Dark Souls 3

Auu, zesce sam se navukao. Poslusao @padawan -a, uzeo Uchigitanu, i krenuo u pohod. Trenutno se nalazim u Undead Settlement-u, i ubija me druga ona debela sto voli da se zapali i da te zagrli :smiley:. Anyway kao ne tako vican Souls igrac, da dodjem do tamo mi je trebalo celo poslepodne :smiley:

Procitao sam sta raditi sa dusom od bossa, vidim da ce se praviti prsten :slight_smile:

Sve u svemu, im hooked like a madafaka.

1 Like

Debela je jako gadna (Evangelist), ne znas da li je gore da te zagrili ili kada te zakaci sa curse-om. Oslabi je prvo malo necim iz daljine, pa vezbaj roll i backstab. Nije to nista u odnosu na ono sto te ceka u sledecim zonama. U Tamnici je jedan od najgorih protivnika koji ti u momentu spusti Health iz daljine samo sto te pogleda (Torturer). A nedaj boze da mu pridjes blizu. Gutas Estuse “na eks” jedan za drugim. U sledecoj zoni odmah me je docekao simpatican Gargojl od 5 metara jos pre nego sto sam se dokopao Bonfire-a. Ah srece, kada sam shvatio da je to samo jedan od standardnih protivnika u novoj zoni. Posle toga slede ogromni demoni koji ispaljuju vatrene projektile, totalni Doom samo RPG style. 70-ti nivo & bitching like a little girl. Devojka se zabrinula da ce komsije zvati policiju, zbog mojih krika “pusti me, pusti me!”. Kao sto vidis… nisam ni ja bas vican Souls igrac, ali ne odustajem. :smiley:

1 Like

Verujem da me pravi uzasi tek ocekuju.

Stitovi generalno nisu bas toliko efikasni kao ranije… Nekako su napravili igru na pola puta izmedju Dark Souls i Bloodbornea. Stitovi su tu, ali su protivnici toliko agresivni da ti zacas probiju blok ili napadaju alternativnim napadima koje stit ne blokira 100%. Turtlovanje mi se zato cini kao manje efikasna opcija, Bloodborne je uistinu promenio nacin na koji dozivljavamo Souls igre, iako ovde nema brzih sukcesivnih kontraudaraca koji recoveruju HP igracu. Jedino bi mogli biti interesantni ako neko ima dovoljno strpljenja da vezba parry mehaniku i uci tajminge napada protivnika “u frejm”, a parry i backstab su oduvek razlikovali Dark Souls veterana od nubova kao sto sam ja.

A tu je i “Weapon art” aka zamadjijavanje koji radi samo kada se oruzje drzi sa obe ruke, jos jedan podsticaj igracu da ne koristi stit. Ali ja stvarno ne vidim neki benefit od L2 koji trosi FP (manu). Trebalo bi da nudi neke alternativne napade, mozda bolji dmg? RB mi je alfa i omega, a cini mi se da sa obe ruke imas malo vise RB zamaha.

Stit moze da posluzi kao zastita za 1-2 udarca, siguran sam da sa trecim dolazi razbijanje bloka i onda ste jako ranjivi, ja stit koristim samo za odbranu maksimalno jednog udarca, ako je protivnik bas agresivan jos jedan, ali ne vise od toga.

Ista prica je i sa protivnicima koje vi napadate, ako imate great sword, onda udarite par puta, pada im blok i mozete da ih laganica ubijete, ali ako koristite druga oruzija, ostaju vam dve taktike, ili sut nogom (jako efikasno, ali treba uvezbati) ili sacekati da protivnik uradi svoje napade i zaci mu iza ledja za back stab, eventualno sa strane za obican udarac gde nije zasticen.

Sve u svemu, ja sam uvek vise za pokretljivijeg lika sa manje zastite (ali opet prisutne - nikako cist dex varijanta) i nikako fat roling, uvek mora tezina da bude ispod 70%.

Ali je nenormalno tezak. Ne znam na koju foru da imas ispod 70% loada sa tim, nekim heavy armorom i heavy weaponom.

Ja skoro uopste nisam dirao Vitality, mislim da mi je 15 :frowning:

Bese onaj kovenant sunca mozed a ti da da respecujes? Kako to tacno funkcionise i da li mi treba multiplejer da bih to uradio?

Drvo me sabija ko da sam lvl 1 :grinning_face_with_smiling_eyes:

Juce sam i ja poceo svoju avanturu, pa reko da vas se pridruzim u raspravi :D. Poceo sam sa herald classom jer hocu da igram sa dex faith build-om. Jedino sto mi je smetalo kod heralda je spear, nisam ljubitelj spear wep u ds igrama. Sage je poslednji boss koga sam ubio, i sve boss-ove sam presao iz prve. Veliki plus od mene za from soft sto su stavili parry na katanu. Akirise koristi fire resin za tog bossa bice ti lakse dosta, ne znam da li znas koja je fora za tog bossa, tj gde mu je weak spot

Danas sam uspeo da ubijem 2 najzeznutija bosa - Dancera i Aldricha. Ne zna se koji je gori. Sledeca zona Lotric Castle je zesci difficulty spike. Vitezovi su izuzetno nezgodni, a jedina pozitivna stvar je izobilje chunkova, pa sam uspeo da nadogradim sekiru na +8, dignem dosta vitality i sada sam sa 90-tim levelom spreman da krenem dublje u zamak. Jedini problemcic su 2 zmaja koja bljuju vatru na ulazu. :confounded:

Akirise, predje li ukleto drvo? :smiley: Podseti me na idiotski crtani koji sam gledao pre par dana.

edit: a za one koji su nonsalantno sve do pred kraj igre propustili da nadogradjuju Estus i igrali celu igru sa +0 flajkom (taj sam!) - video otkriva lokacije Undead Bone Shardova.

Do kraja je ostalo jos cini mi se svega dve zone, i vec mi je pomalo bitersweet osecaj sto ce se zavrsiti. Multiplejer bi verovatno ucinio stvari mnogo interesantnijim, ali hvala lepo, 50 sata pakla i zanemrivanja stvarnog zivota (citaj: drugih igara, filmova i serija) mi je ionako previse. Sumirajuci utiske, ovo je definitivno moja druga omiljena Souls igra, mozda cak deli i prvo mesto sa Bloodborne-om.

Untended Graves deonica u kojoj sam sada nalazi se iza iluzionog zida i stvarno se pitam kako se neko potpuno samostalno usudjuje ovo da igra? Iako igram offline, Souls igre za razliku od vecine drugih, ipak tretiram kao socijalno isksutvo gde su ti common knowledge interneta, IGN walktrough, Souls Wiki i ohrabrivanje zajednice neophodni za prezivljavanje.

Izgleda da sam sada konacno dovoljno OP da mi vise nista ne moze stati na putu - onaj osecaj zbog koga Souls igrac zivi, grinda do iznemoglosti i umire bezbroj puta. Heavy Greataxe +10, Estusi nisu bas dignuti do kraja, ali rade posao, a 102 nivo pomaze mi da nosim dovoljno ozbiljan armor koji moze da upije sve greske izazvane nespretnim tajmingom pri izbegavanju udaraca, uz ispod 70% loada za preko potreban mid-roll. Shield of Want se pokazao kao izuzetno koristan item, em daje bonus na duse, em omogucava weapon art i ima dobar odnos stabilnosti i tezine.

Da bih ublazio osecaj prizemljenja u banalan svet ne-Souls igara, razmisljam da odmah nakon zavrsetka pocnem PSN ekskluzivu Salt and Sanctuary.

2 Likes

@padawan

drvo sam probao par puta i zacrtao sebi da necu krenuti dok ne ubijem onog Knighta velikog sto ide na sve cetiri i ima frozen sword.

Na njemu sam izginuo pojma nemam koliko puta, prestao da brojim posle dvadeset. A nemam sladje, cak iako ginem, dok dodjem do njega nakupim bar 1.5k dusa. pa ajde ako nista barem gomilam. E kad nagomilam pristojnu svoticu, ubiju me pacovi

ovo je moja reakcija kad me ubije onaj veliki pacov, a kod knighta 10k dusa

Pacovi su i meni su dosli glave, i to oni mali. Sjate se odjednom njih 5-6, i izgrizu te kao pirane. Uzasno su brzi i nezgodniji od pasa. Znas da je dovoljno jedan dva zamaha da ih se resis, ali ti prekidaju napade jer su njihovi brzi. Doduse, sa katanom verovatno nemas takvih problema kao ja sa Heavy Axe. Ono sto ume da te zezne je tzv “Poise”. To je stabilnost tvojih napada u odnosu na protivnika i zavisi od armora. Ako nosis neki light/medium armor, vecina protivnika ce ti prekidati napade, pa ne mozes da ih tenkujes.

Nadogradjuj Estus, koristi u pocetku sva moguca pomagala (bombe pre svega, nozeve za privlacenje pojedinacnih protivnika) i nemoj biti greedy sa jakim protivnicima. Respektuj sve protivnike, mene i na 100-tom levelu mogu da ubiju obicni mobovi cim se malo opustim. Sve u svemu, ne verujem da sam izgubio vise od 100.000 dusa do sada. Mozda ti taj broj sada izgleda znacajan, ali kasnije ce ti biti normalno da vuces 50k dusa sa sobom, nije to nista sto 10-minutni grind ne moze da nadoknadi. Ako juris svoje duse, prioritet ti je izbegavanje jacih protivnika, dok se ne domognes fleke. U bos fajtove nikad ne nosi duse. Uopste, gledaj da ne umires bas previse jer ce te igra brzo smoriti. Ne zaboravi da koristis Homeward bone kad zagusti. Ako imas utisak da precesto umires, pored toga sto ti verovatno nedostaje strpljenje i koncentracija, sve su sanse da si underlevelovan. Znam da je dosadno, ali grind loops su tvoj jedini prijatelj u sumornom svetu Lothrica.

Drvo je jako ozbiljan protivnik, cim se transformise u drugoj formi, mislim da sam ga ubio sa zrncetom preostalog HP-a. Ne zaboravi da koristis Ember za instant heal + HP boost kada zagusti - to cesto pravi razliku u bos fajtovima. Nije sramota pogledati i neki youtube za bos fajt.

Charcoal Pine Resin i katana unistavaju drvo, koje je imuno na bleed.Samo treba da udars drvce u weak spot i ima da ga iscepas za drva :D. 2hand katanu i udri sa resinom, jesi li nadogradio katanu koji put?

[spoiler]Neki bossovi su slabi na odredjene efekte, ali Dark Souls wiki kaze da je Drvo podlozno samo obicnim, osnovnim udarcima (u weak spot). Takodje, sa Emberom mozes da summonujes neke NPC-jeve da ti pomognu, ali, opet, kod Drveta nema pomoci. Opcioni je bos, ali ako ga ne pobedis neces moci da koristis Soul Transportation (formiranje itema od ubijenih Bos-dusa). Jedina pomoc za drvo je lobanja (lol)

Mene je malopre Champion Gundyr nevidjeno ponizio, nightmare verzija bosa sa pocetka igre. Ako niste izvezbali parry i dogde ovo je zaista los momenat da krenete da ucite, ali je to jedini nacin da se pobedi. Gundyr je ranjiv na lightning damage, a morao sam da summonujem i Sword Mastera da mi pomogne. Prvi put sam morao da summonujem NPC-a za bossfight od pocetka igre. Opcioni je, ali se dobija fenomenalan heavy armor set koji mi stoji kao da sam ga pravio po narudzbini (minus kretenska kaciga).[/spoiler]

Uh, ima neko tip za pobedjivanje Loriana, ubi me jedno 10x zaredom? :frowning:

Izgleda da ga svi dobijaju na dodge, a ja koliko god se bacakao, nekako me dokaci i dokraici u 2nd formi sa bratom na ledjima. Kakva bolest.

Da odgovorim sam sebi - trik je bio u tome da se spusti load ispod 30% kako bi mogao da fast-rolujem. To sam video na dosta video tutoriala, i pitao sam se kako je moguce sa “golobrad” ici u bos fajt ali agilnost je tu bas od presudnog znacaja. Pao je iz drugog pokusaja sa fast rolom.

Fin mali boss fight guide po tezini.

Zabavan tekst na Eurogameru o tome kako ubiti Pontif Salivan Bosa jednim critical hitom uz pomoc nekoliko oruzja, prstenja i stackovanih efekata koji boostuju damage.

1 Like

Bas sam juce presao pontif-a, samo cu reci epic boss fight :D. Pontif i Aldrich boss fight su bolji nego 90% boss fajtova u DS 2 izuzetak su neki dlc bossovi.I dalje igram sa uchigatanom a backup wep mi je za sada twin spears, zanimljivi su dual spirovi iako imaju manji dmg od katane svidja mi se jako kombo r1 l1 l1 sa kopljima jer su sva 3 udarca trust attack. Faith spellove nisam ni koristio iako imam 20+ faitha, totalno sam zaboravio da unapredim talisman :D. Cekam da nadjem neki wep buff spell pa cu to koristiti. Padawane koji wep ti koristis?

Igram heavy build i koristio sam Heavy Great Axe (sekiru infuseovanu heavy gemom koji se scaleuje sa STR). Samo za poslednju zonu i okrsaj sa Nameless Kingom koga “zeljno iscekujem” presao sam na Dragonslayer Greataxe koja do kraja nadogradjen udara 700 dmg. Ne znam vise ni koji sam nivo, preko 115 + 15 dodatnih levela koje ti daje prisoners chain ring, tako da je lik zivotinja, ali udara sporo i maceta je jako teska ali sa 55 vitality ono nije frka da ponese i neki tezi armor i stit.