Elden Ring {MT}

5 Likes

Ponadah se dečački da je već pušteno aj sačekaćemo…

4 Likes

Pogledao sam i moram reći da nisam oduševljen onim što sam video.

Formula je ostala ista, ubijaš, dodješ do vatrice, odmoriš i sve se resetuje, pa idemo dalje ili opet isti region.

Razlike su u tome što više nema fall damage, odnosno jedan zaštini znak je totalno sklonjen, jasno je da se ovo moralo zbog openworld koncepta, ali nekako mi je jako čudno da posle onih silnih smrti i pričanja, samo da nepadnem, samo da nepadnem, sada ko superheroj baja skočiš 100 metara u provaliju i samo nastaviš dalje.

U suštini souls igra sa dodatim openworld i da ih nazovem “akradnijim-lakšim” pristupom borbi elementima.

Videćemo posle ovih network testova kako će izgkedati finalni proizvod.

Pa to je Souls, isto kao kada bi iz drugih naslova izvadio core gameplay, to vise ne bi bila ista igra. :smiley:

Sto se fall damage-a tice, nije to nista novo. Sekiro vec ima drugaciji sistem nego DS ili Bloodborne. Stealth je implementiran u Sekiro. Tako da je Elden Ring miks DS i Sekira sto je pozitivna promena jer sada imas i stealth pristup koji ce biti od koristi posto je igra open world gde navodno nije toliko linearan progres, nesto poput zelde sto je mnogo drugacije nego sto smo do sada imali.

Isto tako je ubacen crafting sistem sto do sada nije bio slucaj u souls igrama. Plus na to dodas da imas mounta kojeg ces koristiti i u boss borbama.

Meni je igra ostavila vise nego pozitivan utisak, to je ono sto smo svi ocekivali. Miks elemenata iz ranijih naslova u open world okruzenju.

1 Like

3000 din preorder, živela Argentina :joy:

3 Likes

Gledao snimak na tvu, izgleda igra ok, mada dosta trikova ima, tipa tekstura trave na patosu a onda viri pokoja travka, onako. Gejmplej je cool, klasika, mada na momente se stiče utisak da ima BotW i Shadow of the Mordor šmek.

Dizajn sveta je fantastican, i onaj bosfajt na kraju, uh.

3 Likes

Ajoj uradio bi preorder samo tako, ali sve me vise strah od tih AAA naslova bukvalno postalo kao mačka u džaku, ne znaš hoće li imati 10,000 bugova ili samo par, posebno igrica ove veličine…

1 Like

Japanske igre ne izlaze u tom stanju kao naslovi iz EU i US. Kod njih je veliki akcenat na tome da igre budu bug free.

A i sa pojedinim studijima nije macka u dzaku. Nisu svi EA, Ubi i Bethesda. :rofl:

Nadam se da igra ima Easy nivo u podešavanjima :slight_smile:.

Mogu da se nadam :rofl:.

Možeš, ali ćeš često gledati ovo :grin:

1 Like

100%. Mada ne znam što ne uvedu nivoe težine. Ovaj elitistički pristup ‘po našem ili nikako’ je malo tupav. Pusti ljude da igraju kako žele, neće to ništa oduzeti od onoga kako su igru zamislili.

1 Like

Nije ti ovo Star Wars pa da biras tezine. Ovo je Souls gde je jedan od zastitnih znakova tezina i neprijateljski nastrojen svet koji na svakom koraku ceka tvoj kiks da te ubije. Ako stavis tezine taj segment igre totalno gubi smisao. Igra je odlicna ovakva kakva jeste, nema slucajno takav fan base.

1 Like

Da, mada shvatam sta hoće @robotnjik da kaže, mislim da je u ovom slučaju @Collector u pravu – težina (plus atmosfera) je jednostavno zaštitni znak serijala, praktično suština njihovih igara. Ne mora svaka igra da bude za svakog, i to je ok.

Što se videa tiče, uglavnom mi se sviđa šta vidim. Malo se brinem da će maestralni pacing prethodnih igara biti razvodnjen, što je skoro pa neizbežno kad kreneš s open-world formulom. Ali poštujem što pokušavaju nešto novo.

1 Like

Meh, to što će neko igrati na Easy ne sprečava nikoga da igra na Normal ili Hard. Ako si hard core souls fan, pa ok, igraj na težini koju je developer predvideo. Ako neko bude prešao na Easy ili Beginner težini, možda će hteti da se oproba na onoj koja se smatra “pravom”.

@robotnjik Mislim, ima smisla šta kažeš.

Al sad razmišljam, pala mi na pamet (verovatno glupava) analogija:

Za većinu igara bih se složio, al neke igre su ko planinski visovi, cela poenta je da ih je teško osvojiti. Zamisli kad bi grupa planinara rekla ‘ok, pravi vrh himalaja je pretežak, mi ćemo osvojiti ovaj niži vrh pored, ista stvar.’

Nekako nije isto haha. Mada u suštini u pravu si, Celeste važi za mega tešku igru a ima dosta accessibility opcija, bez da je izgubila ugled.

Biće da sam sam sebe nagovorio da pređem iz jednog kampa u drugi.

Da, teško ih je osvojiti a kad to rade onda biraju idealne vremenske uslove i pravo godišnje doba za poduhvat.

Kako god, kontam da je izazov i patnjom do pobede glavni motiv da težina po defaultu bude ista za sve.