Jbg, da se ne ponavljam. Rekao sam posle open bete da je igra nedovršena i da joj treba minimum 3 meseca da je dovedu u igrivo stanje, a verovatno i celih 6 da bi bila kako treba. Opljuvali ste me najstrašnije, a sada ispade da sam bio u pravu.
Najstrašnije u svemu, danas ćemo znati, da li ostaje ovakva ili joj zakucavaju poslednje eksere u sanduk, pre nego što stave RIP znak. Prokleti gramzivi EA.
Kao neko ko voli BF igre sve se nadam da će sa sezonom 1 izbaciti gomilu sadržaja, ali iz dana u dan, nada je sve slabija, reklo bi se da gasne…
Sezona 1 odložena za početak ljeta. Onima koji su kupili gold i ultimate verziju (myself included) u znak izvinjenja poklanjaju character i weapons skin u okviru narednog update-a.
Koliko sam ja skontao, do leta nema novog contenta… Jedino ako na leto grunu 5-6 mapa pa se operu za ovu bruku i sramotu. Ali ovaj update od danas sto su izbacili je sraman da sramniji ne moze biti.
Oni nisu realni, pa do leta ima 5 meseci najmanje i to ako računamo početak leta kao 01.06. Kako oni misle da zadrže igrače nije mi jasno. Totalno je suludo i pomisliti o povećavanju broja igrača sa ovakvim ponašanjem.
U šoku sam, praktično će igra biti bez novih mapa i oružija 8-9 meseci od izlaska.
Ostaje samo jedna stvar da se uradi popravi stanje. Da sada zaista naprave gomilu mapa ili barem 4-5, srede sve gluposti i nazovu letnji launch novim startom. A kako će do tada preživeti, sada više i nije ni bitno.
Brate, koliki god bio fan, jendostavno moras da se razocaras. Makar ti dali i 10 skina. Kao kupac i fan nije ispostovan. Ne da ne treba da im neko oprosti, nego treba da ih izbojkotuje do kraja pa da oseti stoka po dzepu maksimalno.
LOL pa naravno da sam se razocarao. Ali sta da se radi.
Ja pikam dalje, pa videcemo da li cu docekati leto. To je ipak mnogo za novi kontent.
U 3 i 4 smo do kraja leta dobili 12 novih mapa.
Nije problem 2042, problem je DICE. Treba im oduzeti fransizu. Ocigledno da nemaju talenat i know how da isprate danasnje standarde za live service igre.
Vidi oni posle ove objave ako ne sednu i ne kazu, morqmo bar 5 mapa, 20 oruzja, akinove bla bla za leto da izbacimo onda su 100% retardirani.
Mene zanima sta oni rade sad trenutno majke mi mile…
@ph1beropt u BF 4 smo dobili DLC-eve u decembru, februaru, martu, julu i novembru.
Znači 16 mapa do leta. I plus smo na launchu imali više mapa i pružja, da ti ne pričam o kvalitetu.
Oni odlažu content da bi ispravili stvari koje im niko nije rekao da menjaju. Zanima me kako to bolji reward loop utiče na izbacivanje novih mapa? Pa jel isti ljudi prave mape i rade progressions system? U tolikoj firmi? Što više čitam sve mi je više bezveze, na koliko niske grane je Battlefield spao.
Setim se samo koliko smo mi igrali BF4 na svim mapama, probavali milion i jedan loadout, pravili jedan drugom loadoute glupirali se, vozili heli, tenk, plivali jeli g… i na kraju, cekamo za 1 mapu godinu dana
Rekli su da je Battlefield “disappointing”. Nisu hteli da objave brojke.
I očekuju sledeće godine da prihod od Battlefielda bude ispod 5% ukupnih prihoda kompanije. BF je generalno oko 10%. Meni je ovo signal da će napustiti projekat do kraja ove godine.
E sad, ko je kriv što je došlo do svega ovoga? To je pitanje.
Meni je baš žao ali ja od Bf1 više ne uživam u BF, a fali mi taj experience. Sad kad uključim BF1, super je i dalje ali nije to to. Jbg prošlo je 5 godina.
A kad dublje razmišljam mislim da je početak svega ovoga bio baš Battlefield 1. Ko se seća i u njemu je bio manjak content-a i isto smo čekali jako dugo za novi content. Prva mapa dodatna je bila ona sa livada sa cepelinom na sredini pa tek 6 meseci nakon izlaska igre prvi pravi DLC.
A i u njemu su krenule ove livada mape i ništa okolo.
Mada opet imao je sjajne mape sve u svemu.
Greota. Nema ništa ni približno dobro kao old school BF.
Idealab scenario bi bio da neko kupi BF kao franšizu, MS ili Sony nebitno ili neko treći. To je jedini spas, EA je stvarno poznat da sahranjuje redom studije i igre.
90 % developera je promenjeno u vreme rada na BFV. Studio zivi od stare slave, kao i Bioware npr. Skroz drugi ljudi. Studio je samo ime.
Frostbite se vremenom pokazao kao engine za kreiranje prelepih virtuelnih svetova, ali je izuzetno tesko raditi sa njime i izuzetno je podlozan bugovima.
Battlefield moze spasen u sva koraka. Oduzeti DICE-u fransizu, neka rade neki novi IP, i bataliti Frostbite engine i dati Respawnu ili bilo kome da radi dalje.
…
I pored svega toga i masovne histerije i generalno i na ovom forumu, igra je sasvim u redu.
Dobar shooter, a pritom mid-range Battlefield.
…
Vreme je da neko napravi pravu alternativu Battlefieldu. Ne znam na cemu Embark Studio radi, ali sumnjam da su svi dice developer formirali svoj studio da rade na slicnoj igri.
U Battlefieldu nema para. Evo EA investors call je dokaz. FIFA,APEX, MOBILE, su 3 svete reci u EA trenutno.