odjeću sa bonusom na harizmu ja sa charismom 3 mogu da imam 13 i prođem svaki speech check)
- Intelligence - utiče na to koliko dobijaš XP (više=bolje ali moguće je dobiti više XP sa INT 1 ako uzmeš perk idiot savant iz luck tree-a)
- agility utiče na action points i koliko si dobar u stealth itd.
- luck utiče na to koliko brzo ti se puni critical hit meter u VATS- u, koliko nalaziš minicije i caps-a itd.
@yolixeya vidim da si bas iskusan u fallout. Kazi mi smg i pstala automatska oruzja, kako da nabavim dovoljno metaka, da mi ne trebaju ukupno 3 fighta, isto vazi i za cells.
A i bottlecaps de i kako da nakupim par desetina hiljada.
Brate ja video na jednom klipu, mnogo caps ti donosi kad kreiras neki Mentas za prodaju. To kao skupo mozes da prodas.
Prodaj vrednije stvari koje ne koristiš. Droge, municiju, svaki put kad si u prolazu sa trgovcima opelješi im sve što imaju.
Nosi uvijek sa sobom odjeću koja ima charisma bonus. Svaki put kad prodaješ prvo obučeš to sve. Ja ih držim na shortcut da ne moram ulaziti u inventory 2 puta. Moram samo kad završim i kad idem u divljinu da equipam armor i ostalo.
Pokupi svaki put kad vidiš whiskey.
Whiskey, mentats i 2 hubflowera ( plavi cvijet ima ga puno u početnom djelu mape) sa to troje kraftaš grape mentats koji ti daju +5 charisma i 10% bolje cijene kod prodavaca. Kad kupiješ i prodaješ nešto na veliko mlatneš taj jedan i obučeš charisma odjeću. Zna ti izaći duplo jeftinije ili zaraditi duplo više ako prodaješ.
Takođe imaju časopisi koji ti daju bolje cijene kod vendora, Tales of Junktown Vendor tako nešto, guglaj im lokacije. Imaju po jedan u Super Duper Mart i Mystic Pines, blizu jedan do drugoga, baš sam juče pokupio.
Možeš i da craftaš drogu kao što reče gore @MladenVR . Ja to nisam nikad radio jer nisam imao potrebe. Možeš da odradiš Diamond City Blues misiju, ako prođeš speech checkove može se završiti da ti sav plijen uzmeš što je od svake droge po 60 komada. To su ogromne količine za prodati.
A najbogatiji sam bio kad sam bio raider u Nuka World ali to ti je već evilvplaythrough. U settlments koje porobiš dtavi se warchests gdje ti plaćaju danak. Samo u prolazu pokupiš caps, doniraju ti isto i municiju, oružja, to možeš da prodaš.
Sa settlements možeš isto ako imaš local leader napraviti svoje trgovce u settlements. Isto pokupiš neki keš od njih pored toga što isto i njima možeš da prodaješ. Meni je problem često bio što sam znao zaboraviti pokupiti lovu. A oni kad dođu do maksimuma ne generišu više dok ne pokupiš.
Ja kad sam igrao sa automatskim oružjima sam imao sreću da mi je takođe dropalo pipe pistol explosive pa sam rotirao sa Spray n Pray a za pipe pistol .38 je najlakše naći. Ali opet sam craftao, napravio automatsku fabriku, to su dodali u jednom dlc. Problem je što ti onda treba dosta fertilizer za municiju. Najlakše je kupovati.
Imaš isto perkove cap collector za caps i čini mi se scrounger da nalaziš više municije.
Koje znanje i Fallout-u, svaka cast.
Samo Fallout 4 znam detaljnije jer sam ga prešao dosta puta. Ove ostale već slabije.
Opet ja sa jos jednim pitanjem
U vezi junk i materiala, koliko sam provalio, junk se ne deli medju razlicitim workbench-ovima?
Ja sam do sad stavljao gde mi padne na pamet i sad provalim da se ne deli…
jel local leader perk pomaze za to?