Ajde evo realnije da sagledamo situaciju… Evo daću jedan banalan primer… Ne znam kako bih drugačije to dočarao, ali sam uvek bio u svetu životinja, a najviše pasa… Napravićemo jednu paralelu… U istoriji naše civilizacije dešavalo se mnogo smrtonosnih bolesti, koje su zbrisale veliki procenat ljudi… Najviše zbog toga što medicina nije bila razvijena i nisu postojali lekovi. No elem, spojićemo ovo da kažem u jednu priču, jer obično svi koji su protiv 5G, oni su i protiv vakcina, i 5G emituje covid, i svašta nešto, da ne ponavljam te nebuloze… Evo poslednja neka velika epidemija, koje verujem da se ne seća niko sa ovog foruma, jer je i moja keva bila 1. ili 2. razred osnovne, bila je variola vera, no velika razlika je što je tada vakcina bila odavno pronađena, ali je jedan vernik sa juga išao na neko hodočašće u pakistan i tamo te nerazvijenije zemlje, gde je počelo da se širi, i ponovo doneo na naše tle tu bolest… Elem, to je brzo ugušeno zbog dve stvari, a to je vakcina i kolektivni imunitet.
Uhvatićemo se sada ove druge stvari.
Šta je to kolektivni imunitet? Kolektivni imunitet je veoma bitan, kada se na primer ljudi u ovom slučaju budu vakcinisali protiv npr Covida, postojaće ljudi koji to žele, i koji ne (iako bih ja zakonom naterao apsolutno sve da se vakcinišu) neko u tom trenutku neće biti u mogućnosti da se vakciniše, jer će možda imati sezonski grip, ili je skoro imao neku intervenciju, ili šta god to bilo, no niko od tih osoba ne bi bio ugrožen, da se ovi ostali koji su to mogli da urade, vakcinisali… E to je kolektivni imunitet, a kolektivni imunitet dovodi do istrebljenja, odnosno uništenja virusa…
Vratiću se na prvi deo teksta, gde je nemogućnost pravljenja kolektivnog imuniteta baš na samom delu, i to je životinjski svet. Nama nekako najbliži, psi i mačke.
Postoji jedna bolest, koja se zove mačija kuga, kod nas, tj kod mene u regionu poznatija kao stenećak. Smrtonosna je za kučiče i mačiće mlade dobi, i to dešavaju se najgore moguće stvari, gde umiru u teškim mukama. Kasnije odrasle životinje teško oboljevaju od toga, ali mogu da nose virus u sebi i zaraze drugu životinju. Vakcina protiv toga postoji, tačnije dve, vakcina i revakcina koje se daju u razmaku od 4-6 nedelja. No, zašto sada pišem sve ovo, i zašto ova bolest još uvek nije istrebljena? Jedan jedini prosti razlog, a to je zato što čovek ne može da iskontroliše i vakciniše svaku jebenu životinju po rođenju, mnogo lutalica postoji, razmnožavaju se nekontrolisano, i uvek će biti tako, i uvek će postojati neko ko će nositi u sebi virus…
Kod nas to mora da bude drugačije, jer smo dominantna rasa,i razumni, samo nam mnogo interneta dozvole, to je sada problem…
Zašto je teško poverovati da je covid nastao tako kako se kaže? Nosio ga je šišmiš, i zarazio čoveka koji je jeo supu od šišmiša? Zašto sve moraju biti teorije zavere? Ne razumem zaista.