Dead Space Remake - Full Developer Presentation

Kao da placas da neko drugi je.e! :joy:
Ja sam ubedjen da ti nas zajebavas :thinking::grin:
Barem se nadam da je tako.

1 Like

Ako izlozim odgovarajuci program mozda bih privukao ljude. Samo mi treba dobra promocija. Za pocetak bi bilo dovoljno 5 dolara za mesecnu preplatu. Mislim da nije mnogo, a ja bih se potruduo da sadrzaj bude kvalitetan.

Žao bi mi bilo 5$ dati na Onlyfans a ne na tebe. :grin:

6 Likes

Krenuo 6.chapter i priblizavam se polovini igre. Dosta neizvesnosti je prisutno u igri. Kuburim sa healthom i municijom i uglavnom u polupanom stanju napredujem kroz igru. Ali boze moj, to je ono sto me radi. Inace, ako je Daed Space dobio 89 na MC, sto je izuzetno visoka ocena, ocekujem da RE4 Remake preskoci 90 jer mislim da je po svim parametrima bolja i slozenija igra. Ovde si celu igru u jedno te istom okruzenju u mracnim i polumracnim prostorijama, dok je RE4 riznica razlicitih lokacija sa mnogo vise neprijatelja i likova. Stvarno cu biti razocaran ako RE4 ne preskoci 90 u martu

Juče pušten patch, igra sad izgleda dosta bolje na Series X.

2 Likes

Opa. Taman da zavrsim za vikend.

1 Like

A na series S? Dovoljno je bezveze sto radi u 30fps
Ovo pocinjem sledece nakon twilight princess, elder ring ce da saceka jos neko vreme.

Verujem da i tamo ima poboljšanja, ispravili su problem sa nešto zamućenijim teksturama i sredili su kontrast:

Evo ovde i par uporednih fotografija sa PS5:

1 Like

Ma meni to isto :grin:

Videćemo uskoro jel za mene ili ne, zavisno od toga razmislicu da li da uzmem calisto

Ma sacekaj jos i snizenje. Tesko ti je gore :joy:

Ja bukvalno ne vidim razliku u grafici naspram performance mode-a i quality mode-a. Baš sam isprobavao lično, gledao na netu, meni sve isto ili su toliko mizerne da nije ni vredno pomena. Osvetljenje isto, RT-a ni nema, isti nivo detalja ja stvarno ne kontam razliku. Možda jedino rezolucija… Inače igram igru već nekoliko dana i ne mogu da se otrgnem utisku da se svodi na isto, malo tumaram kroz uske hodnike koji su svi isti pa iskoči nešto, pa malo tumaram opet gde naiđem na malo veću prostoriju i odmah se zna da će tu da me saleti više njih. Pa snimim igru, pa opet kroz uzane hodnike, pa malo zero gravity polje pa opet uzani hodnici sa par prostorija gde se makljam sa neprijateljima, save game, malo se upgrade-ujem i tako. Idem od save-a do save-a… Nema mnogo raznolikosti. Nisam igrao original pa ne znam, verujem da su u smislu remake-a odradili super stvar ali generalno mi je sve mlako za sada. Čak nije ni horor, neke jeftine forice da izmame da se igrač cimne gde iskoče odmah pored mene i sl. ali džaba :joy: Sećam se dvojku kad sam igrao, ukenjavao sam se ranije. Baš ću da vidim kako me radi sada posle ovog dela :joy:

1 Like

Ja sam napokon kupio Dead Space, prije dve sedmice sam izgubio novanik, izmedju ostalog i karticu, sa zazubicama sam ovde citao utiske o igri.

Sad dok moj mocni internet skine igru, pa mogu da pocnem da igram.

4 Likes

Ni ja ne vidim razliku između Quality i Performance moda, očito je minorna.

1 Like

Nisam pixel peeper, ali bogami na series S cesto zna slika da bude pikselizovana.
Izgleda da cu morati da radim upgrade na sX.

Cini mi se da sam pisao ovde prije nekih mjesec ili dva, mozete skinuti i odigrati Dead Space za android, poprilicno je dobra igra, i poprilicno dobro i izgleda.

1 Like

Zato se i ne usudjujem da takve igre uzmem za Series S koliko god me primamljuje cena na Arg.

Pa ne znam iskreno sta bih rekao. Mislim da nije najbolje optimizovano ako je ova rezolucija najvise sta su mogli da naprave.

Po pitanju same igre, vjerovatno sam i dosadan ove koliko sam puta napisao da obozavam Dead Space IP, tako da meni nije zao dati pare na ovu igru. Sa druge strane, moram priznati da sam malo razocaran, nema ovde nekih velikih izmjena. Zadnji put sam presao DS1 prije mjesec dana, a i ovako znam igru napamet, tako da mi je ovaj prelazak za sada utvrdjivanje utvrdjivanja gradiva.

A tacno imam osjecaj da se series S pati sa ovom igrom, stalno imam zelju da kazem konzoli jednu recenicu koju mi je kolega sa posla rekao-izvini sto te zamučavam :joy:

Kako mislis pikselizovana? Mislis kada stisnes select pa ti izadje iventar na ekranu?

Obrati paznju u toku igre, teksture cesto budu muljave, a pikselizaciju ces kad tad korati da primjetis.

Meni je takav kakav jeste, isti kao u originalu, up rezed

Pokusacu da primetim. Inace gazim 7.chapter. Bez obzira sto napredujem kroz igru nekako imam osecaj da nije to kliknulo. U skoro svaku prostoriju u koju imam borbu moraju bar malo da mi skinu healtha, odnosno da me zakace. U ovoj konstalaciji gde skoro pa nikako nemam healha u iventaru desava mi se da loadujem prethodni save i opet odigram odredjeni deo kako bih pretrpeo sto manje damage-a. Ova je prva igra gde mi smeta prenaglaseni zvuk. Preterano forsiraju odvratne zvuke sa namerom da igraca drze stalno napetim. Takodje, igra je graficki premracna. Moras da nisanis da bi video gde ides…ne znam, nisma impresioniran igrom. Nisam original igrao, ali ovo nije smelo da ide preko 80 i stvarno mi je nejasno kako je igra dobila ovako visoke ocene.

1 Like