Kada odem u prodavnicu koje diskove (sta da kazem - verbatim dvd dual layer od 8 giga?) da trazim da narezem igre za xbox?
Posebno naglasi DVD+R DL,najbolje verbatim,mada ja nisam imao problema ni sa Maxell-om.
Da. Najbolje da rezes igre na verbatim diskove, mada rekao ti covek da ni maxell nisu losi pa ti vidi sta ti jeftinije
Maxell zakon! Ja prvo uzeo Verbatim ajde kao najkvalitetniji, ali nisu mogli dvdovi da se lepo narezu i pucalo rezanje stalno na pola! I lepo od tada samo Maxell i radi bez problema… pakovanje od 10 komada i miran sam na neko vreme
Jes da mi donja str diska posle rezanja izgleda ko tigrova koza, ali nema veze
Znaci to su ovi?
i ovi>
Diskovi na drugoj slici su ti koji ti trebaju.
pa mogu i ovi verbatim sa prve slike to je ista stvar,samo sto pise iznad double layer,a ne u produzetku standardno DL
ali Ivane da bi bio siguran nadji verbatim DVD+R DL kao sto je Djakza rekao
isti mu je djavo dali verbatim ili maxell. ja bi mu isto preporucio maxell em jeftiniji em isto radi kao verbatim cak je meni konzola puno tisa kada je unutra maxell disk, nije tako bucna nego kada je unutra verbatim disk, onda se rom ponasa ko turbina.
I ja imam istu situaciju kada su igrice narezane na verbatim to zvrci zuji kao blesavo da covek ne poveruje!
jel zna neko gde mogu da narucim ove diskove preko neta, jer ne mogu da nadjem to ni u jednoj radnji, kazu mi kako se dvd+r dl slabo koriste i da uglavnom imaju dvd-r dl… strasno ali istinito… ako neko zna nek mi javi
ma ja sto se tice za xbox vjerujem samo u verbatim ako nema verbatim niti ne kupujem dok ne dobiju jesu malo skuplji ali su najbolji,jedino ako mi treba dvd za muziku ili film onda uzimam bilo sta osim princa ako nemaju verbatim.
Probaj da vidis dal imas Metro tamo gde ti zivis. U Novom sadu u Metro-u ima da se kupi 10pack maxell diskova po ceni od 813 dindzi
a odkud tebi ta informacija da je verbatim najbolji? verbatim kao disk je bio nesto pre deset godina a ovo sto se sada pravi nije mu ni do kolena a kamoli do one stvari.
lepo sam napsiao par postova iznad da kada ubacim verbatim, rom mi zveci od verbatim diskova to ko da sam ukljucio turbinu a ne xbox a ako mi neverujes eto uzmi ako imas od nekoga jedan maxell disk narezi na njega jednu igru pa ubaci u rom i pokreni pa ce da cujes da je konzola znatno tisa. jer iako na diskovima pise maxell njih prave ritek. a ako neznas koja je firma ritek raspitaj se malo. verbatim je kod nas isfuran kao marka dok u svetu niko normalan ni ne koristi te dskove…
ok druze imas poentu, ali mislim da tvoj problem zujanja verbatima, moze dosta da zavisi i od samog habanja drajva posto cini mi se da si rekao da imas xenona iz 2006 godine (cestitam na izdrzljivosti konzole :)), zato sto ja bilo koji disk da ubacim, radi dobro. Normalno moja konzola je stara tek 3 meseca. pod bilo koji mislim na verbatim i maxell, drugo mi ne pada na pamet da stavljam u xbox (drugo = to sto moze da se nadje kod nas). a po meni verbatim je mnogo bolji na duze staze. Imam kuci narezana dva diska koja se secam kao danas da sam ih rezao. Imao sam jedan verbatim i jedan maxell i bas sam razmisljao koju igru da stavim na koji disk. crash of the titans sam narezao na maxell a DMC4 na verbatim. oba diska su Case Logic torbici vec duze vremena, i pre neki dan sam nesto pokazivao drugu, krenuo da instaliram crash of the titans, kad ono paf 22% i nece dalje, a da ne pricamo kako se drajv muci ako pokrenem igru sa diska. Dok DMC 4 radi ko danas da sam ga rezao. a uzmimo u obzir da sam DMC4 igrao puno vise nego Crash-a, a to je bilo vreme kad jos instalacija igara na HDD nije bila podrzana. Tako da ako gledamo diskove na duze staze, moj glas ide za Verbatim.
verbatim je najbolji kako god ti kornjacans okrenes.rezao sam boga oca zadnjih 4 5 godina i dvd i cd…i mogu da harantujem da je verbatim best u izdrzljivosti,u trajanju u sve
vidi druze, koliko ja kontam, kornjaca ne osporava kvalitet verbatima, i verbatim jeste najbolji ali kod nas. zato sto kod nas imas verbatim, maxell, princo, i promedia. i ako gledamo te proizvodjace verbatim jeste najbolji. ali generalno verbatim vazi za osrednje slabu marku, koja se uzdize u nebesa u siromasnim zemljama kao sto smo mi, bugarska, rumunija… u nekim razvijenijim zemljama evrope ili u americi, vecina ljudi nije ni cula za verbatim diskove. mozda znaju za flash stickove, multimedia playere ali za diskove bas nesto i ne verujem…
koliko kazu ljudi sa stranih foruma, ubedljivo najbolji DL diskovi su Titan diskovi, zato sto imaju belu povrsinu layera kao original xbox 360 diskovi. i veruj mi da je to daleko bolje od verbatima
A verbatim da je toliko dobar koliko je bio dobar tamo negde 95-96 godine, danas bi bio najbolji na svetu. Tad si verbatim cd-ove imao sa tamno plavim slojem za rezanje, to ne moze da se unisti dan danas. jedan moj ortak ima igre za PS1 koje su rezane na takvim verbatimima i taj djavo sljaka ko nov 15 godina kasnije. od tog kvaliteta nema ni K danas…
ja sam do skoro imao TDK DVD+R(ne DL) .dobri su ali su mi opet par njih crklo(kao prijavi gresku u rezanju ali je sve ok na kraju…)dok sa verbatim ne znam dal sam ikada imao problema,sigurno jesam ali ako na 1.000 jedna strada to ko da i nije.mada ja volim TDK imao sam i kasete njihove joj bese vremena jel su skupi ti titani znas li?
35$ 50 komada ali ima samo u USA
Akiris jer si rezao neki Titan DVD ?
Lepo receno Verbatim nije marka koja je bio na pocetku a kod nas danas je tesko naci kvalitetan medijum.
Prost je test otvoren dvd drajv radi i vrti medijum i posmatras koliko je nepravilniog oblika!
Ja uvijek uzimam Verbatim a kad nemaju uzmem Maxell…I uzo ja njega neki dan i ne rade…Baš meni dopadnu ovi sto ne rade…Tako da, odsada samo Verbatim. I da, imao sam neke Traxdata,solidni su.