Clair Obscur: Expedition 33 | Release Date Trailer | Developer_Direct 2025

Strasno. :laughing:

Ja jedva docekao kraj, obrisao smesta, ni jedan epilog mi se nije svideo, pricate o ne znam kakvom dizajnu sveta, kupili vas na par jeftinih skyboxova, a ovamo ignorisete beskonacne kamene hodnike s razlicito obojenim rastinjem.

Sta vam svima u vodu stavljaju, osecam se ko da sam lud. Da ne kacim opet sliku iz simpsonovih.

(salu na stranu, bas mi drago da ti se toliko svidelo)

4 Likes

Dizajn sveta je toliko salvadordalijevski genijalan, da ne znam kako cu se vratiti na “normalne” igre i “kamene hodnike”. Kako ovo izgleda kao jeftin skybox?

Epilog je ekstremno traumatican - unistiti canvas i sve zitelje u njima, ili ziveti u iluziji i beskonacnim gommage-ima, uz sve ontolosko-filozofske implikacije “digitalnog bivstvovanja” i emocionalnog attachmenta sa kreacijama necijeg uma koji su sami sebi stvarni i imaju osecanja. Povele su se i neke diskusije na netu o tome, inspirativno je jako, bice zanimljivo kada dobijemo “prave” AI karaktere u igrama, sa daleko fleksibilnijim dijalozima bez predefinisanih opcija. Ceka nas gaming ludnica!

Gameplay sa kombinacijama pictosa, sinergijama skilova i oruzja, posebno me je na kraju “kupio” kada udjes u stos sa pariranjem, mada nisam ni zagrebao po endgame buildovima sa 99lvl karakterima koje od Simona prave their bitch.

“Toliko svideo” mozda je malo preterano reci za igru koja ima dosta objektivnih mana, ali moram reci da zaista sada zeljno iscekujem novi “Expedition”, i svakako je svrstavam u eshalon retkih kultnih RPG-jeva. Ovo je igra o kojoj ce se pricati godimama, cosplay-ovati, i imace duboke posledice po gaming industriju i nadam se revitalizaciju single player RPG-jeva. Nadasve, daje nadu i “malim” timovima da, sa ili bez pomoci AI-a, mogu da postignu znacajne komercijalne uspehe i da se vredan trud i rad mogu isplatiti.

Mislim da i nije pitanje ko je lud - mnoge stvari mozes tako posmatrati kao casu polu-punu ili polu-praznu, voleti ih zbog onoga sto jesu, ili mrzeti zbog onoga sto nisu, ili onoga sto su mogli da budu.

4 Likes

Nemoj ni zagrebavati, bolje ćeš doživjeti. Imaju ti polomljeni buildovi, ja kad sam igrao ljudi su pravili po 2 milijarde damage a on ima u drugoj fazi oko 50 miliona HP.
Sasvim sigurno sam ja tog Simona bolje doživio jer nisam gledao ništa na netu i sam izmišljao build i tukao se sa njim 3-4 sata nego neko ko je pogledao na netu build i sredio ga jednim udarcem. Ja sam osjetio na svojoj koži onaj njegov potez kad ti izbriše čitavu prvu postavu i pokušavao to jadan da parry, nisam ni znao da ne može. :slightly_smiling_face:
I onda izmudrovao nešto sa piktosima koji brže pune gradient i čuvao 3 gradienta napunjena za Gommage sa Maelle u toj drugoj fazi. A i fino je kad uspiješ njemu da parry sve one lude napade pa uradiš counter-attack.

1 Like

1 Like

Pardon my French (lol)… ali b*llshit :face_without_mouth:
Igra je vrlo dobra, but they need to stop.

2 Likes

You lost me at “2th”

6 Likes

4 Likes