Da li bi ugradili modovani čip u PS4 ili Xbox One?

Bas me intersesuje stanje trenutnoga gaming-a oko cipova i koriscenja piratskih verzija igre na PS4 i XboxOne i da li bi odustali od multiplayera ako bi se sada na trzistu pojavilo tako nesto?
Ja licno ne bih ugradio cip , mozda tamo kada treba da se pojavi nova generacija…
samo da se razumemo pricamo za sada ne za tamo nekoj skoroj buducnosti…

Mislim da ima jedno 20+ tema sa ovom tematikom i vecina njih je rekla da se to je isplati. Pogotovo sa ovim igrama koju su sada vezane za online…

Nema šanse. Pogotovo kad su sad igre dostupne za par dolara. Čak mislim uzeti još jedan x360 ili Ps3 i pičit’ originale na njemu da povećam gamerscore, iako imam obe konzole “čipovane”.

Ja i piraterija smo na “ćao-zdravo”.

To i razmišljam pogotovu ako je čovek strpljiv pa sačeka Black Friday tu se može pokupiti odlične igre za dugo vreme

Posto imam obe konzole verovatno bih ugradio u XO. U PS4 ne, zbog razmene, cestih rasprodaja, i naravno, multiplejera, do koga mi nije nesto preterano stalo od kada sam batalio FIFU, ali nije lose da ga imam.

Nekada davno bi rekao DA bez razmišljanja, kad sam morao svaku igru da igram odmah prvog dana i svaka veća igra je padala za slobodu. Sad? Baš me briga. Sačekaću 2-3 meseca, i cena će biti jeftinija od 40-50%, nekad i više. Backlog mi je ENORMAN, pre oko šest meseci sam ukupno imao oko 900 igara rasutim po svakakvim platformama, teško da sam igrao više od 50%, a prešao oko 30%. Da više nikad u životu ne uzmem nijednu igru, ne bi mogao sve to da pređem. A svaki dan dodajem nove igre na spisak, koji raste i raste, bez prestanka.

Tako da ne, ne bi ugrađivao bilo kakav čip. I ovako nemam pojma šta ću pre da igram. Mada se uvek zaprepastim kad na kraju godine podvučem crtu koliko sam igara prešao, i uvek je oko 50% igara iz tekuće godine.

Da ugradio bih jer i ja i klinac imamo konzole,on XO, ja PS4 i pored raznoraznih snizenja kupovina igara meni i njemu je ipak izdatak za nas standard, pogotovo ako se radi o novim naslovima.

Ok da ubacimo jedno malo pravilo: imate samo jednu konzolu na raspolaganju koju koristite sa ili bez čipa

Onda ne.

Da, i presao bih na offline igre. A ima sta da se igra svakako.
I dalje su preskupe igre za nase uslove tj standard.

1 Like

Slazem se u potpunosti.

Posto su sve dobre igre multi a single player predjes i cao nikako cip, jeste skuplje ali sto si stariji manje imas vremena za igranje tako da cip otpada. Da imam PS4 pored XO njega bi definitivno pukao i picio par igara koje me zanimaju :-). Obzirom koliko igara ima za konzole i dobrih naslova bas i neces imati dugo da isprobavas-prelazis sve igre.

Da…

Nema svrhe. Gubljenje MP stvarno nema smisla. Sve igre su na ovaj ili onaj nacin vezane za online. A i cene su takve da se neke igre mogu dobiti za mizerne pare. Plus free gols igre (nekad budu i dobre), plus EA Access gde dobijamo sve njihove igre sa zakasnjenjem od 6-12 meseci… Sa originalima sam malo vise ‘ogranicen’ na odredjen broj igara ali ih i kvalitetno odigram. Sa piraterijom ne znam di cu pre. Skinem jednu igru, zapocnem skinem drugu zapocnem, trecu, cetvrtu i tako u nedogled…sve sam ‘igrao’, ali ipak nisam nista igrao

1 Like

Kakav gubitak MP? Multiplayer je radio i na 360 dok smo se akali sa rezanjem diskova, sad kad je sve digitalno bilo bi još deset puta lakše. Iskreno zapanjen sam da sa ovako prostom arhitekturom ove generacije konzola niko još nije ni blizu da ih probije. Sklon sam mišljenju da ili piraterija nikog ne zanima ili su se glavni hakeri prodali korporacijama.

Pogrešna premisa piraterije, koju pogotovu naš narod ima iz opravdanih razloga, je da je ona uzrokovana visokim cijenama konzola i igara i/ili imovinskim stanjem igrača. It was never about the money, it was about určenje. Pirat dobije slavu a sirotinja raja loot. Ili je makar bilo tako pre nego što su u gaming ušle ogromne pare.

Sklon sam vjerovanju da danas Sony i Microsoft plaćaju određene ljude ili grupe ljudi da ih piraterija ne interesuje, u fazonu evo ti milka i idi gaji tratinčice, nemoj da se bakćeš s ovim.

Drugi, još vjerovatniji ishod je da bivši pirati danas i sami rade za ove kompanije i vjerovatno prave zaštitne kodove i krpe rupe u softveru za nove konzole, što dodatno otežava probijanje onom dijelu scene koji se još time bavi.

Nije u istoriji ništa ostalo neprobijeno, pa neće ni ovo, ali je pitanje koliko se isplati čekati, posebno kad je svakodnevno nešto na popustu i na akcijama.

Nekad je dual layer disk kostao 700 dinara. Sad nalog sa igrom kosta 1000. Kakva crna piraterija…

4 Likes

U ovome sto si rekao ima neverovatno mnogo istine…na zalost.

Pre 6 meseci da si me ovo pitao na keca danas nema sanse. Pogotovo sto sam oguglao na to da moram sve da igram Day One tako da cekanje po par meseci dok ne dodje neka normalna cena je za mene win.

Na PC imaju sajtovi koji rentaju aktivacije igara za par dolara, sa kojima uveliko poslujem, tako da ne ne bih ugradio cip.

Mislim da se ne isplati, snizenja, besplatne igre za gold ili +, f2p igre, kao i dosta drugih pogodnosti koje se sada dobijaju. Ako bi postojalo nesto kao sto je bilo na 360 sa diskovima onda mozda(ispod 5%) da bih uzeo… prosto, vreme je pregazilo RGH, ako hocete free igre, onda je PC keva. A da se izgubi preko 90% stvari na konzoli zbog free igara, po meni je to mnogo. Pogotovo sto u svakom trenutku znam da svaki save mi je osiguran i mogu da mu pristupim sa bilo koje konzole ili PC-a… Mislim da bi cipovanje imalo smisla za one koji igraju fifu ili pes sa ortacima iz kraja, PS4 ekskluzive ili igre tipa Skyrim, Witcher 3… Igre koje jedino treba povremeno skinuti update, ekspanziju ili mod… Cipovanje jedino za one koji nisu MP igraci ili su i dalje na 360-3 pa i ne znaju sta sve sada ima na novim konzolama, pa ih to i ne zanima… A od kada je pocela ova generacija, svi mi imamo gomile sati, acivmenta-trofeja, igara, prijatelja, pa samim tim ti profili vrede ekstra mnogo nama, pa prelazak na cipovane konzole nema smisla. Ali, to je samo moje misljenje :smiley:

Piraterija nema mnogo smisla pored razmene igara. Kupis nalog za kolko god (1000, 2000, 3000… nebitno) i prodas ga za npr 500 din manje, ili za isto. Svaku igru mozes uz dosta mali trosak (~5e) odigrati na PS4, osim ako nisi posesivni horder. Ali jeste malo cimanja sa kupoprodajom, i treba ti kreditna kartica.

“Cipovanje” je imalo smisla u praistorijsko vreme, kada su zastite bile daleko slabije a multiplejer se igrao u lokalu. Ipak, za neke konzolne platforme kao Nintendo, gde prakticno nemas drugih opcija osim da nabavljas diskove po paprenim cenama, piraterija se “isplati”.