To je ono “game sucks (playtime: 1000h)”
Ne primam reklamacije ![]()
Nisam puno, jedno 7h do sad. Jedno 3 4 sata minimum irl dok nisam sredio crasheve. Bukvalno prva 2 3 cinematica nisam mogo da prodjem dok nisam sredio drajvere. U linuxu još gore stanje, 3 4 protona, listaj reddit, refreshuj da nije izašo update neki ili novi drajver.
Pa onda odluči se dal da igraš na kb, čitaj isto ko da sviraš harmoniku. Odlučim se za kontroler, archery challenge nema teorije da prodjem, svaki čas neka nova mehanika, otkrivaš nove lolacije svako malo, inventory skučen, storage gde bi sve odlagao nemaš itd.
Kontrole su sačuvaj bože, ni do mape ne možeš sa jednim keypressom, da izađeš iz igre skroluješ kroz 3 menija.
Kada hoću nešto da pokupim sa zemlje prvo tri puta skočim ![]()
A da brate, tebe radi ta prica da 9 sati podesavas drajvere, config fajlove i sta ti sve ne ![]()
Ma slepci, angažovali poseban tim da im radi keybinds i kontrole na pc, ali preporuka da se ipak ubode kontroler, koji opet ne možeš da remapuješ ![]()
Dok sam sredio crashove i šaltao se kb/kontroler promaklo mi par komandi pa morao da guglam. Al neka, evo akcije im pale za 40%
@MladenVR
Jbg brate, nisam baš tako planirao da trošim godišnji, al šta je tu je.
Jbt da se coveku smuci PC gaming.
Ja uzeo upravo za PS5 Pro, kontam da necu propasti za 35e kolko me izasao nosilac (guest sam odma prodao).
Zao mi je tima sto su im pale akcije, ali stvarno bre, malo treba da povedu racuna i da ne izbacuju igre u ovakvom stanju.
Verovatno se oni i ne pitaju u vezi toga. Mislis da bi PR izbacio Cyberpunk u onakvom stanju da su se samo oni pitali?
Koja fora ludilo, našao u prvoj regiji FAT CAT, i ono mazim je stalno kad naletim, kad evo brata prati me dok sam u combatu lootuje bandite. Koji trip ![]()
Kontrole su preglupe, i to je blag izraz. Ko je ovo smislio majko mila, tutorijal ko da je Flight Simulator… pritom sve neintuitivno, nezgrapno i clunky.
Što je najgore kada sam malo odmakao u igri dobra je i sviđa mi se, ovo ostalo je surovo tačno…
Malo sam se prilagodio kontrolama, ne daj Bože da ne igram neko vreme, kontam da nikada više ne bih uspeo da se snađem ![]()
Ko nam kriv što smo uzeli day1, lepo je čovek @Wahad kačio listu kontrola ![]()
Ja kažem isto ko harmonika na tastaturi, za života moga ne doživeh da mi igra daje default bindove f1 f2 f3, ili da kad hoćeš galop s konjem da moraš konstantno da biješ u shift ko da ti je dužan pare.
Lutam po mapi, jurim ovu svetlost što indikuje POI, i naleteh slučajno na nekog crvenkastog konja, pokušao da ga pripitomim, ma nema teorije, nemam ni blizu dovoljno stamine, iako sam na 7/14 mislim. Posle videh u reccomended video da je to 1/3 legendarna konja u igri lol.
Jel igra ima baš toliko opcija za akcije u igri, ili su jednostavno developeri bespretno organizovali kontrole?
Pa iskreno na početku, ja bar nisam imao priliku kontam ni 20% skillova i kombinacija da probam, al valjda kako odmičeš fora je da kombinuješ te skillove, nego likovi nisu u stanju ni osnovne stvari da naprave logičnim. Bez zajebancije trebalo mi 2 sata da skontam kako da koristim uljanu lampu, i tako te nebuloze, on foot za sprint je 2xshift ili 2xA, ali na konju nije. Default bindovi tipa imaju 2 akcije mapirane na jednom tasteru al ti to da podesiš ne možeš itd.
Znaci dobra igra ali beta test kosta 70€.
Sacekam 6 meseci i za 20-25€ igram 9/10 igru ![]()
Ili kupis za 25e guest od mene za PS5 (proso voz).
Ma dobro, kontrole su stvarno tezak fail i nisam jos presao tutorijal jer sam upadao u vodu zbog losih kontrola (ne znam kako da usmerim neku svetlost na vrata), kontam da ce kasnije da se malo sredi kad se otvori svet i da posle prvih 100h patnje dok savladas kontrole postane adiktivno ![]()
Cudo kako nisu testirali ovo na nekim fokus grupama, oces 50 stvari da radis u igri a sve to je moglo mnogo jednostavnije (kontekstualno) a ne uz kombinacije tastera. Mislim, nemaju pojma sa game dizajnom ocigledno, a cak nisu hteli ni da prepisu od drugih.
Igra zvuči ko da nam je upala iz alternativnog univerzuma gde ne važe pravila na koja smo navikli, što mi se strašno sviđa.
Tolike današnje igre imaju iste gameplay sisteme, iste kontrole, da ti je 80% unapred jasno šta može i gde može, tutorijal ti praktično ne treba koliko je sve postalo ustaljeno. Naročito u open world segmentu, sve isto samo malo drugačija grafika.
Onda dođe ovo čudo niotkuda, sve deluje poznato al ipak drugačije, pa te ni za ruku ne drži nego evo ti ogroman svet i snađi se. Bukvalno ljudi ne znaju šta ih čeka iza brda, što je izuzetno uzbudljivo.
Nije ni čudo da ceo internet bruji o igri. Svima su nam standardne open world igretine blago dosadile, kako i ne bi kad je sve isto. Crimson Desert zvuči ko ambiciozni, haotični, janky dašak svežine, čemu se lično baš radujem.
https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/comments/1rzh79w/pearl_abyss_insider_speaking_out/
Navodno insajder info vezano za nedostatak dubine u priči itd. Zdravo neko radno okruženje u pm,

Ne znaju kako da streamlineuju kontrole na konzolama. Nije prvi put. i Black Desert Online je imao isti problem.
Pored toga, ovo je pravljeno da bude primarno PC MMO, tako da ono
Pa jeste iz paralelnog univerzuma. iz Južne Koreje
tamo su ljudi navikli na ovakva MMO-like sranja
Pa ako si iole igrao MMORPG naslove u poslednjih 20 godina. Igra ti neće pružiti ama baš ništa novo. Ni jedan sistem nije nov, niti je groudbreaking nažalost.
Ne znam kako te igra ne drži za ruku kada od starta imaš markere, quest logove i ostala sranja. Čitam komentare po internetu i imam osećaj da igram drugu igru.
Jedino gde se slažemo je kombat i kontrole, teško sranje za sada. I taj exploration momenat. Mada ako počnu stvari da se ponavljaju i to će vrlo brzo da izčezne.
Igra od prvog momenta pokazuje da je MMORPG. Toliko se vidi, da je to strašno. Pa i taj sam spori početak je klasičan MMO start.