[QUOTE=;][/QUOTE]
haha, sjajno!
Jel moze u oglas, proricem sudbinu za 1DL disk?
ODLICNO… taman danas, kad sam isao po kabel, sam uzeo 50 verbatim diskova pa sam miran neko vreme…
Igra izgleda odlicno… Darksiders i Bayonetta (koja treba tek zvanicno u 2010 da se pojavi) ce vala bas zestoko zapoceti godinu…
Jel igrao jos neko igru?
Meni je bas odlicna… nije onaj zestok fast pace kao u bayonetti sto mi se svidja i ima milion stvari i moci da se skupi u kupi…izgleda kao da je dosta dugacka takodje…
Disajn nivoa i modela mi se dosta svidja… pogotovo War…
Jedina stvar koja bi trebalo da bude je da mu se menja izgled kako dobija moci… nesto slicno kao u Batman-u… na kraju izgleda sav razderan i iscepan ili kao u assassin-u, dobija nove ogrtace i mnoge sitne detalje na armour-u…
EDIT: Jeli moguce da niko nista ne komentarise o ovoj igri? ajd ljudi
Pukao mi poslednji DL pri rezanju igre.
[QUOTE=;][/QUOTE]
Evo prvih malih utisaka… po mom misljenju igra koja ubija Bajonetu !!! Bez zezanja. Sporiji pace a ipak ima i fajta i comboa i budzenja oruzija i poteza, pasivni abilitiji, abilitiji koje vi aktivirate, kombinacije predmeta koje pronadjete i oruzija itd itd. Grafika je bolja od Bajonete. Ono sto mi se jos dopalo kod igre jeste sto nije samo udri, seci, fataliti, mortaliti, ultra mega dzidzi komboi vec igra zahteva da malko i razmisljate i da istrazujete. Nagrade mogu biti vrlo lepe pa se vredi pomuciti. Puno stvari koje mozete nadograditi i poboljstati… igra koju zaista vredi posedovati. Uzivancija je igrati.
'bem ti praznike, nemam gde kupiti prazne diskove…arghhh
Evo ja ubacujem i javljam utiske
UPDATE:
Dakle, evo tek sam malopre zaginuo drugi put od starta igre, znači od pre dva i po sata, i to na normal težini, što mi se dopada.
Igra je upravo ono što sam očekivao od trenutka kada se pojavila. Postapokaliptični paprikaš začinjen samo-interpretirajućim zapletima na opšte poznatim mestima borbe dobra i zla. Možda bi to bilo i potpuno kretenski (a la Legendary) da se razvojni tim nije odlučio/vodio comic art stilom, što svemu ovome daje finu, cheesy, stripsku poetiku, koja je po meni potpuno na mestu i glavni razlog zašto me je držala ovoliko dugo (i jedva čekam da se vratim na ostatak). Veliki likovi, moćna (kompleksašna) oružja i vatrometi koji prate i najmanju akciju prosto praskaju na sve strane, non-stop vas uveravaju da ste opaki badža kojem niko ne može stati na put i ostati u jednom delu. Upravo ta predimenzioniranost svega daje taj stripsko-epski momenat koji retko pali.
Grafika je sasvim ok, na momente čak i wow (massivni bossovi, poneki efekti). Kada se igra potpuno je drugačiji doživljaj od gledanja trailera, odnosno zavisi od fokusa koji se razlikuju od igranja/gledanja, tako da se zbog toga ne primećuju propusti i grafika dobija koji poen više. Otprilike kao i Borderlands, gde je cell shading zamaskirao gomilu nesavršenstva kojim engine obiluje. Na momente se dešava opaki screen tearing, te pomislim da moj mega-mač seže dalje od lokalne gamadi. Okruženja se razlikuju a opet su dovoljno povezana da pripadaju istom svetu a ne upadnu u monotoniju.
Nestašica 3rd person makljaža (i trenutna poplava istih) je uvek dobrodošla, posebno ako je dobro izvedena. Da ne bi bilo samo seckanje zlih, ubačen je i sistem levelovanja oružja, upgradeova i komboa, što bi trebalo da vas nagne na istraživanje i skupljanje svega što iza leševa ostane. Pomalo me sve to podseća na Legacy of Kain: Defiance, čak i prezentacija/korištenje invenatara.
Sve u svemu, raduje me što je Darksiders ostao veran prvim najavama: fantazijska dečačka avantura koja se ne trudi da bude kompleksna u priči poput pomenutog Blood Omen/Legacy of Kain serijala a opet nije ni totalno površna tabačina poput Conan-a.
Nisam ni znao za igru do malo cas. Volim kada se neki epski deo price lepo prenese u igru, a za ovo nisam ni znao. Sad cu da vidim trailer pa da vidim da i vredi skidanja.
Edit: Ooooo, Isuse… Screenshot ne moze da se uporedi sa igrom koja je u trailer-u. Kako dobro izgleda igra. Moram skinuti…
meni se igra ne dopada uopste (sudeci po trailerima) sad igram acII i odusevljen sam igrom dok mi se ova nesvidza (neznam mozda je dobra niti cu znati dok ne probam)
Haha, pa ja sad nemam sta da napisem! Otprilike isti utisci, posle nekih sat vremena. Jako prijatna promena posle ludila Bajonete, moram priznati – odmah znas sta cemu sluzi i kako se koristi. War se cini iznenadjujuce agilan imajuci u vidu kako je nabijen, mada je Bajoneta kudikamo fluidnija igra. Blok je resen cudno, kao da ne zele da cesto blokiras? Dash mi deluje efektivnije u ovim pocetnim okrsajima. Zasad je sve jos uvek linearno, cekam da se otvori svet pa da vidimo sta igra zaista ima da ponudi…
Lidiji se Bajoneta jako svidela (prvenstveno zbog Bajonete), ali je bogami i na ovo odmah pozitivno reagovala, iako ne moz’ biti vizuelno razlicitije… Nesto mi deluje da ce Dante’s Inferno zauzeti trece mesto u ovoj HnS poplavi. Ali, boobies!
Meni su utisci dosta pomesani. Mozda je za to kriva pomalo i Bajoneta koja je mehanicki savrseno ispolirana pa mi Darksiders deluje nekako siromasno i kruto. Na zalost, kao sto sam se i pribojavao, ima problema sa frejmrejtom a i tearing je uocljiv, ali nije gamebraking. Kako igra odmice mislim da postaje bolji i definitivno vuce da se igra dalje.
I desila se neverovatna stvar, bag koji me sprecava da nastavim igru. Zbog genijalne koncepcije igre koja nije podeljena na klasicne nivoe, ne mogu ni da resetujem i zaglavio sam se, a ne pada mi na pamet da pocinjem ispocetka.
Istorijski momenat je pocetak youtube klipa, kada uzimam mac. Medjutim nakon sto pobedim neprijatelje, nemam opciju da umetnem mac u statuu i otkljucam vrata. Statua mi je na mapi zelena, maca vise nema ispod onog cudovista koje visi odozgo, ali nema ni opcije da se metne. I to bi bilo to od Darksidersa, hvala lepo, odustajem od ovog izbagovanog smeca od igre. Ako vam se javlja tracak sumnje da nisam nesto dobro uradio, znajte da sam temeljno eliminisao sve ostale mogucnosti i da su mi se na tom mestu prilikom ponovnog ucitavanja javljali i drugi bagovi kao sto je nestajanje maca, pa mi je lik mlatarao po ekranu samo rukama…
Imam jos jedan sejv na sat i po, i ne verujem da cu se ikada vracati da ponovo igram ali ko zna, mozda jednom, za par godina…
Igra je EXTRA !
auu… baš zeznuto i nezgodno. Prošao sam taj deo bez problema i još mi se ništa nije desilo od tih gluposti…
Auh, bas steta.
Jos nisam stigao dotle, ali znaci da pazim da cesto radim inkrementalne saveove…
To bi bilo pametno. Svaka cast sto su napravili igru bez nivoa i ucitavanja, ali ako se nesto ovako izbaguje ili nisi zadovoljan nekim svojim izborom… Moj jedini sejv zapravo i nije toliko daleko od mesta gde sam stigao, ali mi se sada ne igra iz principa. Nisam siguran da li treba oprostiti igri ovakav samar.
Pa ako si uzivao u igranju igre do tog dela verujem da ti nece predstavljati problem da odigras ponovo taj deo.
Razmazila nas piraterije,kad bi sve ove silne igre kupovali isprelazili bi ih i uzduz i popreko.
Pa kazem ja Jocicu (jedan nas zajednicki prijatelj) da ce pre ili kasnije da ga lupi po nosu sto igra mega-komplikovane RPGove na jednom jedinom saveu…
Nisam siguran da li treba oprostiti igri ovakav samar.
Bogami, mene i dalje boli kad mi je stari System Shock 2 zabagovao na sat od kraja. Nisam mogao da ubijem nekog bossa, a jedina druga opcija je bila da krenem ispocetka – igrali ste Bioshock, znate kakav je to gameplay: pretrazi svaku fioku, zaviri u svaki cosak, metodicno, polako… e, takav je bio SS2, samo jos tezi i sporiji. Nisam mogao da svarim ideju da to moram sve ponovo. A tako mi bilo zao… i danas je. Sniff.
Imas poentu Peco, ali zamisli koliko bi tek bio isfrustriran da sam zapravo dao pare za ovo? Pa tek tada ne bi oprastali bagove. Ali da, u nedostatku veceg broja igara, morali bi da iskoristimo svoj pogresan izbor do maksimuma.
Osecaj seckanja i bacanja stvari na protivnike je bas mocan (dizajn lika me malo podseca na najtmera, mog omiljenog lika iz soul calibur serijala). I taman sam se malo uziveo u igru, ali nisam bas siguran koliko se ovo ne sme propustiti. Za sada mi deluje prilicno genericki i neoriginalno (na primer, kada predjete u shadow realm oni pokazatelji gde se nalaze arene izgledaju potpuno isto kao sauronovo oko iz gospodara prstenova, i uopste, imam dosta zamerki na toliko hvaljeni art a gameplay nije takodje nista nevidjeno).
SS2 je druga prica i za njim vredi plakati. Ali ja ipak nisam tip igraca koji voli da prelazi igre vise puta nego koji se jedva nakani da igru predje jednom, i veoma se nervira kada ga igra u tome spreci na neki nacin, bez obzira da li je to bag, preteski bos ili neka nelogicna zagonetka.