Diskovi za Xbox

prijatelju nije informacija nego vlastito iskustvo imam kuci preko 200 CD-a sa muzikom to sam sve rezao prije 15 godina kad sam pustao muziku po klubovima od toga preko 100 komada su verbatim a ovi mjesano,prije nekih mjesec dana uzmem taj cd star 15g traxdata ubacim u PC krene do pola i stane isto tako prije dva mjeseca ubacim princo neca ga niti ocitati ili dodje na zadnjih 20 min i pocne preskakati,ubacim verbatim cd narezan prije 15g normalno svira sve do zadnje stvari nikad mi se nije desilo da mi na pola prekine na sveki dvadeseti jedva jedan zasteka a kod ovih drugih svaki peti.To da se cuje konzola tise s maxellom to nevjerujem to sigurno nije do dvd-a nego do konzole moj savjet ti je da ako oces cuvati laser na konzoli koristi kvalitetne dvd-e,verbatim je skup ali je kvalitetan i zato kosta,da nisu kao prije 10-15g to se slazem.

sace pile da uci kokosku kako se nose jaja! ha ha

decko malo vise imam iskustva oko toga i slobodno mogu da kazem taj disk koji si narezao pre 15 godina je 10.000x bolji od ovih sto se danas prave i prodaju nama pod folom kao verbatim i sva ostala krsina koja se danas nalazi na trzistu. onda su se diskovi uvozili od preko a danas manje vise u se mogu u kucama stancovati.

a drugo nisam samo na svojoj konzoli to proverio da je tisa nego na vise i sa sigurnosu tvrdim da je konzola tisa sa maxell diskovima nego sa verbatim jer moja konzola je stara preko tri godine i pu pu pu nedaj boze jos nije rodovala a prva je serija xenon ploca koje su se pojavile u srbiji naravno imam uradjen kvalitetan x-clamp fix tako da se nebrinem. a eto to je bio test na mojoj konzoli onda sam isprobao konzolu sa falkon plocom i lite on romom isto je bila tisa i sada nedavno sam kod druga koji je nedavno od pekise uzeo konzolu probao na jasper ploci sa lite on romom isto se i kod njega pokazala da je tisa u radu i cak mi se cini da brze instalira igru sa maxell diskova nego sa verbatim. a ti ako mi neverujes kupi jedna disk pa narezi pa probaj! a sto se tice samog lasera u konzoli potrajace meni ovaj jos dosta dugo jer koliko ga koristim a to je samo da instaliram igru i nista vise onda sve podatke vuce sa harda ili flesa tako da se nebrinem ja za to. nego kada si toliko pametan koliko imas konzolu pa znas tako puno o njoj i njenom veku trajnja.

nego da se vratim na diskove isto tako imam neke diskove koji su sinimani pre marije terezije i cita ih svaki rom dok danasnji diskovi vek trajanja godinu dve dana a onda ih ne moze procitati ni novi dvd rezac a ne tamo neki koji je star par meseci.

to mozes da ubedjujes ove klince koji tek od pre nekoliko godina sami rezu diskove ali mene tesko jer sam u ovome malo duze nego sto ti mislis. pa tako da mogu da kazem kako su bile stvari pre 15 godina stojale po pitanju diskova a kako stoje danas.

haha,to bi mozda moja cerka povjerovala,DJ-sam preko 15g ti mene ucis o dvd-ima LoooooL,SAMO ZAPAMTI KVALITETA SE PLACA.neidem vise u OFF TOPIC.

sve je to stvar i serije iz koje su medijumi i ostalog, stari verbatim i novi nisu isti!
imam stari Verbatim CD od pre 10 godina sljaka ko blesav a imam neki koji 5 godina i layer dobio fleke.
DVD i CD nema isti layer, ni materijal…
Licno cu probati maxell da cujem :slight_smile:

nekulturni da imas toliko godina koliko ti mislis da imas znao bi internet kulturu i nebi pisao velikim slovima sto znaci da se deres. a drugo ja ti pricam o diskovima jer 5 godina sam u novom sadu radio u prodavnici koja je prodavala diskove i tako da znam da je sve to sto dolazi kod nas teski prosek da se neizrazim drugacije. a pre tacno 14 godina odnosno 1996 godine je dvd uveden kao standard tako da bas ne verujem da si odmah imao dvd rezac i dvd diskove za upotrebu jer je to tada bilo skupo ko sam djavo, makoliko da si zaradjivao nisi mogao imati jer je tada jos bilo neisplativo. tako nemoj pokusavati da budes nesto kao pametan kada ne mozes da me pobijes ni u jednoj tacci nase rasprave.

ajde da vidimo koliko znas o diskovima?

tebi su poznati danasnji dvd diskovi dvd5 i dvd9! a jesi znao da je tada bilo diskova tipa dvd10 i dvd18? dvd10 ti je imao zapreminu podataka od 9.4 gb i dvd18 ti je imao zapreminu od 17 gb. ali zbog svoje nisplativosti u izradi su bili su manje korisceni u industriji filmova i polako i prestali da se upotrebljavaju.

ja tebe uopce ne kuzim evo ti tvog posta sto si posta prije malo vise od 6mj. tu si i sam rekao kako ti na drugim discovima nastaju problebi osim na verbatimu

a drugo par postova govoris kako je maxell najbolji jer kad igras da se puno manje cuje od verbatima,ovdje si napisao da instaliras igru na HDD

da i sto se tice opreme 2000g sam imao svu svoju opremu a kad sam poceo pustati muziku 95-96g sam sve sto mi je trebalo dobivao od sefa to jest vlasnika disco kluba,dobro nije to bitno nego si pitao pa da odgovorim,ne derem se ja na tebe dobro tako je ispalo evo ispricavam ti se!!
samo cu naglasiti da su verbatim bar ovdje na ovim nasim prostorima po meni najbolji dvd-i a kolko znam i drugi su u svijetu sto se kvalitete tice prije njih su Taiyo Yuden i onda ide verbatim pa tek ove ostale marke,ti misli tako ja onako i zavrseno vec sam rekao da neidem vise u off topic.

ti majkemi nisi normalan a jel vidis ti igde da sam ja pre 6 meseci pominjao negde maxell disk? to je tada bilo experimetisanje i od tada sam isprobao i maxell-a ali je bila neka druga serija od ove koju danas koristim a i tada je bilo 106 diskova a sada ima 130 narezanih sto znaci 24 nove igre na maxell diskovima koje rade perfektno! a drugo nemoj moje reci da izvrces i da pises nesto sto ja nisam napisao!!!

a jel majketi sta disk radi kada se instalira? stoji u mestu ili se vrti? eto koliko se meni disk vrti u konzoli samo dok se igra ne instalira na hard a isto tako sam radio i sa verbatim diskovima. a to mi je dovoljno da cujem kako se ponasa jedan disk a kako se ponasa drugi disk.

gledaj stari ovako bi mogli do sutra ti imas svoje misljenje ja svoje i gotovo, _ebes covjeka koj nema svoje misljenje.
a uzeti cu obavezno jedan maxell da usporedim dal se tise cuje od verbatima.

naravno da je bitno da covek stoji iza svojih reci i dela. eto probaj pa javi sta si ustanovio? naravno nije ni meni cilj da se ubedjujemo ko neka deca oko gluposti ali mozda trenutko kod nas verbatim jeste najbolji na trzistu ali znas zasto, samo zato sto smo mi to tako odabrali. da je masa kupovala godinama princo mozda bi mi sada vodili polemiku dali je bolji princo ili afla media (primera radi kazem)?

ono sto ocu da ti kazem kod nas u srbiji su neke stavri previse isforsirane jer smo mi time to doprineli, eto kod nas se vrte 3 ili 4 vrste diskova kao najboljih u klasi sa mobilnim telefonima je isto, sa lcd telvizorima isto i da sada nebih opet nabrajao sve kada se zna sta u srbiji prolazi odnosno koje ime je kao najbolje i koje je posle njega! to su sve gluposti jer smo mi do toga to doveli a ne proizvodjaci, u svetu se zna sta je kvalitet i naravno nema najbolji jer su svi dobri a kod nas se zna sve sto je kod njih skart to se salje nama!

evo samo cu uzeti jos jedan primer koliko smo mi losa zemlja, jel se secas davnih godina kada se yugo proizvodio za nase trziste i americko, koja je bila razliak u kavlitetu i u ceni? eto samo primer da za njih moze da se radi bolje i kvalitetnije dok nas ko jebe!

Trazi DVD+R DL 8GB , imas u prolazu kod doma omladine za 120din. vebratimove :slight_smile:

Sta mislite o maxellovim diskovima ?Planiram sutra da uzmem jedno 2 za pocetak,posto su oni kod mene odprilike oko 80rs a verbatim 125rs…Pa bi uzeo da isprobam pre za 240 3 maxell diska nego 2 verbatimova.Sta mislite o tome ?

Uzmi maxell, trebalo bi da rade.

Meni su najbolji (naravno zato sto su jeftini) traxdata dosada nijedan nije mi puko dok sam rezao igre na njima :slight_smile:

ok uzecu sutra da probam.

mani se traxdata-e

uzeo danas 1 dvd da probam[maxell] vidim da nije od 8.5gb vec 7.9gb…narezao instalirao odigrao koj minut,pa cemo videti koliko ce potrajati…

Neznam tvoja iskustva al su meni radila ko sat bez problema :slight_smile:

Ja sam neki dan uzeo 10 traxdata,samo 2 su radila,držim se dst-a,nije neka marka ali su bolji od traxdate,a cijenom su jeftiniji za 0,50 kn…

Pa vidi ovako: Mozes se javiti na telefon 461-584. Zatim, dobijes centralu, na centrali trzis jednu godpodju koja se zove Sabaheta, Sabaheta ce te spojiti sa Draganom koji obicno nije na lokalu na kome trazis, vec ode da igra karte na lokalu 122 pa ponovo nazovi Sabahetu da vam ona da lokal 122, ako ne bude na lokalu 120, a ako je on na 122 lokalu trazite da vas spoji sa lokalom 503, tu ce ti se javiti neka baba, babi moras glasnije govoriti. Reci “baba, baba, molio bih diskove za xbox i tako to”…

Ja sam do sad narezao jedno desetak TDK diskova i ni jedan mi nije pukao. Stvar je i u rezacu, ne samo u disku.

Da li mogu negde u Srbiji da naručim online DL diskove?
Npr. 10 ili 20 komada maxella da mi šibnu post expressom ili tako nešto?