Dark Souls 2

Bleed je u DS1 bio takav da kada se napuni onaj bar koji se pojavljuje, pretrpiš enorman DMG, od 2 pa do 3 puta veći nego da te protivnik napao. U DS2 je ista stvar, a HP opada zbog toga što i dalje nemaš neki 100% Physical Reduction štit, kada njih dobiješ, tad kreće već druga priča. Ja sam u međuvremenu prešao dva minibossa, sa jednim sam se malo pomučio, zbog malog prostora za borbu, dok je drugi bio prelak. Malo me nervira što NPC likovi svuda šetaju, pa recimo, kada sam se vratio da kupim Miracles od prodavca, ona je otišla negde, pa sad moram da je tražim. Jbg, i dalje čekam da naiđem na neko posebno oružje. Interesantno mi je da sada običan Reinforcement ide do +3, za dalje treba da vidim, ali sad trenutno imam više Slabova nego Shardova, što mi je neverovatno.

Evo i poslednjeg trejlera za Dark souls 2:

<iframe src=“http://widgets.ign.com/video/embed/content.html?url=http://www.ign.com/videos/2014/03/10/dark-souls-2-locomotive-breath-trailer” width=“468” height=“263” scrolling=“no” frameborder=“0” allowfullscreen></iframe>

Taj prodavac mireclesa ode ako nastavis da pricas sa njom, to se desilo i meni sa swordsmenom.Je si li sumon-ovao pomoc npc-ova kod bossa? Posto pravis manji dmg kad ti npc pomaze.Je si li nasao fire sword? Treba ti soldier key za taj sword

Polako, igrao sam sveukupno oko 3 sata, ne letim na sve strane :slight_smile: Nisam nikog pozivao, jer nije bilo potrebe, a imam Soldier Key, ali nisam silazio dole, jer nemam više Torch, pa idem da istražujem dalje.

Ne treba ti torch za sword. Mozes isto da uzmes i hunters armor ako te ne mrzi da ubijas silne kornjace :smiley:

Do sad ubio 5-6 tih kornjača. Smešno je koliko ih je lako ubiti.
Ali mi je nainteresantnije da nalazim i otvaram Pharos vrata. Za sad otvorio jedna, a imam još jedan ključ. Jedva čekam da aktiviraju servere, da krene pravi Dark Souls, kao i da stignem na NG+, jer se otključavaju nove stvari :slight_smile: Igraću ovo još dugo :slight_smile:

A sta se dobija kada otvoris pharos vrata? Ako si otkljucao sa soldier key-em vrata gde su silne kornjace verovatno si i nasao hunters armor, blizu bone fire-a je. Fire sword uzimas u blizini drugog bone fire-a u Forest of The Gigants. Videces neke drvene skele ili sta vec :D, sidjes dole i videces statue neke, imas prolaz gde je neka vatra , tu imas vrata koja otkljucas sa key-em i mac je tu. Samo pazi jer ti sa ledja dolaze hollow soldieri, Nadam se da sam uspeo nekako da ti pojasnim :smiley:

Ma, naćiću, nisam mnogo istraživao u tom delu, ali ostale bogami jesam. Ima se vremena :slight_smile:

A Pharos prekidači ti se nalaze svuda u svetu Dark Souls 2. Ja sam za sad naišao na jedna vrata tamo pri početku, i aktivirao sam, tu sam, pa se pojavilo neko lice na zidu, njega sam napao i iza njega su bile dve kutije, u jednoj je bio Titanite Slab a u drugoj Estus Shard valjda, ili Divine Blessing, ne sećam se tačno. Takođe sam naišao na prekidač u zoni u pećini gde se boriš protiv varvara koji imaju oklop i kacige kao glavni lik u Skyrimu (verovatno slučajno :P), i gde imaju neki slepi protivnici koji se boje svetla. Kada aktiviraš tamo taj prekidač, onda se upali neki enorman luster koji tera sve te daveže u svoja skrovišta, i ne smeju da te napadaju, što je dobro, jer imaju jake napade, koji nanose Bleed samo tako, pa nakon 2-3 napada ode HP samo tako, bez obzira na štit.

Nemoj vise, ne mogu podnjet’! :frowning: :smiley: Cekam usporedbu s Ps3 verzijom do u detalje, nesto mi govori da ce dominirati. Onda krecem s divljanjem :slight_smile:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

Iskreno, ne znam šta bi moglo više da se izvuče na PS3, da bude neka veća razlika. Mislim, ovde je sve tako glatko, jedino pojedine teksture nisu baš na visokom nivou, ali je daleko bolje nego što sam mislio da će biti :slight_smile: Mislio sam da će zbog tih talasa, svetlosnih efekata pri paljenju baklji, bonfirea, korišćenju Miracles, itema, itd. da bude neki FPS približan, ili čak i manji od prvog dela, ali je ovo drastična razlikau odnosu na prvi deo, kada se uporedi FPS. Ne ide 60 FPS, ali ide vidno iznad 30 FPS. A i odmah su izbacili TU od 85 MB, dok recimo COD ili BF izbacuju od 4-5 MB :slight_smile: Znači da su dosta radili i doradili još pre zvaničnog izlaska igre, i to se baš vidi

Moram naci te prekidace, vidjao sam ta lica na zidu na nekoliko mesta, 1 je tamo gde je chest za zamkom, gde se uzima great soul arrow. A ti slepcki kako ih ti nazivas jako smaraju sa bleedom, pojurila su me jednom 2 ili 3 bilo je bezi koliko imas stamine :D.

To je onaj vid “uticaja na svet pomoću određenih stvari i koraka igrača” o kome su pričali po intervjuima. Recimo, letos je pričano kako ako u jednom delu pogodiš Trolla koji je zaključan, on će da razvali vrata i da te napadne u tom uzanom prostoru. A s obzirom da oni imaju Instakill potez, kada ti se približe, to će biti za****no.

Anyway, definitivno pravim pauzu za danas, dovoljno je :slight_smile: 10 sati u cugu maltene, pobeđeno je 4 bossa, a nivo 50… Ne mogu više ni da se koncentrišem, počeo sam da ginem na glupe načine, poput Rollovanja sa litice pokušavajući da dohvatim neki prokleti item, i to jedno 15-20 puta :slight_smile: Najgore je bilo što sam izgubio 50000 duša odjednom, došlo mi da plačem :slight_smile:

I našao sam najmoćnije oružje u celoj igri: zarđalu kutlaču :smiley:

Heheheehehe kako bije kutlaca? To za trolla sam video, verovatno sam nasao te prekidaca samo nisam znao sta je :smiley: nacicu ih sigurno, i prekidaca i kutlacu. Kutlaca je must have wep :stuck_out_tongue:

Nemaš pojma koliko dere, čak i nema Stat Requirement :slight_smile: Znaš koliko znači oružje sa kojim deliš 20 DMG?

Ali šalu na stranu, uočio sam i da ima par nelogičnosti po pitanju oružja, po jačini, na osnovu onoga što sam ja našao, jačina ide ovako:

Broken sword, knife < knife < sword < greatsword < ultra greatsword < whip

*****i bič deli mnogo veći DMG od Ultra Greatsworda… A još ima B skaliranje sa Dex, a treba 20 Dex da bi se koristio, tako da ima baš solidan DMG za početak, oko 350 sa minimalnim potrebnim statom :slight_smile:

Znam kako bije oruzje sa 20 dmg, glupavi mail breaker. To znaci da moram opet da igram sa dext-intel buildom, tako sam i 1 deo presao. Taman sa wipom da budem Drakula iz Castlevanie, jos kad bi wip bio crven milina :D. Da nisi nasao kakvu katanu?. Posto sam i 1 deo igrao sa uchigatanom dok nisam napravio Quelaag’s Furysword pa bih i sad tako nesta igrao :smiley:

Nisam još, ali će biti definitivno. A Whip je braon boje nažalost, ali nem veze, poseća na starije delove :slight_smile: Ali taj zvuk kada sa njime opališ protivnika, čak iako nemaš statistiku, pa ga smakneš… Milina :slight_smile: Još mislim da može da buffuje, pa zamisli, vatreni Whip koji troši neku bednu količinu stamine, a deli enorman DMG :slight_smile:

Što se tiče builda, kao i u prvom delu, moj prvi lik je Jack Of All Trades, i po potrebi mu nabijam statistiku. Recimo, rešio sam da moram da imam i Heal miracle. Nabio sam Faith na 15, dovoljno je da napuni HP skoro potpuno, a Vitality je takođe na 15, tako da ne moram da koristim ono kamenje ili Estus bez preke potrebe. Još sam nabavio 2 stacka, tako da imam 6 healova, kao i dosta biljaka za punjenje spellova :slight_smile:

Isto sam i ja u 1 delu imao faitha dovoljno za heal i sad cu tako uraditi, samo necu mnogo stavljati poena u intelect dok ne najdem staff da palim soul arrowe :D. Jesi li stavljao poena na adaptability? Te biljke imaju da se kupe kao i life gemovi, gemovi kostaju 300 dusa komad za travu ne znam cenu, tako da ako nestane moze da se kupi :smiley:

Da, može 10 ili 20, ali to je to. Može da se farmuje sa protivnika, ali nakon nekog vremena prestaje da ih spawnuje, tako da ne možeš nešto preterano ni da farmuješ.
Adaptability sam poboljšao na 10, i to je to za sad, jer mi ne treba više. Vidi se razlika u odnosu na početak, kada je bio 5 ili 6, ali ono, za sad mi realno i ne treba.

evo ign dao 9.0

Dark Souls 2 Review - IGN

kakva je muzika i dali je atmosfera kao u ds1?

Posle mnogo setanja dosao sam do prvog boss-atj onog titana i pobedio ga iz jedno 5-6 puta. medjutim sada sam stigao do levitirajuceg badass knight bossa koji me isecka ko sargarepu. Sada pauza pa nastavljam :-).

Dobro provalio sam kako se upgrejduje flask sadaimam 2x , i 20+ sam lvl. Nije lose za pocetnika :smiley: .