Nije problem sto gledas, nego sto uporedo i igras. Istu igru. ![]()
Ne gledam delove do kojih nisam stigao, logiÄno ![]()
Opusti se drugar. Sve je ok, nemoj da si tako mekan
Ne znam, gledam ono iskljucivo sto ne igram iz meni poznatog razloga. Sve sto igram, ne vidim poentu da gledam. Ali okej, ko sta voli ![]()
U ĆŸivotu nisam uzeo da gledam kako neko drugi strimuje dok igra igru, niti Äu.
Oduvek sam pricao da je to zesci apsurd. Zamisli to, jos im ljudi placaju i igre ne kupuju vec pratioci/gledaoci doniraju
evo npr kod nas Gajbatron je nas najpoznatiji strimer. Postujem momka zaista, svaka mu cast. Ali da gledam kako igra ne bi ni u ludilu. Ne kapiram te likove uopste. To onda nisu gejmeri.
Ehh, bar da je LoL jediniâŠ.pola igara ĆĄto igraju danaĆĄnje degeneracije spadaju u isti koĆĄâŠ.CoD, Fifa, Fortnite, CS, itd itdâŠ.tuga, Äemer i jad. ![]()
Ja ne gledam neĆĄto strimere, ali bile su mi odreÄene stvari zanimljive za gledati. Npr. kao neko ko je dosta igrao Fallout 4, oboĆŸavao sam gledati Many a True Nerd kad igra Fallout 4 You Only Live Once. Igra lik permadeath run na survival difficulty, sa modom instaliranim da se ne moĆŸeĆĄ heal-at, znaÄi jedan taj health imaĆĄ i to je to. Ja tako ne bih igrao jer bi poludio kad moraĆĄ restartovati sve zbog glupe greĆĄke koji si napravio ali njega sam gledao. Izbacivao jednu epizodu sedmiÄno, bilo mi bolje nego bilo koja serija. Jer ono ulozi su veliki, sitne greĆĄke se skupo plaÄaju, dosta nekih fazona sam nauÄio koje ja nisam znao ali isto tako poludim kad on neĆĄto ne zna a ja znam a ne mogu mu pomoÄi. JoĆĄ lik paniÄar onako malo, baĆĄ je znalo biti napeto. Gledao sam isto jednom nekog drugog lika isto permadeath kako igra ali nije bilo zanimljivo toliko jer je lik staloĆŸen stalno i proĆĄetao se kroz igru.
Isto, gledao sam malo neke likove koje su igrali No hit run u Sekiru ĆĄto mi je insane. Imamo zapravo u grupi na fb kolegu koji je strimao jedno godinu dana to i preĆĄao Sekiro no hit run.
U prevodu, svi gledamo bar neĆĄto ![]()
MoĆŸda jeste ĆŸalosno, ali ĆŸalosnije mi je kad vidim 0 tolerancije od ovih 45+ za drugaÄija interesovanja i okorelost da je samo njihovo miĆĄljenje validno. Plus, na Death Stranding 2 temi, ogorÄeno komentariĆĄu kako je igra dosadna i nebulozaâŠ
Jesu to isti koji tvrde da je igra walking sim? ![]()
To su poseban tip hejtera
A definitivno kome je ova igra samo voking simulator ne treba da je igra. Recimo i meni su voznje dosadne, one su drajving simulator
ali ne mogu da kazem da sam zato razocaran tim igrama, mene ne rade te igre dok su nekome top. ItdâŠ
Recimo sloba ima 5 xboxa. Ne mogu reci da je zato lud, jer i ja imam 5 ajfona. U globalu oboje smo ludi samo ne priznajemo ![]()
Recimo, Aca sve sto kupi proda za mesec dva, bar 50 -70⏠manje kako bi druge usrecio ![]()
I aca koji me zezne i proda drugome dek ![]()
Ja sam ponudio dan pre ![]()
Walking sim je ocigledno cinican naziv, ali nije bas ni rasturanje od akcije, ja sam prekinuo prvi deo pre nego sto je postalo uopste zanimljivo.
Ne znam kakav je drugi deo u tom smislu, da li je vise open-sandbox sim ili skriptovani filmski spektakl, ali ne znam kako Kojima misli da danasnjim ADHD klincima proda ovako nesto.
NajÄeĆĄÄe koriĆĄÄen opis igre kod recenzija
Al sto âwalking simâ uopste nije pogresan opis, nego ga ljudi koriste da se sprdaju â a zapravo, gde u drugim igrama samo zujis kroz krajolik ko skuter da vozis, ovde ko u stvarnom zivotu gledas put ispred sebe, biras putanju s manje kamenja, ko pravi hajking. Sto da ne, super ideja. Bas te veze za momenat, da moras da gledas svaki korak.
Pa onda naidje neka litica, ili se nagib naglo promeni, te moras da odlucis oces preko ili okolo, ponekad bude bas teska odluka. A najbolji momenat je kad u odsudnom momentu naidjes na merdevine koje je neko drugi tu ostavio, zivot ti spasu, svaka mu dala. Stvari o kojima u drugim igrama uopste ne razmisljas, samo drmas âAâ i vozis dalje. Da, jeste walking sim (izmedju ostalog), i to je jedna od stvari koje igru cine unikatnom. ![]()
Thatâs the whole point!
Postoji odliÄan podcast o novom ĆŸanru gejminga koji je Kojima stvorio⊠lik koji je generalno veliki introvert i solo/single player kaĆŸe da ga je igra naterala da razmiĆĄlja drugaÄije ![]()
Ukapirao je bitnost izgradnje puteva, generatora i uvideo da ako kao zajednica radimo i potroĆĄimo bar 10min vraÄajuÄi se po âmaterijaleâ moĆŸemo da uÄinimo iskustvo lakĆĄim, lepĆĄim i jaÄim. Odjednom ga je, pored âsingle playerâ iskustva, zainteresovao is âonlineâ aspekt igre i socijalizacijađĄ
KaĆŸe da kada bi ova igra bila samo film, kako su to mnogi skeptici ĆŸeleli da bude, ne bi proĆŸiveo iskustvo i prosvetljenje koje je doĆŸiveo. Igranjem je morao aktivno da uÄestvuje. Video igre i filmovi se doĆŸivljavaju na dva razliÄita naÄina.
Svidja mi se takodje ĆĄto postavljaju filosovsko pitanje da li igre moraju da budu zabavne? Da li umetnost mora da bude zabavna? Poenta koju umetnik ĆŸeli publici da prenese ne mora da bude.
Death Stranding ne pokuĆĄava da nas zabavi, veÄ pokuĆĄava da nas poveĆŸe.
Ne mora da bude âzabavnoâ da bi prenelo viziju autora, ali nekako je oksimoronski u odnosu na sam medij kome je namena da bude zabavan i interaktivan. Ali da, slazem se u nacelu da treba siriti granice medija i Kojima je u tome majstor.