Nije moja šoljica čaja ali kako prolazim kroz Metaphor ovo mi se jako igra. Pri tome izgleda febomenalno i priča deluje ozbiljno.
Mila mati, znao sam da ima dobar vajb, ali ovo je sada must play pre svega ostalog.
Ja bi je igrao i da je 75. Izgleda odlično, zabole me šta misle ovi novinari ali dobar ulov za GP ovako.
ovo je u gp? cool
https://x.com/Genki_JPN/status/1916416527374680203
Svaka čast za ovako mali studio i prvenac od naslova.
Igra je zategnuta kao pracka. Izgleda prelepo (znacajno lepse na PC nego Xbox), prica i premisa izuzetno zanimljiva i intrigantna, combat iako turn-based sa dodatkom dodge i parry odlicno funktionise. Muzika ajao.
Ja sam očaran igrom a ovaj žanr je daleko od moje zone komforta .
Takodje van zone mog komfora, a igra prelepa.
U uvodu sam idalje, ali nadam se da će izbaciti update sa HDR-om!
A meni je ovo baš po ukusu. Igra razbija za sad. Mislio sam igrati Oblivion i nju uporedo ali uzela mi je život igra, samo nju igram, Oblivion če morati malo pričekati.
Moram samo reći da je ovaj Pictos sistem genijalan, toliko opcija za build ima i genijalno je to što su napravili da treba da pobjediš 4 borbe da bi ga masterovao i onda možeš da daš te skillove i drugima u tvom party. To te tjera da svaki probaš, što je odlično, bilo ih je nekoliko koji mi se nisu svidjeli na prvu, probao ih ne bi a na kraju mi se svide i onda ih furam neko vrijeme pa onda tražim šta može biti u sinergiji sa njima.
Već sad vidim da ima masa post game sadržaja, dosta nekih lijevih lokacija za istražiti, dosta opcionih bosseva koji su preteški mi trenutno, ono ne mogu im milimetar healtha da odbijem.
Primetio da igra ima ‘difficulty spike’ kad ono nisam upgradeovao oružja
Ja i dalje nisam skontao kako pictos i lumina rade, kapiram da nakom 4 borbe efekti od pictos postanu dostupni svima.
Ali sta znace oni lumina poeni u donjem desnom ugly, jel su to pasivni skillovi i/ili kako se koriste?
igra je fenomenalna
Pictos kad masteruješ, otključaš njegov skill kao luminu. Svaka lumina zahtjeva određeni broj lumina poena da bi ih aktivirao na drugom liku.
Znači kad masteruješ pictos i otključaš kao luminu moraš na drugim likovima da aktiviraš te lumine, neće samo.
Lumina poene dobijaš tako što se leveluješ i tako što skupljaš colours of lumina koje ćeš kasnije moći ds pretvoriš u lumina poene u kampu kod Curatora ako si došao dotle. Kod njega takođe apgrejduješ oružja i druge stvari.
Skontao sam u medjuvremenu kroz 3-4h gameplaya dodatnih, zaista je dobra igra, cak sta vise odlicna
Treba još spomenuti to da Pictosi imaju još dodatne stats koje ti boostaju koje se ne prenose na lumine pa treba i na to obratiti pažnju, kome da equipate Pictos a kome samo da uključite luminu.
Na početku je dosta jednostavno sve, nema puno opcija, ja sam sad u Act III, znači gomila pictosa i gomila potrncijalnih buildova i sinergija.
Kraj Act I… W T F
Menio je vec tutorijal i pocetak bio WTF
Odvratni Stone Wave Cliffs, ogadio mi igru, izgubio sam se 2h ne znam gde treba da idem…
Treba da nadjem kamen za Esquie da moze da leti, poludecu…