Da li nam je potreban 5G

Svi smo mi cipovani samo mozda ne direktno ali telefon je u dzepu i preko njega mogu bukvalno isto.

2 Likes

Tebi baš dosadno i hoćeš da otvoriš Pandorinu kutiju i zapališ forum :sunglasses:

1 Like

U potpunosti se slažem… I to je telefon po meni mnogo opasnija stvar…

Juče se dopisujem sa drugom preko Whatsapp-a… Već duže vreme gleda dron DJI Mavic Mini, i hoće da kupi, i napiše mi, jebote kako gledam oglase za Mavic Mini, baš sam se ozračio, hoću da kupim… Ne prođe ni minut jedan, na fb mi izlazi sponzorisana objava za kupovinu Mavic Mini, drona… Mislim to su dve kompanije u okviru iste grupacije… Ali jbt :smiley: Mislim nikada se nisam tripovao, baš me briga, od mene baš i imaju šta da saznaju… Ali ono… Previše providno…

Cale moj nije gledao TWD par godine. Nedavno, pita on mene sta se izdesavalo, procali o tome par minuta…on uzeo telefon i pocele reklame za TWD da mu iskacu. Coincidence? I think not

1 Like

Što vas to čudi.
Ko god tvrdio da Google, Apple, MS, FB i svi ostali ne skupljaju podakte, jednostavno laže. Svi skupljaju podatke i prave statistiku i pokušavaju da vam prodaju stvari na koje ste obratili pažnju.
Koliko god vi puta klikunuli discard ili ne prihvatam cookie, marketing objave, sve što ste pogledali ostaje negde zapisano i pre ili kasnije će vam se vratiti kao bumerang, da vam samo žacne maštu.

Jednostavno živimo u potrošačkom društvu i ovo je jedan od novih načina, kako da vam uvale nešto što vam generalno i nije potrebno u tom trenutku. Jer TV i radio, više nisu tako delotvorni kao ranije i ne mogu da vas bombarduju konstantno sa ponudama, koje baš vas interesuju.

Pogledajte film 100 things (nemački u originalu - 100 dinge). Pored osnovne teme ima i lepo objašnjenje kako ovakve stvari rade kod ljudi sa laganim karakterom, koji možda i nesvesno potroše pare na stvari koje su im apsolutno nepotrebne.

1 Like

Pa messenger u EULA ima info da mogu koristiti mikrofon, ali ne pise u koje svrhe. Naravno, oni kazu da je to zbog korisnickog iskustva, da vam nude reklame koje su vam potrebne, a ne da vam reklamiraju ono sto vam ne treba.

Pisao sam vec moje iskustvo: drugaru dosle sestre iz Irske, pa i ja isao sa njim kao zato sto dobro pricam engleski. Sjedili dva sata i razisli se. Ulazim na fb, jedna od sestara mi stavljena kao osoba koju mozda poznajem. Bili telefoni na stolu jedan pored drugog, sto se tice njih dosta.

2 Likes

Pogrešno je misliti da je njihova izvorna želja za apsolutnim informacijama benigna stvar.

1 Like

Pa da, meni je tako non stop dok sam radio u Telenoru nudio skoro sve kolege koje imaju fb… Jednostavno vidi da delimo prostor i da se poznajemo…

1 Like

Neko gledao PC Axe YT kanal :slight_smile:
I ja ga pogledao juce pa se zapalio malo za taj model. Kad pocnem da radim mozda i pazarim jedan…dobra igračkica.

Ma planiramo obojica da ga uzmemo već duže od godinu dana… Ja sam inače u svetu fotografije, pa se računam da li mi treba to… Samo bih ja uzimao nešto veće…

Ako nisi odgledao, Dule(cini mi se da se tako zove lik) odlicno odradio recenziju. Kanal se zove PC Axe…

1 Like

A nisu ti reklamirali presađivanje kose u Turskoj kao meni? :thinking: Mora da si blokirao pristup kameri. :slight_smile:

4 Likes

Najgore mi kad izlaze reklame za povecanje odredjenih djelova tijela :joy::joy::joy:

3 Likes

Neko je celav, a neko …

6 Likes