Batman: Arkham Origins

**

Release date**: 25.10.2013
Genre: Action
Developer: WB Games Montreal, Splash Damage
Publisher: Warner Bros. Interactive

Kao i svaki put kada nam stigne igra o Batmanu, najava je ista-“najduza noc njegovog zivota”. Ovoga puta, radnja se odvija pet godina prije Arkham Asylum, na Badnje vece. Glavni negativac i mozak iza vecine kriminalnih radnji u Gotham City-u Black Mask raspisuje nagradu za ubijanje Batmana: 50 miliona $. Nagrada ubrzo privlaci osam vrhunskih ubica u Gotham: Bane, Killer Croc, Firefly, Deathstroke, Copperhead, Deadshot, Electrocutioner, i Shiva. Osim ovih osam elitnih ubica, bice tu i dosta starih musterija-Joker, Pingvin, Mad Hatter.
Takodje, Batmana progoni i GCPD, na celu sa korumpiranim komisionerom Loeb-om, koji sa SWAT timom zeli da ubije Batmana i uzme pare.

Sa gameplay strane, vecina stvari ostaje ista. Sistem borbe je gotovo nepromjenjen jos od prve igre u Arkham serijalu, sa ponekim dodacima novih gadgeta, koji otvaraju nove nacine i stilove borbi. Ovaj put vidicemo par novih gadgeta:
-Remote Claw, omogucava kacenje za dva objekta i njihovo spajanje. Ovo ce da otvori vjerovatno par sweet finishera :slight_smile:
-Shock Gloves, napokon Batman moze da se zastiti od napada stapova sa strujom, umjesto izbjegavanja. Takodje sluzi i za stun oklopljnih protivnika, kao i za destrukciju okoline
-Concusion Detonator, omogucava onesposobljavanje vece grupe neprijatelja

Akcenat je bacen na Batmanove detektivske vjestine. Ovaj put, osim sto moze da pregleda i skenira mjesta zlocina, u slucaju njihovog rjesavanja dobijacemo i holografski prikaz onoga sto se moglo desiti. Naravno, da sve ne bude tako jednostavno, nailazicemo i na lazne tragove, koji bi Batmana odveli u pogresnom smjeru.

Po prvi put, imamo i fast travel sistem u Arkham serijalu. Sada mozemo da pozovemo Batwing koji ce nas prevoziti brze nego na standardan nacin (trcanje, glyding). Vazno je napomenuti da je Batwing tu samo u sluzbi fast travel sistema, i igrac ga ne moze korstiti u druge svrhe ili upravljat sa njim. Sa njim cemo moci da posjetimo i Batcave, takodje po prvi put.

^ Jedna opustena za fb ^

Ako zanemarimo glavnu pricu, i ovaj put imamo pregrst stvari koje mozemo da radimo po gradu. Od side misija, tu su: Crime in progres, gdje Batman moze da pomaze GCPD i tako podize svoju reputaciju u GC; Most Wanted, u kojima Batman moze da krene u potragu za negativcima van okvira glavne price; na raspolaganju je i radio, sa kojima mozemo da sami nadjemo sporedne misije.

U igru se uvodi i 1 vs 100 mode, gdje se Batman suprostavlja sve tezim talasima protivnika.

Jos jedna stvar koja se pojavljuje po prvi put u Arkham serijalu je multiplayer.

Invisible Predator Online

Vrti se oko rata bandi u Blackgate Prisonu, gdje se za prevlast bore Joker i Bane. Tri clana Jokerove bande, tri clana Baneove bande, te Batman i Robin bore se medjusobno. Clanovi bande dobijaju poene za eliminisanje protivnickih igraca, dok Batman i Robin dobijaju poene za eliminisanje clanova obe bande. U jednom trenutku u mecu, jedan od clanova bandi postace boss iste (Joker ili Bane). Bande imaju pristup oruzju i eksplozivu, kao i Enhanced vision-u. Batman i Robin imaju pristup svim gadgetima iz igre, kao i detective vision-u.

Launch Trailer

https://youtu.be/9k3hi3oGq6A

jedna opustena za fb

Gde se seti ovoga hahahahhaha

Koliko se secam iz prvog dela tj Arkham Assylum tu je imao neki remote batcave kao tu na ostrvu ne kao glavni batcave, a kao za inat izgledaju identicno :smiley:

Jeste, u pravu si. Kad se prelazi iz jedne zone u drugu, tu dobijes Batclaw sa kojim mozes da cupas resetke i rusis zidove koji su oslabljeni. Skroz sam zaboravio na to. Duh!

tako nesto mislim da se u batcave islo po to oruzje, Alfred javlja da je spremno i da je osposobio batcave na ostrvu… a onda dok se uspenjes do nje slomis se sve :smiley: ali vredi cela igra tj cela trilogija, ovaj poslednji za sada sve bolji kako ga igram, retko koja igra me drzi ovako da samo teram i teram napred

Da li je neko resio onu zagonetku sa vratima u misiji sa MAD Hatterom ? Zaglavio sam se tu nemam pojma sta da radim, samo ulazim i izlazim na vrata a nigde walkthrough ne mogu da nadjem na netu… :smiley:

hmmm kad je to? Ja samo dosao do dela kada se on predstavio sa ona tri zeca (sa maskama oni) i tu sam stao, danas nastavljam…

Heh, e pa bas posle toga ce ti izbaciti lokaciju na mapi da … To je spoiler tako da tebi ostavljam kad krenes, i obavezno javi ovde sta si uradio. :slight_smile:

Za sada, najbolja igra od kvazi trilogije. :slight_smile: Izuzetna je igra. Iako je dobar deo prekopiran bukvalno što se animacija i par stvari tiče, ima dovoljno novina da itekako drži pažnju.

Ma bem ti betmena vise dosao sam do BANE-a igram vec 28i put ginem u tri lepe besan sam u tri lepe ako hocete sad da se neko banuje sad je trenutak pravi :D:D:D:D:D:D:D *****i bane znaci dodjem do samog kraja oni majmuni upadaju sa strane kao mravi mi se migolje tu po ekranu ovaj me zgromi jednim udarcem AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Samo ti pričaj :smiley: :smiley: :smiley:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

Zašto Bane nema onu svoju prepoznatljivu gas masku?

bemu zivot sad sam tek presao, igram Bane-a vec sat vremena samo njega, pa poludeo sam, nesto me nije htelo… posle toga sam presao lagano samo me jednom taknuo neki od onih thug-ova… udarao sam krevet kako ne ih polomio gamepad i gadjao tv… eto toliko, pa ne pamtim kad me neka igra ovako iznervirala!!! :smiley:
jbt ako nisam poginuo 30 puta nisam nista uradio

A zašto vi spoilujete? I zašto spoilujete u temi koja čak i nije o utiscima o igri? :slight_smile:

sad cu da prebacim tamo gde treba, kakvi spoileri bre to se znalo iz trailera ko su negativci, jesam li ja rekao sta se desava, neeeee :smiley:

Nisam ništa pogledao o igri, tako da je meni sve spoiler :smiley:

onda nemoj da citas nista i problem resen :stuck_out_tongue:

Jesi. Rekao si da je mnogo za****n taj Bane za tepanje i sada ce ostali morati da stignu do tog dela, sto pre. Ne bi li dokazali kako su ga istepali iz prve :stuck_out_tongue:

hahaah da da, ili sam ja posustao nesto zesce, npr Deathstroke-a sam ubio iz treceg puta, prvi pust dok sam uvideo kako treba da ga bijem, drugi put sam prevideo da ce da uradi nesto sto je uradio i treci put sam znao sve kako da ga ubijem, ali kod ovog ni makac heheheh. Tako sam isto dugacko igrao Gears of War 1 finall boss-a, uf tu sam igrao ovoliko dugacko i evo batman-a, sve ostale igre ili iz prvog ili iz drugog puta predjem sve, eventualno treceg… ovo je bilo ponizavajuce po moje gamerske skillove, uzas blago receno

Na TPB-u 15000 leachera naspram 200 seedera za samo 5 sati nakon objave :smiley:

Neka im je bog u pomoci ko skida :smiley:

Prvi review 8/10

Batman: Arkham Origins Review - VideoGamer.com