Cena Game Passa i sličnih pretplata

Hm, ja stavio da se skida za PC.

Brine me ovo sto kaze @lesa nestajanje neprijatelja i slicno. Mirise na neki engine iz Xbox 360 ere, da bi sve radilo fuidno.

Muti naravno necu ni da pipnem, ali postujem ko igra. Ceo ritam brzih partija nesto mi nikada nije odgovarao - mnogo mi se vise svidja Counter Strike koji je 100% skill based, ovo je uvek bio arkadni cirkus.

@robotnjik ja se nadam da ce ovaj model da slede i ostali, Fifa, NBA i Diablo pre svega. Akvizicija novih igraca je jedini put da se poveca monetizacija unutar igre. Ceo perpetualni model je za ovaj tip igara beznadezno arhaican (perpetual vs subsciption). Tresnuo sam punu cenu za Fifu samo malo da probam novi raytracing engine, ne igram od tada nakon prvih desetak dana. Concord je prosao tako kako je prosao veikin delom zbog premium cene.

Naravno treba objasniti kolegi da je neko morao da plati punu cenu i da je ona 70 milijardi dolara. Bogati tata Spencer mahnuo carobnim korporativnim stapom i kapitalizovao deo novca. A takodje ne znam koja je puna cena subscriptiona, oko 140 evra godisnje - kada pogledas tako, a igras par MS ekskluziva i nekoliko indija godisnje, ispada skoro pa i puna cena.

Meni malo smeta i konfuzan bredning. Znam da je to sada bas apsurdna zamerka, ali ne mogu da pohvatam vise sta je modern warfare koji je dogurao do trojke, black ops do sestog dela a drugi i prvi svetski rat nemam pojma ni gde je. Povrh svega i neki zombiji.

1 Like

E vala baš me briga ko je platio, nije iz mog džepa :person_shrugging:

3 Likes

Zapravo, i jeste. Poskupeo je gamepass duplo, pogorsale su se opcije za gold konverziju. Platice to korisnici, na ovaj ili onaj nacin.

Hahahahah,cod je multiplayer naslov,kampanja je samo bonus mislim od cod 4 da je promarno online iskustvo a offline čisto da naučiš komande u igri

Ma jok, plate GPU ili PS Premium a onda kazu, stize nam besplatno na servis :joy:

3 Likes

Sad kad sony pukne kintu pa dođe i na ps+ premijum

Kako duplo? Gpu sa 15 na 17?

To je neka moja okvirna racunica kad se saberu i jeftiniji regioni i sve opcije, mene duplo kosta. Ali nije to u korelaciji samo sa akvizicijom nego i sa inflacijom.

Platili smo takodje i zatvaranjem Tango studija…

Mislim da nema vise ni onih promocija 1eur za nove korisnike.

Ne kazem da je lose, samo nije tako dzabe kao sto izgleda. Imaju oni neku svoju racunicu a trosak ce svakako morati mi da platimo…

Ne znam o čemu pričaš i šta računaš, ja plaćam $17 za GPU sve ostalo mi je abitno.

Ja plaćam upola manje ali pandawan nešto hoće da nam objasni i nije siguran šta

1 Like

Pa ne znas jer te ne zanima i potpuno ignorises sve sto se pisalo na forumu u poslednjih 5+ godina na tu temu.

Ali ja znam pa ti zato kazem - usluga je dosta poskupela.

@SlobeX u pravu si, pokusavati da objasnis jednostavne stvari ljudima koje to ne interesuje, i zele da se sve uklopi u narativ da je gamepass super i povoljan, potpuno je uzaludno.

Mozda ti placas upola manje, samo bojim se da si ti ovde taj koji nije siguran sta placa i sta je placao jer je to potpuna nebuloza.

1 Like

Ima samo su isključili sada zbog COD-a. Ugase tu opciju pred veći release, usto su uradili pred Starfield pa kasnije vratili. Za Hellbalde II, npr. nisu što očito govori o tome da ju nisu smatrali velikim release-om.

1 Like

Pa sta je to ako ne skuplja usluga? Uvode se restrikcije, smanjuju benefiti, poskupljuje cena…

Posto je slozena ponuda i uskuga, pogotovu kada se uzmu u obzir i jeftiniji regioni, evo samo jedan od naslova, stara je vest, ali non stop nesto poskupljuje duplo, za 50%, ukida se…

U redu je da nekoga ne zanima, ali nije u redu biti autistican, pa cak i cinican…

Da vam sad neko izvlaci detaljan istorijski pregled kretanja cena za sve vrste usluga i po regionina kao sto je Turska, koja je “ukinuta” za neke vrste kupovina, nema smisla… da uprostimo, sve je duplo skuplje.

1 Like

Jbga, nema džabe. Da za 1€ odigraš kampanju na launch day. Ljudi su Hellblade 2 uplaćivali GP odigrali brzinski pošto je 6-7 sati igra i onda tražili refund i dobili. Lik sa jednog PS podcasta što slušam je tako uradio i prošlo mu.

Da, znam da se to radi. Imas uvek neki workaround da prodjes jeftinije. Refundiraju i na steamu i na drugim platformama. Refund policy je common loophole.

Ma ne treba im. Znaju da ce CoD fanovi svakako da kupe igru :grin:

1 Like

Baš tako,teba podržati acti,imaću 100+ sati minimalno u igri tako čim bude 20% off uzeću je da imam

1 Like

Plaćam najviše zbog online komponente a ovako mi dođe bonus kad ima igra koju ću igrati,npr forzu horizon 5 sam kupio iako ima u gpu jer igre koje igram zaslužuju da budu kupljene

100+ je malo Slobo. To neki ovde naprave za 7 dana :rofl:

3 Likes

Nemam ja toliko vremena od skalperisanja.Neki imamo život i offline

3 Likes