DOOM: The Dark Ages Developer Direct 2025

Slobo stedi na softveru ali ne stedi na hardveru :grin:

2 Likes

1 Like

Imali smo srece da se kod nas na istoku kontinenta Doom otkljucao vec u 8 uvece, tako da smo sinoc seli da probamo malo pred spavanje.

Nemam neke velike utiske da podelim, sem da mi se jako svidja sta sam dosad video.

Osetno je slayer tezi i sporiji nego sto je bio u Eternalu. Vec prvi nivo je otvorenijeg tipa, a krcat boranijom, mnogo vise demona nego ikad dosad (ne racunajuci og doom igre).

Nazalost odmah nesto pricaju razni likovi, po meni promasaj za sam pocetak. Ne kazem da predugo traje, al mislim da je mnogo bolje poceti in medias res ko ranije, daj prvo da oduvamo malo demone pa mi posle recituj lore koji me uopste ne zanima.

Stit mi se strasno svidja, svaki put kad uradis parry bas je badass. Melee isto, cak i samo s pesnicom, kud slayer zvizne tu obicno samo oblak krvi ostane. Stvarno prodaju osecaj da si tenk.

9 Likes

Igra je cist orgazam. :sweat_droplets::sweat_droplets: hvata me adrenalin kada vidim kako kombinujem oruzja, shield, parry i kompletan repertoar napada u kombinaciji sa metal muzilkom. Jako sam zadovoljan.

1 Like

Sad si miran do izlaska switch 2

3 Likes

brt kakvo djubre od igre. Nidje veze. Jedan je Doom 3!

1 Like

Prvi Doom koji sam igrao je onaj iz 2016.tako da nisam pratio serijal od pocetka. Ovaj mi je bolji od 2 prethodna.

1 Like

Ja sam preÅ”ao juče neku četvrtinu igre. Za sada igra teče odlično, podigao sam brzinu igre i povećao FOV, ostalo mislim da nisam čaprkao.

Malu zamjerku imam, a nisam naŔao način da rjeŔim-neprijatelji se često stope sa okolinom, te ih je veoma teŔko razaznati.

Pored ovoga ogroman minus zbog muzike, gotovo da je utiŔana u ovom djelu. Spustio sam sve ostale zvukove na 66, a muziku na 100%, pa je malo bolja situacija, ali se definitivno vidi da Mick Gordon viŔe nije tu, kao i da du svjesno htijeli da razvedu gameplay od muzike kao zadnji korak u sagi zvanoj ID vs. Mick Gordon, kao da im je krivo Ŕto je muzika dobila istu količinu zasluga kao i same igre.

Nakon Å”to sam igrao igru upalio sam i Doom Eternal u kojem imam sigurno 200 odigranih sati i… mogu reci da je brzina igre odlična, i definitivno mi treba game speed slajder u svakoj igri. Čim pređem pretpostavljam da ću ići na veću težinu sa minimalnim parry periodom i povećanom brzinom projektila.

Pored ovoga, jedva čekam da vidim one psiho likove koji su slomili combat sistem u Doom Eternal Å”ta će uraditi sa ovom igrom.

5 Likes

Neeee DOOM 2 je zakon :grin:

Ja sam presao 2/22 chaptera.
Iskreno, ovo je jedna ako ne i jedina igra gde preskacem cutscenes i samo picim kroz nju.
Ako je svaki chapter slicne duzine, trebace 10-12h da se predje ovo.
Gameplay je strava!

2 Likes

Ne znam je li treba joŔ podeŔavati sharpening filter ili je do film graina, ali meni djeluje kao da je rezolucija prilično niska na Series X. Znam da je u pitanju RTGI na 60fps, ali indiana jones koristi isti engine i izgleda puno oŔtrije.

au ja mislio @dacha prekaljeni veteran kad ono doom originali nista!? Aaa, propustio covek obavezno stivo.

(ok, zapravo tesim se sto sam dovoljno mator da mi je prvi-prvcati doom jos u zivom secanju – tj, secam se kako sam se izgubio u prvoj sobi, mnogo mi komplikovan taj 3d prostor bio, fala bogu te jos nismo mogli da gledamo gore-dole)

EDIT – salu na stranu, pisao sam malo o tome ranije, al mislim da je vreme pregazilo originale – sad vise nema puno smisla igrati ih, sem da vidis sta je nekad bio cutting-edge.

4 Likes

Moj prvi Doom u životu je bio Doom 3. Sećam se da je bio ā€œhoror ikonaā€ u to vreme i ko god je pričao o horor igri obavezno pitanje je: ā€œJel si igrao Doom 3?ā€. S obzirom da je igra horor orijentisana, ja sam mislio da je Doom to oduvek i bio, horor igra.
Pokenjasmo se živi igrajući je, oni delovi u paklu i sl, baÅ” su bili odlično odrađeni. Uski hodnici, male prostorije i dolaze dve grdosije koje uopÅ”te nije tako lako ubiti kao u ovim novijim delovima.

BaÅ” nam je bio survival… DoduÅ”e ne znam kakav bi mi osećaj bio danas da ponovo obrnem Doom 3 (sad mi se igra :joy:) ali sećam se tumaranja kroz sve one UAC logove da bih doÅ”ao do Å”ifre za neki supply, municiju itd. Obožavali smo tu igru.
Posle toga je bio onaj Resurrection of Evil, to smo isto preÅ”li (skupimo se nas troje, pizza, pivo, grickalice i deri… Svako po jedan level ili dok ne zagine)

Uporedno sa time kampanja za Quake 4, malo manje horor nego Doom 3 ali podjednako dobro. :heart_eyes:

JoÅ” u to vreme bio i Doom film sa the Rock-om, koji je baÅ” bio po uzoru na Doom 3. Mi popadali u nesvest :joy:

I onda najavili Doom 2016, meni sreća u nebesa. Međutim gledam ono i na foru sam ā€œpa ovo nije horor uopÅ”teā€¦ā€, podsetilo me na Sirius Sam i Painkiller gde bez mozga samo ideÅ” i prolaziÅ” kroz demone kao kroz puter. Gledam one grdosije koje su me satrle u Doom 3, ovde prođem kroz njih iz dva pucnja dvocevke. Tako da to je moj neki doživljaj Doom igara. Volim ih, ali bih radije nazad na horor orijentaciju nego ovo. Ali ne smeta ni ovo, daj Å”ta daÅ”. :joy:

2 Likes

E da, igra ima mandatory RT sto trenutnobprouzrokuje dosta problema na Steam Decku, dok rog ally i legion go ne mogu ni da pokrenu igtu zbog nekih drajvera, iako je mozda izasao hotfix

Doom 3 a i prethodni delovi su bili pre svega PC igre. Ja sam uvek bio konzolas sa blagim PC egzibicijama. Eto zasto sam propustio serijal.

@Dacha priznaj da si bio na pogreŔnoj konzoli tad bilo je i za xbox pored pc

Nisam poznavao nikoga ko je imao Xbox. Generalno i ps2 ko je imao tada je bilo luksuz a kamoli dve next gen konzole.

xbox imali samo ovi u nerazvijenim zemljama poput Bosne i Hercegovine. Mi tigrovi uvek iskljucivo Sony :joy:

2 Likes

A pored svega ovoga da li se secas onog presedana sa kasnjenjem doom 3? to je bilo tada nevidjeno a igra je kasnila ā€œsamoā€ 4 godine, to je sada ko dobar dan :smiley:

2 Likes

Zakuco sam neka 4-5 chaptera na 100%. Dobar osjećaj nadmoći, a tek sam krenuo da apgrejdujem oružja.

I leži mi viŔe pace, ono sa Eternalom je bilo baŔ pregonjenje, bezglava jurnjava, trebalo je u tutorijalu da stoji ne paliti pre nego Ŕto izvučete dvije lajne na suho.

4 Likes