Dobar dan dragi drzavljani xbox republike.
Hteo bih da vam kazem da sam poceo sa radom sajta i foruma koji je vezan za sve konzole i naravno za pc.
Znam da ima puno foruma, ali ja ovo radim radi sebe. Jos neki moji prijatelji ucestvuju u radu.
Sada hvatam pravopisne greske pa ako neko nesto uoci moze da mi javi ovde u theardu.
Za sada je forum. Bice sajt u roku od nedelju dana.
Nek ti je sa srecom!
Napravi jedan lep favicon, samo upisi u google-u favicon generator, odaberi jedan od sajtova i upload-uj sliku tvog logoa ili neku ikonicu.
Imas primer kako je to uradjeno na XBR:
Zeleo bih vase komentare.
Za pravopisne greske cu da se postaram sam. Za sada oko dizajna recite. Po meni je malo logo tunjav. Ostalo je sve ok.
Linkove jos doradjujemo.
Bicu iskren. Ovo sto ste uradili je jedna izuzetno losa ideja. To je kao napraviti gaming portal u inostranstvu, i “parirati” velikim sajtovima poput GameStop, Kotaku, Joystiq, VG247… Za svaki sektor tehnike/zabave na ovom podrucju vec ima aktivnih foruma. [univerzalno - Burek, IT - Benchmark, Elite-Security, Igre - EmuGlx, Gameplay, Xbox - XBR…] Tek tako da uspes je ne moguce, i ma koliko se ti ili bilo ko drugi sad trudio, bez originalne ideje nema sanse da se uspe, ni teoretske. A ovo sto si napravio nije nimalo originalno. Da bi bio bolji od nekog foruma, moras nuditi vise od njega, a to je jako tesko.
Napravio si “jos jedan gaming forum”, koji ce mozda biti aktivan mesec-dva, ako i toliko, i onda ce da izumre. PCIgre je sada mrtav, a bio je izuzetan sajt, aktivan, puno clanova/citalaca. Ako jedan takav projekat moze da pukne… Tebi svakako cestitke na kreaciji, i neka ti je sa srecom. Ono gore je moje misljenje.
Nisam trazio tvoje misljenje u vezi toga da li cemo mi puci ili ne.
Mi cemo se truditi koliko je to moguce.
Pitao sam komentar u vezi dizajna i novog izgleda. Procitaj prvo sta sam napisao u prvom postu pa ces razumeti. Ja ovo radim zbog sebe, a posle dolazi to ko ce da mi gleda sajt. Ako mislis da hocu da pravim nesto sto ce biti ko IGN varas se.
Videcemo u vezi fonta. Licno se meni za sada svidja samo sto cemo uraditi da izgleda isto kao i na forumu.
Hvala na predlozima.
Aleksa uradjeno je to sto si rekao.
PS: Mi smo klinci. Idemo u osnovnu jos skolu. Hocemo da probamo kako izgleda. Na vama je da nam nesto predlozite ne da nam pricate o IGN-u ili tako nekim velikim sajtovima.
Samo napred! Šta bih dao da sam ovakve mogućnosti imao u srednjoj školi a tek u osnovnoj. U svakom slučaju, iskustvo vam je siguran kapital celog projekta.
Mozda ce TheTurtleTitan biti tvorac jednog od najboljih i najpoznatijih i najskupljih gaming portala u buducnosti…Nikad se ne zna. Imas moju punu podrsku i mogu ti pomoci u bilo kom vidu (dizajn,ideje generalne,opisi itd)
Nemojte da mislite u onom postu da se ja ljutim na njegov komentar i da samo volim da mi hvale nesto. Ja sam trazio pomoc oko dizajna. Nadam se da ce nam uspeti to, ali samo nas je troje u timu.
Ovi iz IGN-a imaju iskustva.
XBR mi se svidja zbog tog sto ima mnogo dobrih ljudi. Niko mi ne zakljucava teme i ne pametuje mi kao na nekim forumima.
Ja i ne govorim o tome da li cet puci ili ne. Samo te opozoravam da je put do uspeha izuzetno strm i put trnja. Ako zelite da uspete. Samo sam dao savet, i naravno kritiku. Ako pravite samo radi sebe, isprobavanja i testiranja onda svaka cast. Velik je uspeh vec i instalirati forum/portal na mysql bazu, pa sve redom.
Ne ljutim se ja.
Naravno i da zelimo da nam bude forum posecen, ali nije jos u tome cilj vec u tome da nesto novo naucimo i da imamo malo vise tekstova.
Meni je ova tema nekako modernija i za sada mi je ok.
Mozete da mi kazete kako izgleda sajt na vecim rezolucijama?
Pokusavao sam i Dreamu i Frontpagetu da podesim i nisam se u tome snasao.
Zasto ne bi umesto koriscenja Dream/FrontPage [tek ne preko FrontPage-a :P], ubacio u root hostinga neki CMS? Sve se radi i izvrsava online, izgleda mnogo, mnogo bolje i modernije od nekog drugog resenja. Mozes ubaciti blog [WordPress] pa ga optimizovati da izgleda kao portal, tu je e107, Joomla, Drupal, Mambo, MODx, Contrexx i jos tri tone stvari koje sam pozaboravljao. Ja sam se time bavio dok skola nije ponovo krenula, sada, imam druge stvari na vidiku. Pogedaj, Joomla ti je najkoriscen CMS za takve sajtove. Prost je [na neku ruku, kad se ovlada, pre toga je komplikovan], pun plugina i modifikacija.