Sa Dodgerom dobija ap i za dodge, e sad jeste bolji osecaj kad se izvede pari, plus break nema cenu, al dosta zavisi i od nakacenih dodataka.
Jeste, ja sam radio Dodge na početku ali sam sada samo Parry. Veća satisfakcija i counter attack
.
Zavrsih act 1. Odlicna igra, bas odlicna, za divno cudo prica drzi paznju. Presao sam i ja samo na parry, odlicno je, mislio sam da ne moze da se navezba, ali moze. Kapiram da je jos lakse ljudima koji igraju sa sluskama. Extra igra
Kakva je ovo igretina, skoro me nije ovako nista odusevilo, zeznuo sam se malo, pa sam malo overleveld za act2, al zato sad samo gazim glavnu p4icu da izbalansiram. Sto se mene tice, posle BG3, najbolja igra koja je izasla u poslednjih pa da ne preteram al 5 godina.
Završio jutros, 60+ sati. Kapa dole za ovaj studio, igra i samo finale. Mogu samo da zamislim šta će sledeće da naprave sa mnogo većim budžetom.
Ima tu par nedostataka, ali ništa što je bug ili gameplay breaking, više sitnice, koje ni ujednom trenutku ne smetaju. Tipa, na nekim nivoima maaaalo bolje vizuelno vođenje igrača, jer se desi da odem u isti ogranak po deset puta a promašim mali otvor ili stepenice pa se zakucam. Na nekim nivoima je sasvim jasno gde se nalazim u bilo kom trenutku. Ništa strašno, ali nije neka velika mana.
Sve u svemu, topla preporuka.
Igram igru i prosto sam odusevljen muzikom. Prosto se divim ljudima koji su toliko paznje obratili muzici a pritom je ovo mali studio. Koliko muzicka pozadina pojačava doživljaj svake igre a pogotovu ove, neverovatno.
Zavrsio act 2, na sejvu pise 35h, al mislim da sam duze igrao. Fantasticna igra, ubedljivo najbolja igra ove godine za mene, bukvalno nista ni priblizno dobro nije izaslo vec odavno.
Evo i mene u actu 2, posle vise od pola godine od izlaska igre, konacno je dosao na red.
Vidim da je puno “hardcore gamera” sa foruma spustilo tezinu na Story, te je utisak da nisu dobro potrefili ritam igre i krivu tezine. Nije “normalno” da moram da respecujem u prvom actu i da me neprijatelji oneshotuju, no dobro, guram nekako jos uvek na “normal” uz nadu da cu pronaci neki “broken” build. Vrlo cudno su podelili i kategorije za alociranje poena. Ne znam cemu sluze onako mali defense, agility i luck, a skaliranje statsa mozda ima smisla za A i S oruzja, ovako deluje besmisleno.
Igram skoro bez zvuka koji daje audio kjueve za napade i na portalu koji ima zeznut input lag, pa mi je donekle ovaj “normal” zapravo nightmare u mnogim drugim igrama… No eto, merak igranja ove lepote u portabilnom formatu nema cenu.
Prica je uvrnuta na neki francuski nacin, postoji osecaj grandiozne avanture i squad based partija kao u kultnim RPG-jevima, neke stvari su uboli za oskara, ali cut scene su too much uncanny, ima ih dosta pa makar ih stancivali uz pomoc AI svidja mi se sto se na “produkciji” nije stedelo. Skoro smo se odvikli od FMV-a, ovde je doduse sve u endzinu, ali su napravili bas cinematic tako da se na kraju moze neki film odgledati.
Pokusao sam malo i u lore da se “udubim” ali ne znam koja ekspedicija je sta kog djavola radila u kojem tajmlajnu, sem da je Gommage nesto poput Srbije pod Vucicem, da ljudi nestaju i da nema nade.
Put unutar svake zone je slabo oznacen, da ispizdis jer se vrtis u krug. Ta maze-like struktura nivoa sa slabo osvetljenim nagovestajem necega sto lici na put, nije bas moja solja caja, iako je ovde manje vise hodnik struktura na mapi sveta.
Ocekivao sam nesto vise casual, a ne ovakav JRPG gangbang. Parirati svakom od milion razlicitih protivnika napade je bas ambiciozno, pa na sve to free aim, pa milion pictosa, pa sinergije skilova… Iskustvo je, u nedostatku boljeg izraza, neprijatno, uz previse reloada i fokusom na prezivljavanje.
Da li moze da prodje kao Goty? Paaaa… teska srca, godina je stvarno bila sranje. Nesto je novo, nije samo nastavak, gomilu interesantnih mehanika su probali da uguraju, melodramatican je kao turska serija, ima neke elemente Frank Baumovskog Oza. Ce da bude nekih 8/10 do kraja, nadam se.
Gde si/sta grindovao, kako si overlevelovao? Bas mi treba tako nesto u ovoj igri, da “gazim” sve redom…
Ne znam ni da l ima toliko potrebe raditi side-content ili grind
Mene čak nije puno interesovalo da idem na ona random ostrvca već sam samo story stvari radio… možda eto pred kraj igre mi je bilo zanimljivo da vidim šta je sve ono na nebu i prešao sam onu visoku kulu eto ![]()
Sećam se samo da mi se igranje dosta poboljšalo kad sam savladao parry, što je negde pred kraj igre nažalost.
Nece ![]()
Hvala sto si naveo dosta mojih kritika, mene mrzelo da pisem, a nisi ni dotakao sve sto mi je smetalo. Ko sto rekoh kojekuda, igra je u sustini mid, kakav crni goty.
Doduse, nije mi bila mnogo teska, sve u svemu, niti sam grajndovao vise od sat-dva. Al stavi slobodno na story ako se mucis, ovo nije igra koja zasluzuje da sad utreniras ne znam kakvu parry vestinu.
Uf ne secam se pravo da ti kazem, radio valjda sve sajd aktivnosti, pa ispalo da sam prejak. Mada, ja sam igrao na najvecoj tezini, gde je parry must have. Videces kako bude igra odmicala, za stori kvestove ces da postanes bas prejak, bez obzira sta radio i kako igrao, pogotovo na manjoj tezini. Mislim da ti sinergija piktosa i izbor karaktera uopste nije bitan na manjoj tezini. Mael je mnogo mocan karakter, ima i razlog zasto je tako, da ne spojlujem, fokusiraj se na nju, makar sam ja tako, ovi drugi mi bili onako , tu da popunjavaju rupe.
Leveluj se prema oruziju koje koristis,mada , mislim da na normal ili story to nije bitno uopste. Imaces prilike da respecujes koliko hoces kad odmaknes.
I udri samo parry, lako se udje u stos i bas je onako mocno, ja sam mislio da je tesko navezbati, ali nije uopste, al nemoj da igras mjutano, bas je bitan zvuk za pari.
I generalno stori kontent ja prilicno lagan, sajd kontent je bas zajeb i tu bas ima teskih borbi, one chromatic varijante likova ako se dobro secam i tako to.
Za ovo sam potpuno promenio misljenje sto sam vise igrao igru ![]()
brt al te drma kriza srednjih godina ![]()
Tebra nisu ovo vise srednje godine nego penzija. ![]()
Ali eto, drago mi je sto mi je igra sada vise Claire nego Obscur ![]()
Mozda ima smisla kad budes act 3, da pravo ides na glavnog bosa, posto ces ga ubiti iz dva poteza ako budes prvo radio sajd kontent. Mada, neke stvari ne mozes da odradis dok ne skines limit od 9999 demidza. Al definitivno idi na glavnu pricu prvo
Da. Alicia, Simon, Endless Tower itd. je zamišljeno kao postgame content. Simon-a da pobjediš predviđeno je da bar jednog ili dva lika dovedeš na preko 90. level. Dok finalnog bossa u main story možeš riješiti ako si otprilike 50. level. Ako bi došao na njega kad si 90. level, one-shotovao bi ga.
Eh, naravno da su morali da naprave najtragicniji moguc kraj, silenthillovsku dilemu i nemoguc izbor. Strasna igra, u svakom pogledu. Zbrzao sam malo Act 3 i nisam radio mnoge side misije jer sam bio vec prejak za story, ali malo me vuce da nastavim, iako sam odabrao red pill kraj. Moja konacna presuda je 9/10 i GOTY k’o Mansion. Kultni RPG svakako i voleo bih neki nastavak. Prebolesno izgleda na Portalu, kao neki playable art. Nemam reci za dizajn poslednjih nekoliko svetova.
Uzgred neke nove finishere su ubacili, toliko o AA igri ![]()