Cyberpunk 2077

Mali broj gaming develpera je baš debelo plaćen, i to mahom u AAA studijima. Bilo koji posao koji radiš više od ljudskih kapaciteta na duže staze, nije dobar po mentalno i fizičko zdravlje, bez obzira u kakvim uslovima radiš. Bolji uslovi rada to mogu možda više vemenski da rastegnu ali sve to uzima danak. Argumentom da je nekom uvek lošije se ništa ne postiže, jer uvek možeš da pomeriš granicu “težine” a ništa se ne uradi po tom pitanju.

Zavisi sta smatramo debelo placen. Ja koliko sam upucen, mozda gresim ispravi me ako nije tako ali njihove plate se krecu izmedju 50k $ pa do 150-200k $ na godisnjem nivou. Tih 50 je kao neki entry lvl ali u proseku navodno uzimaju tu izmedju 70-80k sto po meni uopste nije losa plata cak ni u USA gde je drzavni prosek prema zvanicnim brojkama oko 50k $.

@Collector Covece jel te ja dobro razumem da pokusavas da kazes da je crunch ok? Pa te plate koje navodis su namenjene da pokriju normalnu radnu nedelju, a ne da sest meseci porodicu ne vidis.

Sva moguca free pizza i ostale gluposti kojima te vrbuju ne moze da nadomesti stres po organizam kad mesecima sedis po 16 sati dnevno ispred racunara. I to ne pisuci mailove, nego kreativan rad.

Na sopstvenom primeru mogu da kazem da minimalni overtime koji sam dosad ulozio, tipa 2 uzastopne nedelje 12-satnih radnih dana me ostavilo prilicno iscedjenim. Kad imas 22 godine to mozda prolazi, al s mojih 42 malo teze.

Nisam siguran sto je ovo tacka oko koje uopste ima polemike. Crunch je zlo, poznato je da gomila talenta napusti industriju posle nekoliko godina jer jednostavno shvate cim su malo stariji da to nije odrzivo za njihovo mentalno i fizicko zdravlje.

1 Like

Malo si me pogresno protumacio, nisam ja rekao da je crunch ok. Nego da nisu oni jedini koji prolaze kroz tortutu takvog tipa, ima tu jos mnogo grana gde se to desava u gorim uslovima za manje pare. Moja poenta price je da nije njima bas toliko lose kako ovde pojedini predstavljaju.

Sve je to uzas.

https://youtu.be/-4f97le6JGA

Režiser je isti lik koji je radio Kill la Kill i Gurren Lagaan. Znači… Završiće se u svemiru gde će biti borba protiv vanzemaljskog boga.

Pitanje je koliko ljudi sa foruma zna sta su doticna dva naslova :smiley:

Ima par. Za ostale je tu Google. :smiley: Takođe, Soundtrack pravi Akira Yamaoka, koji je bio kompozitor za Silent Hill igre.

2 Likes

Ne znam, nekako mi je dosta ono sto sam vec do sada video. Nemam zelju da otkrijem bas sve u igri… Dovoljno sam “tizovan”.

Ja sam video samo prvi ever trailer i to do dela kad sam skontao da je u prvom licu. Nista dalje nisam gledao :smiley:

2 Likes

U 4K izgleda još bolesnije :smiley:

6 Likes

Proizvođač oružja u igri pozajmio malo logo. :joy:

5 Likes

Uh bre pocetnicka greska. To ume da bude nezgodno, znaju ljudi i da tuze oko toga.

Meni ovo nije jasno. Sad tamo neki lik koji radi u toj firmi ima taskove da smišlja ovakve logoe i da ih crta za igru koja se unapred smatra igrom godine, ako ne i jače… I opšte je poznato da gameri zagledaju svaku sitnicu i sve živo iskopaju (kao i ovo) I ti kao lik kome je zadatak da smisli logo sedneš za taj komp da crtaš i umesto toga odeš na google, nađeš logo zemlje trećeg sveta i makneš ga s pola gasa bez ikakvih izmena i ubaciš ga u igru na foru: “Ma ko će to da provali”. Sad ovi da su pametni i ako je logo zaštićen, lepo da raspale tužbu jer Bogu 'fala CDPR ima love i da ih ojadi lepo samo zato što imaju zaposlene kao što su ovi plagijatori. Mene to nervira strašno. Pa ja za pola sata mogu da sednem i da ištancujem 10 varijacija logoa, a kamoli neki lik u takvom okruženju i takvoj firmi. Stvarno mi nije jasno. A ako je ovo namerno urađeno u dogovoru nekom, onda zaboravite ceo text koji sam osuo. :sweat_smile:

Edit: Inače igra se sada streamuje live na Youtube-u. Neki novi gameplay.

Edit 2:

https://youtu.be/HOPAEA-NxMY

1 Like

20200906_164351

4 Likes