Cyberpunk 2077

Pa da…

Ma marš u pi…

To, i odjednom će da se nađe kao exclusive launch naslov za novu generaciju među cele 3-4 igre koje Ms i Sony imaju na launchu novih konzola (ako i toliko) :joy::joy:

1 Like

Vrlo moguće. Vidite budućnost na novim konzolama…
Inače:

Da li će pomoći ako proročicu zadavim? Možda neće igra ranije da izađe ali će mojoj duši biti lakše :joy::joy::joy:

3 Likes

Jel realno da devojku iz chata znam iz vidjenja :laughing:

1 Like

Nemam pojama :joy::joy::joy::joy:

Bitno da te zove “ljubavi”, *ebes Cyberpunk :rofl:

2 Likes

Uzasno iritantno. Bukvalno mesec dana razlike u odnosu na next gen verziju koja ce da izgleda bolje, ne zna se bas koliko i na koji nacin, a vec mozda sredinom sledece godine dobicemo pravi nextgen update koji ce da totalno transformise igru. Ne pricamo dakle o nekim minornim izmenama kao sto su bili 4K i HDR za Witchera vec o plejadi next gen feature-a kao sto su mozda RTX, i ko zna sta jos, u odnosu na sta ce PS4 Pro/X verzija izgledati smesno a “prelazna” next gen verzija verovatno totalno deplasirano. Tako da cemo pored nekoliko odlaganja, mozda da odlozimo i licno prelazak igre i to ne znam kako pored 98 ocena na metacriticu.

Znajuci CDPR bice free. Odvadili su jedno 300 sati iz originalne igre za dve ekspanzije, pa ce original trajati samo 250 sati :smiley:

1 Like

Mene u celoj prici brine samo dal ce ti jadni ljudi crunchovati sve to vreme. Preko cruncha kroz koji verovatno vec prolaze.

Kapitalizam uprkos sindikalnoj borbi vrlo cesto pomalja svoju ruznu stranu, ali ruku na srce ni ti poljaci ne brinu za moj svakodnevni crunch, niti uopste za to iko i zna. Ako tako razmisljamo, treba da pobacamo odmah sve majice i patike iz ormana, o aj-uredjajima i mrezama protiv samoubica oko Foxxon fabrika da ne pricam, odemo u sumu i izolujemo se od tekovina moderne civilizacije. Razumem kako to moze da baci senku na jedan neverovatan poduhvat super-talentovanih ljudi cije porodice trpe, ali nigde nije zaista mnogo drugacije. Meni je dozvoljeno da koristim 0 dana godisnjeg odmora, moja sestra mora na posao sa slomljenom nogom u Norveskoj, a siguran sam da bi red od ljudi koji bi ubili da rade u CDPR-u mogao da se protegne do alfa kentaurija i nazad… To je neki moj odbrambeni mehanizam da ne potonem u totalnu depresiju i pesimizam, nadam se da ce im se bar taj trud isplatiti i da ce im CV-jevi biti kraljevski i da mogu da biraju mesto u indistriji do kraja zivota. Da li je to vredno zrtvovanja vremena za sebe i za porodicu tokom dugogodisnjih projekata, ne znam. To je ipak dosta individualna stvar.

Ti se salis. Ma ta situacija je neodrziva.

Nije tako ranije bilo, niti mora da bude. Resenja su ocigledna i moguca, al ne verujem da ce ih iko sprovesti bez velikih drustvenih potresa. Bice jos gore pre nego sto postane bolje.

Nano-augmentacija? :slight_smile: Poslodavcima ce uskoro biti omoguceno ocitavanje biometrijskih podataka zaposlenih i modifikacije za potrebe kompanija.

Na zalost, neko ozbiljno resenje za izlazak iz pacovske trke ne postoji, dokle god “ima ko hoce”.

Veruj mi CDPR zaposleni spadaju u 0,000001% srecnika na planeti.

Mozda je off sto se tice same teme ali je ontopic za ovo sto pisete.

uvek kad se radi o ND i njihovim igrama i kako svi dizu u nebesa svaku igru zbog kvaliteta, naracije ili cega vec, uvek se setim onog clanka o njima od jedno 15-tak strana kako sa svakom igrom prolaze golgotu kakva je to muka u stvari isporuciti jedan takav proizvod. Mislim da ti problemi sezu jos od JAK serijala. Svaki put su na ivici zivaca ljudi pucaju, tako da, mozda jeste razmisljanje “uf kad bi radio u ND-u ili CDPR gde bi mi bio kraj”, ali zajebi. nije sve bajno i sjajno. Sto kazu, veliki broj ljudi bi zeleo da se menja da bude ovo ili ono, ali na kraju dana kad se stekne malo dublji uvid u ono sto bi neko zeleo, ipak svako pokupi svoj prtljag i ode.

1 Like

Crunch je redovna pojava i donekle je razumljiva ako se sprovodi u razumnom periodu u razumnim okvirima. Problem je tu što se pojam “razumljivog” razvlači od studija do studija. Neki developeri svoju strast prema projektu transformišu u prekovremeno radno vreme, često van granica ljudskog. Ok je dok je to njihov izbor. Veliki broj developera opet ne želi da prolazi kroz to, posebno kada imaju partnere, porodicu, ili jednostavno ne žele da rade više od onoga što je u ugovoru.

Često se dešava, kada čujemo da je igra odložena za X nedelja/meseci da to uglavnom znači i još dodatnog cruncha jer su do tog trenutka već par meseci u “crunch modu”.

Ovo bi trebalo da bude potpuno zabranjeno, jer zaista ništa ne opravdava da ljudi izgaraju na poslu. Ne možete da isporučite igru kada ste zacrtali? Ili zaposlite više ljudi ili pomerite datum izlaska igre za godinu dana, ali to ne sme biti na račun developera. Ovde treba najmanje misliti na razmažene gejmere koji neće dobiti svoje čedo kada su očekivali.

3 Likes

I onda još traže prvu priliku da opljuju ako slučajno koji piksel fali :grinning:

1 Like

Realno zive od nas. Tako da smo itekako bitni.

Pa, to stoji, ali definitivno mislim da nije nikakav “problem” odloziti izlazak igre. Nece niko umreti ako sačeka igru još koji mesec. Mislim da je više problem ovde u beskrupuloznom menadžmentu kome je jedini zadatak i svrha postojanja da pritiska ljude da poštuju rokove koji su često nerealno kratki s obzrirom na neverovatnu kompleksnost projekta jedne AAA igre.

3 Likes

Apsolutno se slazem, nece niko umreti ako se igra odlozi i slicno. Nemam ja problem oko te price vec me tangira ovo sazaljevanje, jadni developeri itd. Kao da drugi ljudi ne obavljaju prljave i teske poslove na otvorenom po raznim vremenskim uslovima. Dok ovi sede po klimarizovanim prostorijama uz racunare i onda je frka sto ih stiskaju, ispade kao da su oni volonteri da ovo rade iz dobre volje a ne uz debeli paycheck. Meni je to licemerno. Biti slep za neke druge grane a ove sazaljevati.