Call of Duty Modern Warfare (2019)

A sto se tice oruzija? Perkova?
Da li je bolje uzimati puske iz loadouta (kada naletim na njega) ili epic i legendary koje pokupim?
Koristim AUG (28lvl) i Dusk (27lvl).
Dobio sam i Epic Berliner, ali bas puska trza, sto mi ne odgovara…

Imas generalnu ocjenu oruzja, one “krugice”, bacis oruzje i vidis koliko ti ima tih krugica. Ja sam u pocetku uzimao radije legenday nego moj loadout, ali sad imam m4a1 70lvl tako ta mi ona najvise odgovara. Od perkova imam za 2 puske, onaj za fast reloud i jos neki ne znam koji, ali meni najbolji je onaj sto ti daje moc da ti zasvijetli ekran kada te neki enemy vidi a ti njega ne.

Vukane evo ti par tipova za dalje igranje.
Imam ekipu sa kojom standardno igram i uglavnom smo stano u top 10.
Prvo sto radimo, osiguramo 3-4 recon zadatka odmah na pocetku, ako moze i 5 onda super, tada ne kupujemo loadout nego samo lootamo po mapi.
Nakon toga trebalo bi da svi imaju po 10-12 hiljada $, ako ne i vise.
Onda kupimo loadout, municiju(ako je potrebno) i svi ili sto vise nas self-revive.
Naravno ovo osiguravanje recon tacaka radimo kolima i uvek jedan samo izlazi iz kola da pokupi recon i vrlo se malo zadrzavamo tu, u slucaju da ubiju jednog uvek su drugi i treci u kolima i idu dalje jer gotovo uvek imas novca da vratis prijatelja zbog zadataka, eventualno ako imamo vec dobar loot onda ih ubijemo :slightly_smiling_face:
Na kraju Recon ti daje uvid u to gde ce biti krug, sto ih vise odradis to ce vise krugova pokazati.
Odes u jednu od kuca koja je u poslednjem polju, postavis claymore, mine i c4 i odatle cekas neprijatelje, dvojica imaju heartbeat sensor a jedan smoke kao tactical, uglavnom imamo po dva UAV i svi po masku. Sve ces ovo moci da kupis kad odradis recon zadatke.
I da, ako se desi da u toku igre naidjete na jos jedan loadout a imate vec svoj, onda smo svi napravili poseban loadout sa ghost perkom tako da kada to pokipimo imamo ghost umesto overkilla kao second perk.
Jos jedan tip ti je da koristis Amped perk (brzi swap izmedju pusaka) ili Tuned up perk (daleko brzi revive prijatelja).
Najjaca stvar koju bih ti preporucio je da se klonis Downtowna, Military-a i bilo kakve Promenade, jednostavno nisi zasticen ni malo.
Eto, tako mi igramo, ranije smo imalo mnogo vise kilova po partiji ali ne ide pa smo ukapirali da nam ovako ide dobro :smiley:

1 Like

Ovo što je @Shamso69 napisao je najjednostavniji i najbolji način da se stigne do zadnjih krugova ili čak i pobede. Sve ostalo se svodi na puku sreću, a ovo je taktika koja se pokazala uspešnom.
Dovoljno je uzeti 3 recon-a i dobije se tačna lokacija zadnjeg kruga. Pa ako se ima sreće da se stigne do njega i ukampuje kako treba, 90% stvari je rešeno.

Ekipa sada ima gomilu pobeda, upravo zbog ovakvog pristupa igri.

Za iskakanje, svejedno ti je generalno gde iskočio, jer 150 igrača pokrije generalno svu mapu. Najbolje rešenje koje smo našli je obod kruga, iskočiš, otvoriš padobran, stisneš L1 i gledaš u kom pravcu se spuštaju ljudi, pa odabereš suprotnu stranu. Bitno je da se nakupiš oružija i dodataka u startu, a ne da zagoneš i popiješ gulag.

1 Like

Ti saveti mi trebaju :slight_smile:
Hvala momci!

Samo mi jos oko pusaka recite sta koristite?
Ova fora sa RPG kad udari u kucu i ubije te mi je jako glupa… I video sam na YT da likovi non stop kupuju radare :confused:
Znam da kad svi istovremeno iskoristimo radar, vidimo sve igrace na mapi.

Ja imam dve kombinacije:

1. M1A4 (AR) + AUG (SMG) - obavezno stavi u oba slučaja max clip size 60 metaka i za AUG stavi 5.56 metkove. M1A4 stavi optiku za srednji domet, a AUG za blizinu. Ovo ti je brutalna kombinacija, ako voliš borbu licem u lice i do srednjeg dometa.

2. Snajper po želji sa termalnom optikom + AUG (SMG) za blizinu, opet ista priča za AUG, max. metkova.

Jako je bitno imati što više metkova u pušci, prevashodno zbog izbegavanja reloada u kritičnim situacijama, a druga mnogo bitnija stvar je da kada protivnik ima pun štit i energiju, potrebno je baš gomila metaka da se obori ili ubije. Sa standardnih 30 metkova, ovo može da bude i nedovoljno u nekim slučajevima, kao što su veće distance ili promašaji prilikom pucanja. A da ne pričamo ako slučajno naletiš na 2 protivnika odjednom, sa 30 metaka si mrtav u 99.99% slučajeva.

Po meni, imamo previse HPa, ako si malo dalje i pogodi te, opet mozes armor na brzonu napuniti sto mi je opet glupo.

@von_Brcoos Moj loadout ti je ovaj

1. PKM lmg - monolithic suppressor, VLK 3× optika, 200 round mags (ako se vratis iz gulaga direkt na loudout a nemas municije mnogo cw ti lakse pasti sto dobijes ovih 200 nego 30 ili 60 u AK-u ili M4), ostala dva dodatka mozes sam da dodas, to su ti oni gripovi za preciznost i kontrolu, kod mene je 26.9 barrel i operator foregrip🙂
  2. Ax50 sniper - monolithic suppressor, 32.0 barrel, Variable zoom ili thermal zavisi sta volis, 9 round mags i perk fully loaded.
    Opet ponavljam ovo za mene radi u warzone modu jer volim da imam pun sarzer uvek i da ne moram da reloadujem stalno, to je moj izbor.

IMG_8303844a-696a-44b9-8e44-89f70d85c91f IMG_37a2f8f0-e8d7-48e7-aa37-f5db70eeba23
Novi update od danas

2 Likes

Jedan od razloga zasto ne volim CP (a o tome koliko ne volim cheatere tek ne smem pricati, da ne bih dobio ban zbog poruka koje pozivaju na nasilje :laughing:). Ovo je uglavnom na PCu i ne znam za slucajeve na konzolama (ispravite me ako gresim).

PC nek se drzi PCa, a CP mi je prihvatljiv samo medju konzolama i to da one sa misem i tastaturom odvoji :slight_smile:

Velika je prednost na PCu u odnosu na konzolu (mozda ne pojedinima koji su bas savladali kontroler). Ja bih i dan danas (iako dugo nisam igrao na PCu) bio bolji na tastaturi.

A veceras i prva pobeda u BR. Adrenalin me opasno pukao :laughing:

1 Like

Mozda je OP za nekoga poput tebe koji je bas bas dobar. Za nas ostale, “obicne smrtnike”, uopste nije :grin:

Ma znam da je i na konzolama to nekada bila normalna pojava.
Ne kazem da su cheateri samo idioti na PCu. Da moze na konzolama, bili bi jos uvek tu.

Ne vidim svrhu toga, niti mi je jasno kako je nekome to zabavno :roll_eyes:

Nego kad smo kod aim assista. Na CoDu mi je namesteno na standard (na YT sam gledao neke savete i kazu da je standard najbolji). Mislis da bih trebao pojacati?

Na Apexu se to ni ne moze menjati?
I ne daj Boze da ubace CP u Apex, jer cu preci na SP igre sigurno :slight_smile:

Nije bilo ovako u startu na WZ, ali se u poslednjih 7-10 dana drastično pogoršalo stanje.
Evo ekipa je igrala ko blesava od izlaska i baš se navukla na WZ, nismo gasili CP jer je smaralo svaki put sa pitanjima i generalno nije toliko ni smetalo jer nema intenzivnog napucavanja kao u standardnim modovima. Nažalost od početka ove pošati, sada su totalno isključili CP, nema više smisla igrati ovako.

Ako se ranije dešavalo da ti uleti neko ko je cheater ili deluje barem tako na svakih 20-30 partija jednom, sada se dešava skoro u svakoj da se pojavi neka budala. Tako da je od vikenda CP u potpunosti ukinut što se nas tiče.

Za vikend je pukla velika cifra LVL 500. Tako da sada ostaje druga polovina do izlaska novog COD-a ili BF-a. Znači 6 meseci do 1000-ke :smiley:

IMG_bf0abdbb-be1e-4c0b-bd1f-6a40b5cce8e5

1 Like

Opa, izgleda da je urodila plodom onolika frka po net-u.
Svidja mi se ovo da će spajati cheater-e jedne sa drugima :smiley: kvarno i delotvorno :smiley:

E ovo je genijalno

1 Like

Dobijamo Obsidian camo. Nadam se da je samo lepši od platine i ubogog damascus-a.
Takodje su dodali da svaki deo puške sada može da bude deo nekog camo-a, osećam papagaj varijante camo-a i odvratne kreacije na sve strane. Nisu mogli bez ovoga - užas.

Ono što je najzanimljivije od vesti je da ukidaju cross-play konzole sa PC-jem.
Izgleda da je cheat toliko uzeo maha, da je to katastrofa.
Ostaje cross-play izmedju PS4 i Xbox-a, što su trebali odmah u početku i da urade, a PC može da se ubaci u kombinaciju, ali na svoj strah i rizik, mada to nije više preporučljivo.

Za vikend su dali free 5 mapa u klasičnom MP. Ko je imao nesreću da pusti cross-play sa PC-jem dobio je jako neprijatno iskustvo. Drugaru su upali u partiju likovi koji se vrte i samo padaju HS. Ima snimak i ono je odvratno. Lik cima miš i skida 3 čoveka u glavu ispred sebe, a oni ne da nisu blizu nego su u razmaku od 15-20 metara jedan od drugog, a potom u skoku se okreće i opet ubija četvrtog iza ledja, pogadjajući ga u glavu. Sramota i nikako mi nije jasno zašto to ljudi rade.

1 Like

Evo da se javim nakon jedne duge sesije warzona, igrao sam od 16h pa do sad bez pauze :joy:
Odo na spavanje :joy:
Taman se uodate instalira :relaxed: