Castlevania - Lords of Shadow 2

Developer: MercurySteam
Publisher: KONAMI
Engine: Mercury Engine 2
Platforme: PC, Xbox360, PlayStation 3
Datum izlaska: 25. februar 2014.

[SIZE=4]Gameplay[/SIZE]

Kao i u prethodnim delovima igrac ima ulogu Gabriel Belmont-a, sada poznatog kao Dracula. (Objasnjenje kako je postao Dracula se krije u DLC-evima za prvi deo igre, Ressurection i Reverie). U pitanju je naravno open-world tip igre, ovog puta sa kamerom koju kontrolise igrac za razliku od prvog dela gde je kamera bila fiksna. Igra je smestena u moderno doba, sto u neku ruku odstupa od cele Castlevania scenografije, naravno nije sve u tom vremenu, preplicu se moderno doba i onaj stari smek Castlevania igara vidjen u prvom delu, u glavnom delovi koji se igraju u Drakulinom dvorcu.
Na pocetku igre igrac kontrolise Dracula-u koji je u punoj moci i poseduje sva svoja oruzja. Glavno oruzje u prvom delu bio je Combat Cross u ovom delu tu ulogu zauzima Blood Whip, po nacinu izvodjenja maltene je identicno kao i ono iz prethodnog dela. Light i Shadow Magic u ovom delu menjaju Void Sword umesto Light Magic, i Chaos Claws umesto Shadow Magic. Void Sword pomaze u regenerisanju energije i ima manju razornu moc, dok sa druge strane Chaos Claws zadaju jace udarce protivnicima ali zato nemaju moc regeneracije, naravno ne crpe energiju dodatno.
Po tvrdnji producenata igre, duzina igre je nesto veca nego u prvom delu, koji je trajao nekih dobrih 20 sati, manje-vise, zavisno od nacina igranja same igre.

[SIZE=4]Priča[/SIZE]

Drakula se budi posle mnogo godina nakon dogadjaja iz prvog dela igre (nesto sto te mogli da vidite posle credits-a u prvom delu). Zobek ga upozorava na povratak Sotone (u jeaa kako ovo zvuci :)), sto naravno tera glavnog lika na to da povrati svoje moci koje su oslabile tokom vekova kako bi mu se ponovo suprotstavio. Kljuc za vracanje moci lezi u Drakulinom dvorcu. Naravno, ceo Belmont klan, a i Drakulin sin Alucard (Trevor, opet dogadjaji iz Mirros of Fate dela) hoce da uniste dvorac.
To je nesto u kratkim crtama kako bi eto cisto zagolicali mastu igraca, a pritom da ne otkrijemo sve detalje i ne spoilujemo igru.

Screenshots:

Void Sword u akciji

Preplitanje starog i novog ambijenta u igri, posto se sve nekako vrti oko Drakulinog dvorca

Stari ambijent igre

Chaos Claws

Traileri:

Gameplay:

Specijalna izdanja igre:

Four highly detailed miniature figurines (~10 cm) designed by comic book artist Neil Googe (Judge Dredd, Wildcats)
A4 hardcover art book
Exclusive Steelbook

Konami has also have revealed that they created an alternative Steelbook Edition for pre-orders from Zavvi, which is encased in a metallic cover featuring an exclusive image of its central figure, Dracula

Odlicno, keep up the good work!

S obzirom koliko volim prvi deo, iKaran je bio u pravu da ovo moram ja da napisem :slight_smile:

mogu da kazem da me nijedna igra nije toliko odusevila kao prvi deo, jer mi je to bio neki “trip to childhood” zbog onih starih Castlevania delova sa NES-a :). Sama duzina igre, raznovrsnost neprijatelja i 0% ponavljanja, puzzle sistemi, mozgalice, nerviranje kada izgines zbog necega, aaaaa prava igra :smiley:

Bravo Vlado, fantasticno! :slight_smile:

BTW, zavrsen CLOS2!! Kratki utisci u drugoj temi :smiley:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

Game Informer review:

Castlevania: Lords of Shadow was one of my favorite games of 2010. I loved the boldness of the reboot, recasting familiar bosses and reinterpreting characters and settings in imaginative ways. It ended on a killer double cliffhanger, where we learn that not only has Gabriel Belmont embraced his inner Dracula, but that he’s stayed alive through the modern day. The scenario held a tantalizing amount of promise, and I was excited to see how MercurySteam would build off an excellent foundation. Unfortunately, this sequel is as fresh as a whiff of garlic breath.

It starts off with promise. Gabriel is tired of immortality, and an old acquaintance offers a deal: help defeat Satan’s acolytes, and Gabe will get the eternal slumber he desperately craves. With the promise of death in his sights, he’s off. Instead of his combat cross chain-whip contraption, now he attacks bad guys with a flail-like blood whip. He also has an icy sword and flaming claws, which allow him to leech life from his victims or burn through their defenses. Each weapon has its own skill tree, upgrades, and unlocks, which encourages you to try new things in battle rather than rely on a few tried-and-true combos. It’s a decent-enough God of War clone, when enemies aren’t stun-locking you out of combos from across the street while you simultaneously battle the camera.

Satan’s head honchos have embedded themselves in modern business, heading up industries including pharmaceutical and weapons manufacturing (har har). That gives Gabriel a reason to infiltrate a few generic factory levels, where he leaves his combat abilities at the door in exchange for tedious stealth – opening doors by turning into piles of rats and possessing generic guards. After surviving these sections, as well as a later stealth area that is truly a worst-in-class experience, I understand why Gabriel craves death’s sweet embrace.

The modern-day setting is conceptually interesting, but fails in execution. Gabriel ends up spending the bulk of his time in abandoned alleys and the occasional ruined plaza. Satan’s minions and other beasts warp in regularly, providing Gabe with the chance to use his revamped arsenal. It’s up to him to beat up the world’s armies of poorly realized demons, paladins, and robots.

Gabe does get to visit more classic Castlevania-style locations through some narrative gymnastics, and they’re more interesting to look at and explore than barren aisles of flaming cars. Aside from one startlingly good section involving a toy theater, however, it’s all ground previously covered in the first Lords of Shadow.

That’s ultimately the problem with Lords of Shadow 2. This shambling monstrosity is composed of chunks from other, better games. Rather than blend them together into something new like its predecessor attempted, this one just feels like a patchwork mess.

[SIZE=1]Dracula, Dead And Loathing It - Castlevania: Lords of Shadow 2 - Xbox 360 - www.GameInformer.com[/SIZE]

Covece siknuo sam ga i rezerviso vece za druzenje sa xboxom…

Gamespot review - 7.0

Recenzije su im idiotske. Evo primjer od IGN-a:

Svaka im je laz.

Hajde da kazem da su mozda u pravu za stealth misije (narocito ono sa pacovima), jer je to bilo bas nepotrebno, a za ostalo ga mnogo preteruju.

Te misije sa pavocima uopste nisu lose, cak su i logicne. Jer je Dracula jos slab da ide jedan na jedan sa svim protivnicima, pa mi je taj element vise domisljat nego upropasten. Drugacije ne bi imalo smisla… Presao sam u zadnjih mjesec dana citavu LOS sagu i ‘Mirror of Fate’, pricaju gluposti. LOS2 je miljama daleko ispred prvog dijela. A jos su uveli skoro sve poznate elemente u igru od citavog serijala, da ne nabrajam sta i kako.

Lepo smo svi rekli da ce reviewovi biti shit, ali i onako u to ne verujemo…

Btw sad sam bio kod Carmille hehehe, kolike sise ima auuuu ehheh

Sent from my HTC One X using Tapatalk

“Carmilla, is this a dream? … No, it’s my boobs.” :smiley:

hehehehheheh da znas da sam to prvo pomislio :smiley:

inace za ostale evo o kome se radi, koliko se ja secam iz prvog dela ona je bila kraljica vampira, majka one male koja je pretvorila Gabriela u vampira (tj samovoljno je hteo to)

Sklanjaj ovo !W! Oces da ovo vidi zena, pa da menjas pelene ko na pokretnoj traci :stuck_out_tongue:

Isto i ona kaze, jel ova mogla da ima vece sise hehehe

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Od sada ti sleduju komentari, poput: Pa da, ti zato igras igrice… Nista ne radis, samo buljis u te sise… dopuniti po zelji (tako je bar kod mene, tj moje zene :smiley: pa jos kada spomene kako je kucni rad sa njenih 10 prstiju zlatan u odnosu na mojih 10 za isti posao, da se utepas…)

Pa jeste vi ludi??Dajete zenama da to gledaju? Posle dobije kompleks i istripuje se da volis velike sisa (a volimo) i onda moras da placas silikone…ccccc

@Danijel & Danijel

Nemam ja tih problema, zena je koliko toliko razumna, onda ja teram sve na za****nciju pa je zbunim hehehe istripujem je zesce da pomisli svasta :smiley:

vratite se na igru bre…

Dosao je trenutak kada se na najbolji nacin rastajem od ove igre. U pitanju je igra koju jednostavno ne znam kako da je ocenim, osim da je strasno ZARAZNA i do te mere da mimo svoje volje moram da je pauziram zbog ukocenosti prstica :smiley:

• grafika, prica, kamera, bossovi, end i mnogo bee zarazna (ne pusta te da odrstes) :smiley:
  • level dizajn (smeta mi sto je sve oko zamka, te aj malo u podrum, pa aj malo u holu zamka, pa aj malo ispred i tako u krug) vise volim raznolikost kao u 1. delu, suma,mocvara, hram, planine, selo, dvorci itd

E moram i ja za vikend da krenem. Moze na pp da mi neko sibne ako ima siguran link za neki “original” da ne lutam :smiley: