Ja upravo presao 8.chapter. Bas postajem kaznena ekpedicija pa razmisljam da podignem tezinu. Smanjio sam parry window za jedan podeok. Takođe ganjam 100%. Jeste da usporava ali uzivam da pokupim sve na mapi.
Nemas ti sanse na vecoj tezini. Igraj tu na normal i cuti. Botardo. Ti i kaznena ekspedicija
Ko ti drma kavez jutros?
Jel igra neko oco na PC-u ili svi pice konzole? Ja tek sad stavio da se skida za PC… ne igra mi se sa ovo sa dzojpedom
Igram ja na PC. Tj odigrao sam prva 3 chaptera. Novi Nvidia driveri sto su izbacili za igru su mi zbunili racunar pa sam malo batalio dok ne poprave. Mada je igrivo skorz, imao sam jedan crash.
Prvih par chaptera su bas kratki, dok u chapteru 6 krece polu otvorena struktura svijeta, te je chapter 6 mnooogo duzi.
Ja sam trenutno na 12. ili 13. chapteru, I mogu reci da se pomalo uvlaci dosada u ovom periodu igre. Mislio sam upaliti igru cim se probudim Tako da je zavrsim dok je vikend, ali meh, nije tolika hampa. Pored toga veceras sedma utakmica u 21:30, treba ispostovati Jokaru, poslije toga cisto sumnjam da cu biti budan za igranje.
Igra ima svojih kvaliteta i mana, ali moram priznati da je igra puno pozitivnih strana I nije tolika losija od Eternala koji mi je jedan od omiljenih razbribriga ikada. Ako bih uputio neku zamjerku za igru, ona ne bi bila upucena ka gameplayu kao sto Sam mislio da ce biti, nego je upucena ka dizajnu nivoa, stvarno ovo nije bilo potrebno.
Ako bi dizajnu usporedio sa nekom igru, pomislite na Uncharted 4 Madagascar chapter ili God of War centralna lokacija
Edit: e da, na Xbox series X imao Sam jedan game crash I tri puta Sam morao restartovati checkpoint zbog neucitavanja sledece sekvence
Luka nasvirao težinu na max, digao sve slajdere i spustio sve tajminge, eno ga pati se debelo već na drugom nivou.
Kad svaku arenu ponavljaš po deset-dvadeset puta, to već zalazi u mazohizam. Al ne mož mu objasniti, mora dete glavom o zid.
Dokazuje nešto i sebi i drugima, šta li.
Isuse, svaka mu cast, voli sebi da postavlja ciljeve, na tatu je. Zar niste tako igrali i Eternal, bese?
Ja dominiram na normal nivou (drugom nivou tezine) kao Choda, i to sa misem i tastaturom sto stvarno nije fer prema jadnim demonima, ali ne dize mi se (d’izvinete).
Vi iskusni PCjasi bi trebali da igrate na 3.tezini minimum.
Ne, hocu da budem OP makar u toj sferi zivota i kompenzujem sve ostale neuspehe. Ne trazim spankovanje po dupetu i sadomazo iskustvo kao neki
Mene iz nekog razloga smara igra, mozda i jedna jedina u kojoj svaku cut-scenu preskacem, jednostavno me ne zanima ta lazna drama, devil evil dolazi mi se branimo sa doom slayerom.
Zelim samo da se krljam, ali me i to krljanje smara, zanimljiviji mi Halo gameplay loop.
2016 sam voleo, Eternal nisam ni upalio, ovaj cu na silu da predjem verovatno, kad mi dune po chapter-dva dnevno.
E da ovo sam hteo da kazem, cudi me da nisi shvatio i sam - dokazuje tebi, igrali ste ranije bese na najtezem nivou, sigurno si mu cestitao kada predje teze deonice (ili sebi!) i zeli da mu se divis da je uspeo u tako necemu.
Realno, i jeste veliki poduhvat preci Doom na najtezem nivou, pogotovu u tim godinama. Mazohizam sigurno nije.
Možda nekom bude od koristi
Nakon pređene igre imam pomješana mišljenja o igri.
Gameplay je zabavan, run and gun sa par interesantnih i zabavnih mehanika koje bi se mogle preseliti u Eternal i igra bi bila bolja zbog toga. Sa druge strane, gameplay je dosta plitkiji u odnosu na Eternal i ima dosta manje fleksibilnosti u sebi, valjda zbog želje da sve bude u skladu sa stand and fight mantrom.
Ovo što ću reći će biti blasfemija, ali poslije nekog vremena ubijanje horde neprijatelja postane jednostavno… dosadno. Većina interesantnijeg gameplay-a se dešava u mini boss borbama kada vas zatvore u areni sa stotine neprijatelja i par OP demona, te ovde zna da se desi pokoji zanimljim trenutnak, međutim sve između ovih momenata je filer.
Ako bih dao neko iskreno mišljenje o dizajnu igre i levela, prvo što mi pada na pamet je da igra nije imala dovoljno vremena da se “kuva”, ili sama ideja nije bila dovoljno inspirativna za devove da bi došli do nekog interesantnijeg ishoda.
Većina gamplay-a se svodi na ubijanju horder neprijatelja koji apsolutno nemaju tu šta da traže-metak iz bilo kojeg oružja i mrtvi su, što znači da su stavljeni ovde samo iz kozmetičkih razloga. Većinu igre ćete lutati po mapi kao dobar i poslošni hrčak i pokušavaćete da dođete do 100% ispusnjenja nivoa, ali ovo poslije nekog vremena postane monotono.
Ono to mi pada na pamet da su htijli da naprave drugačiju igru, ali su u nekom momentu odustali od toga, te su nivoe ostavili da su takvi kakvi jesu, a fodder neprijatelja ubacili da razbiju monotoniju.
Ono što mi takođe upućuje na fodder sadržaj su boss i mini boss borbe-uđete u arenu sa koliko zna talasa neprijatelja koje ubijate samo da bi skinuli štit glavnom boss-u, a nakon skidanja štita ima predviđeno trajanje života od deset sekundi. Ono, dizajnom nisu mogli napraviti interesantan duel, pa daj da ubacimo mehaniku ubij 1000 neprijatelja da bi mogli da ubijete i ovog baju za deset sekundi.
Pored ovoga, stvar koja mi je baš jela živce je nedostatak quick switchinga. Ne znam ni sam koliko puta mi se desilo da uradim parry i melee odmah nakon toga, gdje igra nije registrovala melee zato što nije predviđeno da igra reaguje na input momenat nakon parry-a, nego može tek sekund kasnije. da ne pričam koliko bi interesantnije bilo da je gameplay zasnovan na mješavini jakih i jačih neprijatelja gdje bi npr za melee neprijatelje koristili shotgun i onda quick switch u ravager ili tako nešto.
što se tiče priče, mislim da se nikome neće svidjeti, ali tu smo gdje smo.
Igra jaka osmica, ali nakon 2016 i Eternal, ovo je nekako razočaranje.
Da, toga sam se i plašio… Mada, igraću je svakako pa ću da ocenim ali nažalost ograničeno je koliko puta možeš da muzeš istu mehaniku dok ne dosadi ljudima. Zato su prethodne dve igre super i već polako se vidi da je “more of the same” i pada interesovanje.
Ali mene najviše smara gledanje u mapu i traženje gluposti za upgrade itd. Ja više vremena provedem da se orijentišem gde sam i tražeći te neke gluposti na mapi, a makljanje demona mi dođe ko mini game unutar ovoga. I šteta što nema multiplayer, nek nam daju Quake Arenu u ovom engine-u makar da se makljamo malo za promenu u moru Cod-a, modern warfare i Hero based pucačina.
Sama činjenica da nema platforming sekcije kao Eternal mi je već bolji od Eternala, mrzio sam to tamo i nadam se da se to nikad više ne vraća u Doom serijal. Zbog tog Eternal najmanje volim od ove zadnje trilogije a da tog nema možda bi mi bio na prvom mjestu.
Ovaj jeste malo prelagan na hurt me plenty težini. Možda probam kasnije na nekoj većoj težini, sad ne ide dok pokušavam da ispunim one zadatke koji su potrebni za tablu kao i za masterovanje oružja.
Danas mi se desio jedan nekarakteristican crash. To je bio prvi crash u igri koji je izazvao iskljucenje konzole Kao da je u trenutku nestalo napajanje, samo je ostao kontroler da blenda
Upalio sam konzolu i nastavio normalno sa igrom.
Nema ništa ljepše kad si pokupio sve, sa steane ti piše, 9/9 secrets, 240/240 gold, ruby 2/2 itd. i završiš misiju kad ono piše 99%.
Desilo mi se dvaput, neki skin propustio da pokupim.
Ne moze da ti se desi ukoliko pratis tokom chaptera. Skinovi su vezani za chalange koji su na svakom chapteru raztliciti. Ja redovomo to kontrolisem jer npr jedan chalange je parry 10 times određenog demona. Znao sam bukvalno da ga cekam u sred arene i da ga ne pucam sami da bih ga isparirao 10 puta i štiklirao chalenge