Kad smo vec ovako lepo razdvojili i siroko definisali temu, jel neko uspeo da sracuna koliko ga kostaju kumulativno SVI subscriptioni na digitalne servise mesecno? Ja sam pokusao neke troskove da saberem i ne deluje mi bas dobro (ovo je bez Playstationa za koji razmisljam sada sta da radim).
Netflix - 10e
Gamepass ultimate - 8e
Amazon Prime - 7e
Disney Plus -10e
Apple TV - 1e (lol, india)
Apple storage - 2e (ovo ne znam ni sta ce mi)
Showtime - 2,5e
Skyshowtime - 1.5e (kakav je ovo dupli fee? zadnji put sam odgledao stalonea i ne palim ga godinu dana)
Ubisoft + - 10e (ne igram nista)
Youtube - 4e
Google One - 1.5e
Nesto od ovoga i delim, tako da me izadje manje, ali sve u svemu previse je.
Razmisljam da sve to lepo cancellujem sem Netflixa, Youtubea, Gamepassa i Apple TV-a.
Ajde mozda neke stvari koje delis, ali servise za filmove i serije mozes da koristis one-at-the-time… odgledas sve sto se moze gledati na jednom servisu, pa predji na drugi i tako redom.
Upadas u klopku (na koju su oni racunali) ako placas servise, a nista ne gledas.
p.s jedino sta mogu da razumem i da dozivotno tipa imam su Netflix, Youtube Premium, iCloud Storage, Apple Music i Real Debrid Ovo ostalo sve palim i gasim po potrebi.
Samo Game Pass imam. Zadnju pretplatu pored nje što sam imao je Amazon kad je izašla prva setona Fallout serije i Boys tads odgledao i odjavio.
Sad gledam House of Cards koji mi stoji na hardu jedno 5 godina još iz vremena dok sam torente ganjao. Imam i gomile nekih filmova od tad naskidane koje nikad nisam odgledao. Sad polako čistim to.
Imam gp, plaćam punu cenu i ne žalim pare. Najviše me košta al najviše mi pruža. Netflix stalno na ivici da otkažem, poklanjam im pare. Disney već otkazao. Mislim da je to sve.
Uzeo bih spotify al mi lidija ne da iz moralnih razloga, što u neku ruku poštujem. Voleo bih možda i yt pretplatu jer realno to svi najviše koristimo u kući, al kad sam zadnji put gledao cene delovalo mi skupo. Kad je ionako sve dostupno, praktično bih samo platio da sklone reklame.
Game Pass plaćam preko kodova, Dizni i Youtube Turska, Netflix Nigerija, Amazon prime Poljska (11€ godišnje ), Hbo imam uključen u kavlovsku pretplatu.
Sve skupa me izađe kao kad bih samo Netflix plaćao legalno.
Ovo jeste… ali uzmi u obzir da preko Real Debrida (4€ mesecno) ovo cimanje generalno i ne postoji. Uvek cu da platim servise sa nasim prevodima i podrzim ih na neki nacin, ali bude smesno kad npr. Avatar 4K BluRay 120gb verziju mogu da gledam u jednom kliku za par sekundi na Real Debridu vs. servis koji ponudi 4K verziju sa uptnim bitrate-om.
preko onog nigerijskog princa sa gmail-a. Uplatio mu pare onomad i sad kad mu vratili bogatstvo pitao ga sta zeli, a on mu reko, zavrsi ti meni samo Netflix jarane i kvit smo.
Kako plaćaš Netflix i Disney, to je sve što mi treba da znam. Ovo ostalo ću i da prežalim
Kod mene Netflix koji delim sa još 4 osobe ali samo ja plaćam
Disney plus koji volim zbog crtanih filmova, a ne upalim ga po dva meseca, Hbo Max ili šta je već sad, isto hteo da ugasim bezbroj puta i setim se da to i najjeftinije plaćam od svega ostalog pa ga ostavim iako je sadržaj najgori od svih ostalih u ponudi. Ostaje Spotify, Google storage od 3000 din godišnje i apple storage od 200gb ja mislim To je sve koliko se sećam. Kad krenulo ovih dana da stižu poruke “Isplata sa vašeg računa, isplata sa vašeg računa, isplata sa vašeg računa” mrš more. A da, imam i Youtube Premium koji ne plaćam ništa jer drugarica koja koristi netflix rešila da uzvrati ovim tako da je to kul. Par puta i kad sam razmišljao da ugasim Netflix, nisam zbog njih.
Indija zapravo, preko indijskog Apple store kredita uzeto, familly paket. Aktiviraj samo na ios uredjaju free vpn za indiju, kupi kredit od indijskog amazona i redeemuj na indijskom store regionu.