na lan ide 100/8 u sekundi cca 12.5 MB/s uvek racunas /8 u mbps kada je, wifi ti je 56/8 teoretski 7 MB/s a sad zavisi i koliko ga ruter usporava da li imas jos nesto nakaceno na ruter a ide na wifi…
u 99% slucajeva preko mreze ide sporo, LAN je brzi od WIFI-a i to dosta, zavisi koji router imas ako je neki trash ne ocekuje besnu brzinu.
Najbolja metoda prebacivanja je preko USB HDD ili USB flesha. ako imas USB 3.0 HDD dobar na xbox prebacuje kao besan, na PS3 jos brze.
Poceo transfer LANom i sve je krenulo odlicno - 12 mb/sec … Time remaining 8 minuta.
Medjutim, posle par minuta transfer se usporio, i sada je na nekih 1.8 mb/sec ???
nista mi nije ukljuceno sto bi moglo da optereti mrezu…? niti sam ista radio da bih usporio prebacivanje?
Neki antivirus ili firewall kontrolise protok ili sam firewall rutera, obicno padne malo tj varira ne bas toliko sporo da bude… meni nikad nije islo ispod 8 MB/s
e da tacno ako extractujes igru sa XBC onda dobijes gomilu sitnih fajlova tipa da ima preko 1000 ili vise fajlova onda usporava mada opet ne toliko bre, do 400-500 fajlova je ok sa XBC sve preko toga bolje da odradis sa ISO2GOD imas isto u onom tutorijalu kako ide, vidis broj fajlova cim otvoris ISO sa XBC pise dole levo koliko ima fajlova
Nema veze da li je usb 2.0 ili 3.0, na xbox ili ps3 prebacuje uvek istom brzinom jer oni imaju usb 2.0 i protok im je ogranicen na oko 30 mb u sekundi. Isto vazi i za komp. Ako je na kompu samo usb 2.0 onda nema nikakvog ubrzanja kad se prikaci hdd sa usb 3.0.
Inace brzina protoka za usb 3.0 je oko 120 mb u sekundi, a usb 2.0 oko 30mb. Mada hardovi tesko da mogu da dodtignu i 100mb za citanje. USB interfejs pravi ogranicenje.
Mnogo brze radi USB 3.0 nego USB 2.0 HDD oba su toshiba, veruj mi da sam primetio razliku jel ne prebacujem 1gb nego po 80gb i navise stalno, vremenski ide brze preko USB 3.0 HDD-a, cak mi se cini da PS3 mnogo brze prebacuje.
Teorijski da podrzavam to ali prakticno neke stvare su bas cudne i drugacije.
Pokusacu sa ISO2GOD, mozda bude bolje, ovo 1.7 je bas bas sporo !
za sada mi je najbrze da prekopiram na USB, pa preko USB-a na HDD , iz File Managera.
I ja sam imao isti problem dok nisam nabavio mrežnu karticu sad fura k’o ludo.
Takođe probaj sa programom ISO2GOD,čisto da imaš manje fajlova da prebacuješ.
Pa ja sam prebacivao preko 3 lap-topa, i isto toliko desktop kompova po kuci, i mogu da ti kazem da mi je ta brzina u mnogome zavisila preko cega sam konvertovao. Xbc napravi mnogo fajlova i otezava prebacivanje, i zato mi se sve sto sam u pocetku konvertovao preko njega prebacivalo i do 2 sata.
Tako da bolje uzmi preko Iso2god i stavi ono “repack” da ti smanji kopiju, da ne bi pravilo po 8gb jtag verziju, nego da ocisti sve i ostavi samo igru, i to je to.
samo kad prebacujes dobices tipa vise foldera ili podigni u manage game paths scan depth na 6 ili uzmi zadnji folder i zadnji file prebaci u jedan folder
dobices nesto tipa
dkshdfjshfjkhdskf.data
i samo jedan file istog imena dkshdfjshfjkhdskf
npr…
e pa ta dva prebaci u folder koji se zove kao igra npr SKYRIM tako da u njemu bude