Aha, u tom smislu, ne moras odvojeno da kupujes CoD. Dobro, svako ima neku svoju racunicu. Ja ne igram CoD, pa mi nije neka vrednost u tom smislu.
Pa inflacija i vrednost novca važi za sve živo, ne znam kako je primenljivo samo za Game Pass. Ja znam da sam oduvek plaćao GPU $15 i da je posle poskupljena sada $17-18. Meni to nije duplo i to mi je najbitnije. Pri tome taj nalog je šerovan, tu drugu osobu košta $0.
Heh druga osoba je bolje prosla.
Naravno, kad tako pogledas ako si uvek (?!) placao 15$ onda poskupljenje od 2$ nije apsolutno nikakav izdatak uzimajuci u obzir inflaciju.
Medjutim, za vecinu drugih koji su koristili razne benefite jeftinijeg placanja, usluga je dosta poskupela. Ja sam istorijski verovatno placao mesecno 200-300 dinara.
Meni je turski GPU skocio duplo, dok USA GPU kosta 20$, itd. 20$ nije bas tako mala cifra, izadje na 240$ godisnje. Pola hiljade dolara za 2 godine otkuca.
Da li ti zaista jedna-dve MS ekskluzive godisnje vrede toliko? I sta igras od dodatnih igara.
Percepcija da je nesto “dobra vrednost” je osnova marketinga. Stave cips u vecu kesu da ispadne kako dobijes vise.
Placas neki junk food gaming i ovde
Ok, da ne derailujem temu vise, poceo sam kampanju, fino izgleda za sada, dosta para je potroseno na produkciju ovde.
Crashuje mi nesto igra na PC-u, vec nekoliko puta. Prvi put ajde instaliraj sve moguce drajvere. Drugi put nesto isto ne valja, treci put direct x…
PC gaming at it’s best. Dobar je samo da sljasti
Makar radi u nekom lucackom broju frejmova sa max/epic presetima.
kakva je ovo krdza od GPU? 3070 ?
Ma neka slika sa neta. Btw 3070 nije baaaas krdza Taj nivo grafike je u Ps5 Pro.
Pojacaj to na 4070Ti Super. Ne brukaj me ovde
Pa baš sam zato tako i napisao, ja neću da dajem 70$ jer igram samo kampanju i iz tog razloga kažem da bi bilo lepo da to izvedu malo drugačije da bi imali zaradu sa obe strane, kad je već igra podeljena i može da se instalira posebno u delovima onda samo te delove naplatite posebno
Pa čekaj, ti sad upoređuješ cene koje si ti plaćao bukvalno mutljažom isto kao i većina nas i u to kalkulišeš poskupljenje oficijalne cene i kako ti je mutljaža sad uskraćena jer su (logično, to im je u interesu) zakrpili rupe koje smo pronalazili i ne može više tako…? Da tužimo i Argentinu i Tursku kad god im skoči valuta?
O čemu pričamo? Šta to Sony nudi za iste pare koje smo ovde plaćali i plaćamo i dalje? Malo postaje smešno šta se čita ovde.
Evo, nije rasprava, znači pišemo normalno.
Znači po tebi muljao si Turski gpu prebacivanjem regije, Arg isto, radila se konverzija levo i desno, prolazile uplate mesečno i kad nisu trebale, uredno se skidao novac sa kartice i sad kad to više ne može (mada i dalje može donekle) da se radi odjednom su svi oni krivi jer su poskupeli servis 2 dolara od oficijalne cene (koju ti i dalje ne plaćaš) i onda kudiš servis i njihove odluke jer te ne puštaju više da ih “varaš” u toj meri kao pre i sad ti nije vredno više.
Čista srpska posla i mentalitet i ono “svi su drugi krivi sada”.
Živelo se lepo od Argentine, Turske, Indije i čega ne, a sad kad se krpe rupe i zavrće se slavina polako, odjednom je kao sve duplo skuplje i nije vredno.
Kakvu smo to Argentinu imali na soniju? Kakve promene regija smo tamo imali da je pretplata toliko sjajna i superiorna po ceni koju smo mi plaćali naspram ove, jel smo je plaćali 30e godišnje?
Kakve smo to konverzije mogli da radimo pa da kažemo kako smo prošli jeftinije ili šta god i da sam odigrao God of War, Horizon FW, Spiderman 2 day one za 30e pretplate godišnje? Kakve su nam to kartice prolazile na konzoli i da je uredno skidalo novac mesečno makar i punu cenu?
Opet mešaš svoj lični stav i plasiraš ga kao neko opšte mišljenje većine. Ajde objasni mi kako sve to može na soniju i evo idem odma da uplatim godinu dana one najskuplje pretplate gde me čak puštaju da igram ps3 igre za koje su tupili da su nebitne i sad ih zaključali u najskuplji tier pošto su… Nebitne valjda…
Ovo me podseća na ono klasično razmišljanje srbende, gde ti neko činio nešto (ne pričam za MS, nego generalno) besplatno, krečio ti stan svake dve godine za tri limenke piva i sad kad je rešio da ti naplati ti se nadrndaš i zoveš skupljeg majstora u inat da njemu platiš još više za gore urađen posao jer eto - rešio lik da ti naplati.
Niko ovde ne prica o Sony-ju.
Samo je Game Pass poskupeo na tim storeovima?
Pričamo o svim pretplatama tog kova. Znači game pass i ps plus. Pošto u tvom slučaju sve važi samo za jedan tabor, a drugi uvek isključiš pa ajde da čujem te odgovore.
Jasno je bilo i lako predvidivo da ce akvizicija rezultirati povecanjem cena usluga jer taj trosak prosto mora da se prelije na krajnje korisnike.
Ali na kraju shvatis da 1h tvog zivota vredi vise od sto hiljada prosecnih i nisko kvalitetnih igara koje mogu da uguraju u gamepass. Hiperprodukcija je, ne mozes da konzumiras ni 1% sadrzaja na gamepassu. Sta meni znaci sto ce da uguraju jos 200 bezveznih igara.
Vreme i novac su ekstremno ograniceni. Ovo prvo mozda i mnogo vise. Ponuda je prevelika, konkurencija je i sav entertainment koji je ikada produciran od pocetka vremena do danas, a pravi kvalitet je danas oskudna pojava.
Ljudi ce igrati stvari zato sto su nove, ali na kraju od gomile servisa, dace ti sve ako treba i besplatno samo da pridobiju tvoje vreme.
Da li je CoD vredan mog vremena, nisam bas siguran. Verovatno nije. Sve je vec vidjeno, sto ljudi kazu, propaganda… nije istina
Ne pricamo. Bar ja ne. Ti slobodno mozes, sa nekim ko je raspolozen.
I dalje ne vidim validan argument, tupiš u prazno. Klasika.
Ne, nego si ti opterecen Sony-jem. Jos klasicnije.
Lol, ili ti game pass-om koji plaćaš fušeraški i kukaš kako je poskupeo.
Nije nista fuseraski. Znaju ono dobro zasto su to “pustali”.
A regularnu cenu od 250$ ti prvi verovatno ne bi placao. Toliko o tome…
Ne nego smo mi našli rupu koju si zloupotrebljavao zajedno sa nama i sad tupiš o poštenju I da, jesam plaćao “pošteno” punu cenu mesečno pre te konverzije. Ali bar ne tupim ovde kako život više nije vredan za dva dolara poskupljenja.