[SIZE=2][SIZE=3]
[/SIZE][/SIZE] [SIZE=3]Vi ste mladi marinac koji 2054 godine u sukobu izgubi najboljeg prijatelja i ruku.
Njegov otac Jonathan Irons(Kevin Spacey) vas poziva u Privatnu vojsku Atlas.
Jonathan zeli da dovede mir u svet,ali polako saznajete istinu i morate da ga sprecite u tome.
[SIZE=3]Ovde nema bas puno toga da se kaze.Ovo je Tipican COD.Vrhunske filmske scene prebacene u igru.
Ali dodat je novi nacin kretanja.Mozete skocitivise nego pre i kretati se brze.
Dodata su neka nova oruzja od kojih je jedan laser.Takodje dodati su i novi vrlo zanimljivi killstreakovi.
Od sada mozete customizovati izgled vaseg lika kao nikad pre.
Ovaj COD koristi Isti endzin koji je koristio i prvi Modern Warfare.
Naravno vidimo da je poboljsan do Maksimuma i ne samo to vec izgleda bolje od mnogo drugih igara.
[SIZE=5]Ocena: 8.6/10 (po meni)
[/SIZE]Ovo je COD kao i svake godine ali ipak ove godine je doneo nesto novo nesto sto je ozivelo COD serijal.
Ovo su sto se mene tice bacene pare. Grafiku sam nasvirao na najace i opet je ocaj. Fizika je ocajna kada se predje sa BF4 na ovako nesto. Kao da igram Doom2 uzas. Jedino zbog cega je ova igra mozda malo ali samo malo bolja od Titanfall je sto nema dosadnih botova.
Pricajte sta vam volja, cinjenica je da ljudi znaju kako se radi posao i kako se zaradjuje novac. Juce gledam listu najprodavanijih igara za prethodnu igru, sta mislite, ko je na prvom mjestu?
Igra izlazi svake godine. Govori li vam to nesto? Nisu idioti pa da svake godine spremaju novi engine i da uvode neke zesce inovacije. Zasto bi kad i ovako dominiraju? Nasminkaju ga cisto da izgleda bolje od prethodnog, dovedu Kevina Spejsija jer znaju da ce da privuce veliku publiku, narocito ljubitelje House of Cards serije. I sta se na kraju desi? Ljudi koji ne placaju igru nego je igraju besplatno- zale se i pljuju po igri, a onda pogledas listu najprodavanijih igara i vidis koliko ljudi kupuje igru i ne zali se.
Sasvim normalna situacija kada je posao u pitanju. Neces da spucas sve karte odjednom, ides postepeno. Plus i kada ne uvode inovacije ide im dobro, tako da ono, zasto mijenjati bilo sta… Da igru izbacuju jednom u 5 godina pa ajde, ali ovako rade upravo ono sto je najbolje za njih. I nemojte sad pricu ali nije najbolje za igrace, jer igra se nenormalno prodaje.
Po meni, Advanced Warfare je najbolji CoD od MW-a do danas. Ovi izmedju sto su se desili su promasaji, ali AW me bas iznenadio, vjerovatno zato sto nista nisam ni ocekivao od njega jer ne volim future settings. MP nisam igrao niti cu, ali SP kampanja je sasvim solidna.
Realno developerima igrica nije bitan broj prodatih kopija igre vec pare koje zarade od nje , da malo spuste cene igara mozda bi i kupio a ovako dati 60e za igricu da bi oni svake godine pravili isto ****** , neka hvala . Recimo da je cena oko 25-30 evra prodali bi sigurno vise igara , a em bi ljudi manje skidali igricu jer 50% ljudi koji skidaju igrice nemaju novca da je kupe .
U globalu grafika je prosek, malo bolje odrađen lightening i sami modeli glavnih protagonista izgledaju super, sve ostalo ništa specijalno… O samoj težini igre (aka kartonske puške), recoil-u i zvuku od oružja ne vredi ni raspravljati, komedija.
Ma jednostavno je reciklirano i vec vidjeno. Ocekujes neko poboljsanje sa novim naslovima pogotovo ovako pompezno najavljivanim. A dobijes babu punu botoksa! Ja sam nekako u fazonu ako nemas sta da pokazes nemoj ni da izbacujes te gluposti. To je bre kao sto je zastava 30god pravila isti model kola i samo menjala branike.
Bas to, puske kao kartonske, zvuk na nivou prvih zvucnih karti iz devedesetih godina. Ja sve igram sa slusalicama i kada igram BF tacno znam odakle neko koraca ili puca na mene itd. ovde je to nemoguce.
Da se razumemo igra je ok, igriva, nije mi preterano zao para. Igracu se jos ja lepo sa njom. Samo sto bi po meni bila hit da je izasla pre nekih 2-3god. Posto je na tom nivou.
Pa kada bi stavili da bude skoro ista ko bi dao pare za novu konzolu. A realno ova igra bi trebalo da radi isto kao i prosle COD igre na starim konzolama.
Auuu, sta bi bilo da nisu unapredili zvuk! Mozda je podnosljivije kada se igra na zvucnicima ali na slusalicama stvarno zvuci smesno. Rekao bih da je najveci pomak a i trosak za celu igru bio Kevin Spacey
Možda igra nema dobru reprodukciju na sluškama. A i vidim da su stereo. Promeni opcije u igri, na konzoli stavi da koristiš sluške a ne zvučnike ili šta već.
Ja igram sa Z5500 5.1 ozvučenju povezano optikom direktno sa konzolom. Jeste BF4 ima bolji zvuk ali ovaj CoD nema NI MALO loš zvuk, bolji zvuk od 90% igara. Apsolutno je odlično pozicioniran i jako jako čist i jasan.
EDIT: Probao i na AKG sluškama (isto stereo) i isto sam apsolutno sve čuo u igri. Nije kao da je nešto falilo, da sam u BF-u čuo korake a ovde ih ne čujem, ili krckanje vatre ili šta god.
Probacu malo da se poigram sa podesavanjima. Ali generalno su zvucni efekti losiji po meni za 3 klase od BF-a a to je direktni konurent. Prosto danas i nema toliko velikog izbora igara. Trziste se ukrupnjava. Sa drugim kategorijama ga ne bih ni poredio, glupo je sa poredim neki FPS sa nekom voznjom ili sportom.
I danas ako nemas dobar MP nemoj ni da se trudis da pravis igru. Ali gledam i ja sam podlegao tome. Jednostavno ne mogu vise da uzmem da igram ni jednu SP igru pogotovo ne neki FPS. Botovi su dosadni(Titanfall je pukao zbog ovoga. Ubacili su botove), cela igra mi je dosadna odmah. Nema izazova i ne vuce me dalje od 15 min.
A ja naprotiv, MP igre ne podnosim, CoD igram samo zbog SP-a, i generalno gledano i dalje volim stare dobre singlplejer igre. Npr Max Payne 3 me je zbog toga odusevio. Imao je neki mp, ali je imao i kampanju od 10-12 sati.
EDIT: Htedoh reci, nisu podlegli modernim trendovima.