Bez patcha to će zavisiti od igre do igre. Ako igra ima dynamic resolution ili otključan fps, onda će iskorisiti jači hardver. Za igre gde je to zakucano, izgleda da će morati da padne patch da bi se iskoristio X. Nadam se da ćemo u nadolazećim mesecima imati ovo pojašnjenjo kako će funkcionisati. Digital Foundry bi trebalo da u ovome bude ažuran.
Ono sto cini cenu X u odnosu na ono kada je pro izasao jeste tehnologija u konzoli. Manji je od pro-a a ima 2. teraflopsa vise, cak i izmislis posebnu tehnologiji napajanja samo da komzola bude mala je vau… Sto se tice same konzole, stvarno su odradili neverovatan posao. Ostaje da uskoro vidimo kako ta konzola radi, pogotovo to cuveno hladjenje. Po meni bolje da su stavili obican BR citac i tako smanje troskove. Ali custom HDD, cpu, nova tehnologija za napajanje, izgleda da su bas hteli da odrade ovo i tehnoloski popisaju sony. Po meni su za sada jako blizu toga. Pro u 4K je kao mig 29 pri poletanju, neka bude duplo tisi i oni su vec nadmasili ocekivanja.
ps: Dok smo sinoc gledali konferenciju, falio nam je @M007P da nam kaze sta koji cip radi na maticnoj ploci…
Bas nesto gledam dizajn X-a, toliko je neinspirativan. Obicna crna kutija, izgleda kao risiver za kablovsku. Nista na konzoli ne vristi “najmocnija konzola ikada”. PS4 Pro je stvarno preruzan, ali makar ima neku ideju. Jedino su gabariti za medalju.
Pun pogodak bi bio da su isporucili Elite kontroler uz konzolu, ili da su dodali neke hromirane detalje (znam da zvuci kicasto ali nesto mora da daje look and feel premium uredjaja).
Ja sam prestao da obracam paznju na to. Dokle god isporucuje sta treba moze da bude cipela sa Wifi antenom, i dont care
Doduse meni se X svidja.
Inace gledam na trejlerima u donjem delu skracenicu za Xbox One X koja je O/X
O/X = OX
Nije loš dizajn, meni se sviđa. Bolje nešto jednostavno nego troslojni ps4 pro
Mada izgled mi je najmanje bitan.
Trebalo je da stave rogove na konzolu, tako americki:
Gosh darnit
Lepa je konzola, mada bolje da je neka kombinacija boja izmedju gornjeg veceg i donjeg manjeg dela. Nisu smeli belu sada da bi se razlikovala od One S-a, mozda kasnije. Gledajuci One X i One S jednu pored druge, laik ce pomisliti da vece znaci i jace
Inace sa Gaf-a:
X
Box
One
X
Bilo bi katastrofalno da to ne bude slučaj.
Mislim, kad je Shadow of Mordor - a “starija igra” - dobio patch za Pro, ne vidim razloga zašto i 95% ostalih igara ne bi dobilo isti tretman.
Zavisi od razvojnih timova i da li smatraju da im se isplati da ulože resurse u patchovanje već izašlih igara. Oni u osnovi nemaju nikakav razlog da patchuju igre ako ne smatraju da će zaraditi na tome. Možda MS najavi svoju verziju Boost Mode.
Pa mogli bi da zarade ako bi njihove igre ucinilo privlacnijim Scorpio userima. Ne kosta mnogo da podignes rezoluciju, ne moras ni da preradjujes teksture.
Ma samo nek dignu rezoluciju i naprave mod sličan Boost kao u Pro, kao što reče Daemon.
I’m good.
Za sada odziv developera nije loš:
Gears of War 4, Forza Horizon 3, Killer Instinct, Halo Was 2, and Minecraft will get 4k Xbox One X updates. Also over 30 additional titles from third parties including Final Fantasy XV, Resident Evil 7, Ghost Recon Wildlands, and Rocket League.
Ali poenta je u tome da koristiš 4k teksture a većina igara koje su izašle za PC ih već imaju spremne. Moguće je da će neki hteti samo da dignu rezoluciju, dok će drugi otići korak dalje i ubaciti texture. Verovatno će za neke igre MS da podmaže da se uradi patch.
Da li je Forza Horizon 3 sa ostrijim ivicama vredna 1500e?
U početku sve ima podršku. Da vidimo da li će se trend nastaviti.
Pa da, ima u onom Digital Foundry videu sto je Milan kacio, zasto ce Scorpio biti dobar i za Pro.
Ostaje samo “sitnica” koji 4K TV odabrati
Ako nekoga zanima Michael I-dont-know-teraflop-if-it-flops-to-my-face Pacther
Ne uzimam u kini zato sto su njihove verzije osakacene na milion nacina. Od zabrane pola igara da pokrenes do toga da ne mozes da igras online sa usa/uk nalogom. Imam varijantu da odem do hk i uzmem tamo ali sam taj put ce me izaci izmedju 100 i 200 evra pa mi se na taj nacin ne isplari. Plus ovde u kini nemam 4k tv a u srbiji imam(sledece godine bi i ovde u kini uzeo neki 4k tv)
Ne znam za vas ali je meni najvece razocaranje konferencija Bethsede.Trajala je samo nekih 40-tak minuta,malo toga je prikazano (sem Wolfensteina drugo mi se nije svidjelo).Ne znam ni sto su organizovali konferenciju sa koliko malo sadrzaja.Sto se tice Microsofta trebali su prikazati vise AAA naslova ali opet barem nesto rade,kako god nije gore od ovog do sada.Valjda ce biti bolje u buducnosti ali jasno je da je Sony bez pravog konkurenta.Xbox one X se definitivno uzima,mozda ne bas odmah ali hoce definitivno.Uz PS4 dobra kombinacija.
Ni ja nemam šta da dodam a da nije već rečeno…
Krenuli dobro, usrali motku, završili mlako. To bi bio moj rezime.
Sama konzola mi se baš sviđa. Sve osim cene…Iskreno, nadao sam se cifri do 450$.
Mada, imam neki osećaj da će već do Nove Godine sa 499$ sići na pristupačnijih 399$…
Msm da nema sanse, tek snizenje u sledecoj godini. Voleo bih ja, ali eto.
Neso, moja ti je preporuka vez razmisljaj o sistemu “stari xbox za novi” da se skine malo sa ove pune (nikakve) cene