Dead Space, Deathloop i Guardan of the Galaxy crash-uju dok sve ostalo radi

Dead Space

Ćao ljudi, ako neko može nekako da pomogne.

Pokušaću što kraće da objasnim u čemu je problem. Sve radi bez probema na Series X osim tri igrice (Deathloop, Dead Space (disk verzija igre), Guardian of the Galaxy) koje crash-uju potpuno rendom posle tri minuta ili 20 minuta i samo me izbace na dashboard.

Kontaktirala sam i Xbox support sve je urađeno od reseta konzole na factory vrednosti, preko offline update-a uz pomoć usb-a, menjanja naloga, apsolutno sve, ali problem samo sa ove tri ostaje.

Ljudi koji su mi prodali konzolu tvrde da je možda nalog u pitanju i da kad je hardverski ispravna konzola Microsoft neće da uradi zameni konzolu ako je software u pitanju, ali probala sam kod brata na njegovom Series X da logujem moj nalog i da igram pomenute igrice crash se nije desio ni posle 5 sati.

Gotovo sam sigurna da je problem nastao posle septembarskog update Xbox-a jer pre toga Deathloop i Guardians nikad nisu krešovali, posle tog update i svih sledećih koji su uredno instalirani taj problem se vuče.

Nemoguće da je konzola problem jer sve drugo savršeno radi. Da li ima neko neku ideju šta bi još moglo da se uradi?

Hvala.

Meni je Deathloop zamrzao jednom ili dva puta, dok su mi se Guardiansi krešovali dva tri puta, ali tamo pred kraj igre. Series X. Guardianse sam igrao pre tog updatea a Desthloop kad je izašao u septembru i oktobru. Jesi li probala da očistiš cache? Možda reinstalacija pomogne.

Deathloop je bio nešto 14. septembra ako se ne varam, a taj “prokleti update” Xbox sistema, našla sam na Xbox sajtu 29. septembra - od tada je krenulo. Jesam i cash i reinstalaciju igrice. Mislim da sam do sata tri puta celu konzolu resetovala na factory vrednosti, instalirala igrice, ali ove tri su mi fenomen. Mada sam najviše prsla zbog novog Dead Space jer svuda sam gledala po forumima i skoro da niko nema taj problem. U čudu sam jer on crashuje ko nenormalan a onda pokrenem Calisto Protocol i mogu tri dana da igram a da ne štucne ili bilo koju drugu

Jesi probala da menjaš modove: quality/performance?

1 Like

Za svaki slucaj dodas jos jedan novi nalog i probas na njemu mada sumnjam da je do toga. Ja bih u ovakvom slucaju eventualno sacekao novi update.

1 Like

Jesam ni to nije pomoglo. Nebitno da je performance i ray tracing opcija. Sinoć sam se ponadala jer je posle offline update Dead Space radio normalno 20-ak min i onda opet na dashboard :frowning:

I to sam probala :smiley: Realno možda od novog update to se ispravi, ali ako se ne popravi ja više pametna nisam.

Po svemu sudeci update. Secam se da horizon fw nisam mogao da pokrenem na ps5 nakon odredjenog updatea igre, pa sam cekao novi update, tako da, ako ostalo radi, mislim da ce update resiti problem.

1 Like

Izgleda da je to nema druge. Negde jeste bag u softveru koji izgleda ne mogu da “preskočim” niti da ispravim. Aj patiću još neko vreme jer sam očajnički želela da završim Deathloop (neću ni da objašnjavam koliko sam puta odlepila kad pokupim dobro oružje, a onda crash) i da igram Dead Space.

Otišla sam toliko daleko da sam postal sigurna da samo igrice sa Unreal endžinom ne krešuju.

Prsla :smiley:

Čisto da znaš da deathloop ume da “zabode”. Meni je par puta isto iskakao na dash-u iz cista mira negde na 70% igre. Najgore sto nema save-a pa sve ponovo :grin:

1 Like

Ja imam sličan problem, da mi crashuju igre pri launch-u, ono kada trebaš da klikneš A to continue. U pitanju su Evil Within 2, Dishonored 2 i Dishonored Death of the Outsider igre. Nema šta nisam radio, od support-a do factory reset-a, pokretao igru sa više naloga, menjao region konzole, ništa nažalost nije pomoglo.
Zanimljivo je da su sve tri igre od Bethesda izdavača. U međuvremenu sam testirao ama baš sve Bethesda igre koje su dostupne na Xbox-u i srećom sve ostale rade. Znam da nisam od neke pomoći, ali eto čisto da znaš da nisi jedina.

1 Like

Znam da su ljudi imali problema sa Deathoop, ali baš pre tog update Xbox-a (29. sep) igrala sam nekoliko dana istraživala šta kako sve radilo i onda kad je krenulo da crashuje to je nenormalno. Puca non-stop nije bitno da li sam pokrenula ispočetka sve, izbrisala save games, reinstalirala, čak sam nabavila i disk verziju igre. Jeza

Da baš čudno. A evo igram Hi Fi Rush (isto Bethesda) radi. Baš sam posle Nove g igrala Evil Within 2 skoro sam završila nikad nije crash. Ludnica.

Bukvalno igra koja ne bi trebala da toliko ima problema jer nema sejva. Sacekas update ili igre ili konzole, cisto da se spasiš nervoze jer znam kako je :slightly_smiling_face:

1 Like

Hvala. Ako posle novog update-a Xbox-a problem ostane baciću bombu nekom :smiley:

1 Like

Fora je što je od septembra već bilo nekoliko update-a, ako se to do sada nije rešilo, teško da će i sledećim Update-om biti rešeno. To je neki baš izolovan problem.

1 Like

Ne mrači :slightly_smiling_face:

2 Likes

E pa too me brine jer je trenutno aktivna poslednja verzija Xbox iz decembra 2022.

Navodno je softverska greška, tj kao nije do konzole itd. Ne znam u šta da verujem, ali ja šta god da sam probao, a stvarno sam svašta probao, te igre jednostavno ne rade tj crashuju.

1 Like

Doduše i ja potpisujem da sam imao crash sa Deathloop-om, ali jednom ili dva puta.