Crimson Desert - Release Date Reveal Trailer

Tamo avgust septembar ovo ce biti 9/10 igra.

1 Like

Sve je bolja :grinning_face:, nije ispolirana ali daleko od toga da ne može da se igra kao što je bio slučaj sa Cyberpank-om…

2 Likes

So, take your time in Crimson Desert, as you’ll probably enjoy it much more, and you won’t knock down your personal score of the game because it’s “too hard.” The moment you stop treating its story like something you need to push through and start treating its world like something to live in, everything should click into place. Bosses will start to feel manageable, progression will feel smoother, and the frustration that once seemed unavoidable will begin to fade. Learn that rule early, and Crimson Desert becomes far less about surviving its toughest moments and more about embracing everything it offers in between.

3 Likes
1 Like

Ništa spec brt.

MMO znači, ovako se ja osećam u Fallout 76 otkad sam počeo da igram, i jako uživam.

Sa Crimson ću sačekati nekoliko meseci prvo, da ispeglaju što više

1 Like

To je prokletstvo mmorpg igara i dzoja. Nema šanse da bude funkcionalno. Pisao sam ovde više puta da je to maltene Sizifov posao. I da je pojedine igre nemoguće igrati kršteno na džoju….jedino ako nisi iz kruga ljudi koji Souls igraju na dance pad-u. :rofl:

Ja sam FF 14 igrao sa oba. Explore i neki lagani content cepaš na dzoju, mada kretanje kroz meni je užas. Zato imas konstantno priključen miš. Ali kada dodje Raid ili neka Instanca/Dungeon…daleko je prirodnoje na M+K.

Jednostavno nemoguće je imati 20-30 bindova na dzoju a da ne bude jebeno konfuzno. I na tastaturi bude a kamoli sa 10 puta manje dugmica ba raspolaganju. :rofl:

1 Like

5 Likes

Prosto neverovatno, sad mi čak malo postalo i iritantno koliko ima stvari koje izostave da kažu.
Morao sam da počnem novi save, jer sam morao i igru da kupim na svom steamu.
I tek posle ne znam 30 sati, uglavnom lutanja po mapi i 7 8 bossova sam zapravo skontao kako se uči skill. Debilan bind skroz, treba da skeniram npcja sa l1 pa opet l1 observe.
I nigde nema nikakav ni najmanji indikator da od nekog možeš da naučiš skill.
Vratih se u hernand i naučih 5 6 skillova, respecovah se i rekoh to je to, koji artifact više za combat skillove i da budžim equipment.
Uglavnom kad treba da se pentram negde koristio double jump i onaj force field, istroši sav spirit al da na vertikalnosti.
Kad kasnije, zaglavih malo više u nekom regionu na severu, i obični npcjevi op za mene i ajd reko malo da učim comboe, i da vidim šta od toga što imam može da se iskombinuje i kolko je šta korisno. Izvalim tu da imam lvl3 aerial stab, nisam ni gledao onu kratku animaciju s desne kad sam u samom skillu u inspect. Kad ono može da ide i u visinu samo tako, troši staminu umesto spirita.
Mnogo praktičnije nego onaj tupavi aerial swimg koji košta 200 stamine dok ovaj stab 40.

2 Likes

I ja sam je poceo, odradio onu misiju sa kravama, bukvalno sam pocetak. Ali definitivno nije igra koja te vuce za ruku sto je i dobro i lose jer hrpa stvari je u igri kao i milion komandi. Npr nisam znao kako da aktiviram Luk i krenem da kucam na netu i onda mi klikne cekaj zar nije preko F2 biranje i vratim se i kao da da to je. Svuda sam procitao da je prvih 7-8 sati onako dosadnjikavo i da tek posle toga krece da bude sasvim ok.

1 Like

Istina, ne drži te za ruku za ništa, ali meni je npr vrh ta sloboda i što imaš milion i jedan playstyle.
Hoćeš da otkrivaš mapu, spremi se na sve i svašta. Puzzleovi, pojedini ni malo naivni, čišćenje zamaka i utvrđenja, opcioni bossovi sa dobrim lootom skroz drugi nivo combata, pojedini skoro pa soulslike nivo težine. Ako zalutaš u pojedine regione gde je zima recimo a nemaš ice resistance 5 stamina ti se brže troši, sporije regeneriše i obični neprijatelji (pojedini leteći) znaju da budu baš jebeni kad ti naleti ceo mob odjednom. I u svakom trenutku možeš da se prešaltaš na nešto sledeće, npr ja sad jurim da rešim sve challenge koje sam otključao.
Posle chapter 3 ili možda i 4 Prejak mehanizam oko camp buildinga, bukvalno gledaš npcjeve kako prave kuće, mostove itd u realtime, šalješ ih u misije koje otvaraju milion dodatnih zajebancija, možeš da ideš s njima u misije itd

Evo meni šta se novo desilo u zadnjih 24h.
Krenuo po neki bounty daleko iza 7 gora i mora, i ajd reko usput ću da čistim POI, stavim 4 5 onih markera na putanji do tamo da imam neki orjentir na minimap, sigurno će biti neki fast travel u najmanju ruku.
Prvo napadne me medved, tek kad ga dobro istabaš pojavi ti se na sekund prompt da ga mountuješ i koristiš umesto konja, posle kad stigoh do bandit kampa siđem s njega on opet mene napada :rofl:
Odem dalje, zađem random u neku šumu gde me neki liliputanci/vile love što kročim, što kažu ove nove generacije on sight. Pojavi se cinematic kako me pogode nekom strelicom i uspavaju me i vrate nekih 300 metara, jedno 4 puta mi se desilo, sa koje god strane da sam probao da priđem nekim ruševinama ista stvar.
Dignem ruke, obavim bounty, idem dalje po side quest na konju, kad na ulici random npc odeven kao ovi buržuji, požuti kao da ima quest i ajd reko da interactujemo.
Kad ono tax collector, kaže imao sam sumnjivu zaradu u banci za kratko vreme i da sam dužan porez.
Fazon ukrao od plemića zlatnu polugu, uložio je u banku, posle 3 ingame dana me pustilo da promenim strategiju sa low risk na high risk, i pazi sad, zaradio sam čitavih 5 silvera.
Onda mi dojadila banka, reko nije ovo za mene, podignem nazad polugu dok sam u plusu i konvertujem je u 500 srebra, na neku foru porez na to mi bio 100 srebra :rofl:
Sad kad vidim tax collectora znam kako ću.
Uglavnom 3 mehanike koje nisam imao pojma da postoje ni posle 70 sati na 2 sejva .

Sve u svemu dobra je zajebancija, nije 10/10.
Ali 3 miliona kopija za 5 dana, i mostly positive govori dovoljno, i ko i uvek, ako je neko još sumjnao pokazuje kolko su većina “novinara” i reviewera samo korpo kučkice, koje samo jure klikove i jašu talas.

4 Likes

Moraš neki side quest da uradiš. Unreachable Village…tako nešto. Kada te skenjaju 3 puta pojavi se quest. Kada odradiš chain dobiješ pristup selu i neće te rokati više.

Ja npr imam ubagovan quest. Treba da pokupim neke pečurke u pećini. Pobiješ neke crvene pečurke i trebao bi biti neki loot ali ga nema. :joy: Tako da fuck you. :rofl:

Ja sam odradio taj quest, ta pečurka što treba da se pokupi je tu negde u toj pećini, probaj ponovo da pretražiš…

1 Like

Veruj mi probao sam vise puta. Cak sam i save reload radio. Pa teleport u tri picke materine pa se vratim sa nadom da se spawn-ovala, ali kurac. Zabo quest i to ti je to :joy:

1 Like

Videh posle na redditu, ali isto tako neki kazu ni posle 20 cutscenes ne dobiju objective. Kod mene je bilo posle 8 failova al dobro radi jbg. Više me frustriraju crashevi nego bilo šta, još posle svakog loada onaj cutscene kad preleće iz dimenzije u dimenziju. Evo i windows instalirah ponovo, al opet sam imao crash jbg

1 Like

Da kucnem u drvo. PS verzija ne crash-uje. Mimo ovog questa nisam imao neki bug. :joy: Ali su performanse i nakon patcheva slabasne. Day one je bio kolaps, maltene 720p :joy:

1 Like

Kad nećeš da profesuonalizuješ (koliko slova :sweat_smile:) konzolu :grinning_face:

2 Likes

stedi pare za mali servis za Audi A6 :rofl:

2 Likes

Извор: IGN Crimson Desert Patch Notes Version 1.01.00 - Crimson Desert Guide - IGN

2 Likes

Dobar update, volim što popravljaju baš bitne stvari u igri i slušaju korisnike…

Nije još uvek savršeno ali mnogo bolje nego na izlasku.

3 Likes