Externi HDD

E ovako ljudi…imam nekoliko pitanja, pa ako se setim jos edit cu post :slight_smile:
Prebacivanje igara koristim preko xbox backup creator, i za 2 igre nisam imao nikakav problem…ali:

1. Prebacio sam igru Forza horizont 2, i nikako ne moze da update artwork. Stoji onako default slika omota i kada udjem u opis igre on je i dalje default.

2. Prebacio sam The Crew igru na 2 diska, sistemom DISC 1 i DISC 2, ali mi kaze da ima 7 GB koje mora da prebaci internu memoriju, koju ja NEMAM. To mi je ujedno i najveci problem…

3. Za saved games sam uzeo jedan USB od 4gb za pocetak, ali me interesuje da li externi HDD koji koristim za igre moze da mi bude sve…i Saved games da idu na njega, i Content i same igre…

Hvala unapred…ako se setim necega javljam :slight_smile:

EDIT

Ovako cu napisati glavno pitanje…da li jedan externi HDD od 1TB moze da mi koristi za SVE. Znaci da mi snima igre, da ide content na njega cak i FSD…ali ako to sve uradi da li cu i dalje moci da imam svoje podatke sa kompa na njemu. Imam neke filmove ako i bitne podatke u vidu worda i svega. Znaci da li mogu da koristim HDD i za komp i za Xbox ali da napravim 2 foldera na njemu???

The Crew je online igra, pa je ne možeš igrati ovako i onako.

Sent from my SM-G313HN using Tapatalk

Kako mislis ovako i onako. Ne mogu uospte da je igram offline ili ne mogu i jedno i drugo zajedno?

Ne može offline da se igra, tako da se ne čimaš oko nje.

Sent from my SM-G313HN using Tapatalk

OK, a ostali problemi :slight_smile: Vise me brine saved games i to sve :slight_smile:

Pa save game odeš u storage onda hard drive (glavni hdd od konzole) te u games folderu imaš sve sejvove i samo sejv po sejv kopiraš na usb stick i na komp si pohrani ali ne znam recimo ako to rikne konzola i ako npr kupiš novu konzolu ne znam na koji princip se prebace profili i sejvovi sa stare konzole.

Kao sto sam napisao u EDIT-u, bitno mi je da taj externi HDD mogu da koristim normalno na Xbox-u kao i na kompu. Znaci kada hocu da gledam neki film ja prebacim HDD na komp i odgledam…kada hocu da igram igricu ja prebacim na Xbox i pokrenem igricu bez problema.

Znaci zelim da vidim da li HDD externi mogu u ovu svrhu da koristim za sve za sta mi treba.

Da na to sam mislio mislim da ima 2 vrste takvih kablova jedan je samo za FAT modele a drugi je i za FAT i SLIM ili ima samo jedan za obadvoje to točno ne znam… Ali u biti da on ima to tako bi mogao prebaciti sve podatke koje treba ali taj kabal mora kupiti ako misli to napraviti dok je onda besplatno riješenje ono što si ti naveo preko horizona.

Jedna je varijanta kabla i za Phat i za Slim. SATA HDD je i jednom i u drugom.

Negdje sam čitao da ako Microsoftu napišeš da si kupio novi konzolu i zahtjevaš da ti pošalju taj kabal kako bi odradio transfer oni ti ga pošalju za DŽ, ali naravno to je slučaj na zapadu, u ovim našim vukoje*inama ništa od takve prakse.

Sent from my N5 typewriter

A svašta je moguće a ja samo nažalost znam samo rastaviti/složiti konzolu i pokrenuti igru ali za ovo ostalo sam priznajem noob jer nisam u xbox svijetu dugo jako sam kratko tako da sam može se reći novi u xbox svijetu ali sve se dade s vremenom naučiti zar ne. :wink:

Zaboravio si napisati da znaš zamjeniti termalnu pastu [emoji6]

I ja sam novi u RGH svijetu, nekih 2 mjeseca, a Xbox i PS3 kao i ranije konzole mi nisu strane.

Ma i ja sam isto negdje toliko kao ti neka 2 možda 2 i pol.mj ne sjećam se točno al znam da smo tu onda negdje. A za pastu to još nisam radio ali vidiš dobro da si me podsjetio bilo bi dobro da je zamjenim pošto je moja konzola sa Jasper v3 ili v4 verzijom iz 2009 koja se ne kvari kao stari fat modeli. Ali vjerujem da se pasta negdje skorila da moraš vući ko sivonja za kuler koliko je negdje pasta zapekla hahaha. :smiley:

Uspeo sam da odradim sve sa jednim HDD-om. Tacnije radi mi igrica i save i sve na jednom tom externom HDD. Ali ta igrica nema Content…ne znam kako bi se ponasale igrice sa Content.
U pitanju je Phat konzola tako da interni i nije zapravo interni HDD…

Pročitaj ovdje drugu napomenu u prvom postu:

http://www.xboxrepublika.com/showthread.php?t=3552

Edit: U biti, pročitaj sve, više puta dok ti ne bude jasno, a bit će vrlo brzo, jednostavno je, samo treba “učiti” [emoji6]

Procitao sam 100 puta, ali kada nemam INTERNI HDD…razumes…znaci mora da moze i sa externim ako ga configure u Xbox-u direkt, sto sam i uradio.

Kupis hdd case, nadjes u oglasima, za nekih 500 dinara, otvoris rack od ekternog, stavis taj hdd u case, namestis na konzoli i formatiras preko konzole i ukucas serijski broj konzole… U sustini ovo bi moglo da radi ako ti je taj externi hdd unutra od 2.5"

http://www.emmi.rs/hdd-eksterni-hdd-external-25-1tb-transcend-ts1tsj25m3.11.html?productId=28056

Najtacnije imam ovaj HDD…izvinjavam se sto sam link od prodavnice dao ali to mi bilo najbrze jer nisam znao tacan model.
Fora je u tome sto ja hocu da ga koristim i kao HDD za komp a ne da ga zatvorim u xbox.
Kako bi ga ja povezao onda ako je u Xbox-u. Ne mogu da shvatim koja je razlika da li je HDD unutra ili izvan Xbox-a?

Formatirao sam ga preko konzole samo sto mi nije trazio serijski broj konzole…prebacio igru, nasao cover on sam i radi potpuno normalno…da li je to to ili nije?

Moraš imati interni da igraš igre sa Content-om.

Kao sto sam pitao…kako se povezuje taj interni? ATA, SATA, SATA3, USB???

Ne razumemo se ali dobro…ajd polako cemo. U redu, kupim case za 500 din i stavim moj hdd (koji nisam siguran da moze da stane u taj case) i stavim ga na konzolu…posto je fat pa mu je case gore. Ono sto me interesuje je gde ga prikopcavam? Gde je taj SATA ulaz na konzoli?

Ok skontao sam…mozete li mi samo reci koliki mi HDD treba za te stvari…koliki mi je dovoljan?