**
Developer: **Ubisoft Montreal
Datum izlaska: 11. novembar 2014
Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC (Windows)
Zanr: _Akciona avantura, stealth
_
https://youtu.be/K7DEwM7VpfU
[SIZE=4]**
PRICA
**[/SIZE]
[SIZE=2]Glavni junak ovog puta je Arno Dorian, po poreklu francuz, rodjen u Versaju od oca Assassin-a (mislim nije se tako covek zvao hehehe). Otac mu tragicno gine na pocetku same igre i tu krece nasa prica… (a kako gine i zasto objasnjeno je u Assassins Creed Rogue igri). Arno biva usvojen, od strane Templar Grand Master-a i tako cela prica dobija zanimljiv obrt koji necemo dalje da otkrivamo, valjda treba nesto i da se igra :P. Zaljubljen je u cerku svog ocuha, i tako dalje cela prica krece…
[/SIZE]
[SIZE=4]GAMEPLAY[/SIZE]
[SIZE=2]
Radnja je ovog puta smestena u Pariz, na vece Francuske Revolucije. Od noviteta tu je co-op multiplayer, za 4 igraca. Takodje po prvi put se srecemo sa “vremenskim anomalijama” koje glavnog junaka odvlace u neko drugo doba. Npr na trejlerima je bilo moguce videti kako se Arno nalazi na Ajfelovom tornju u vreme Nazi okupacije Pariza, a objavljeno je da postoje 4 ovakve anomalije.
Vredno je spomenuti da su pokreti samog igraca dosta fluidniji i da je sve odradjeno u “parkour” fazonu, sto je itekako primetno prilikom silazenja, skakanja ili padanja sa objekata.
[/SIZE]
[B][SIZE=4]GRAFIKA[/SIZE][/B]
E ovo je ona bolna tema… Grrr, gorak ukus u ustima posle pokretanja igre na bilo kojoj od navedene tri paltforme za koju je napravljen. Vizuelno je sve bez premca, ali naravno na ustrb lose optimizacije od strane developera. Igra redovno radi u niskom framerate-u koji je ispod 25 fps redovno. Sta reci kada i najmocnija komercijalna graficka danas u SLI rezimu ne moze da istera vise od 30ak fps, ali pritom da ih ima kosntnatno… No no, BAD UBISOFT!!! Verovatno ce ovo biti reseno patchevima i fixevima, za sada mogu reci da je neigirivo, jer ja licno, ne znam za vas ostale, ne mogu da igram na 22 fps jer mi jednostavno sve trza i nervira me. Da je to konstantnih 30 frejma pa i u redu, ovako neka hvala. Interesantno je naglasiti da je optimizacija toliko dobo uradjena da igra i ako se spusti na LOW podesavanja i stavi rezovlucija od 800x600 pixela i dalje radi identicno. To je ta NEXT GEN optimizacija!!! Samo napred yeeeyyy
Ubisoft je javno priznao da igra pati ne samo od losih grafickih performansi, nego i od anomalija, npr ljudi se stvaraju iz vedra neba, ili se zaglave negde i rade cudne stvari (npr. lik stoji na kocijama i trci u prazno kao da vezba na pokretnoj traci i slicno). Navodno radi se na fixu, a kada ce ga biti…
**[SIZE=4]OCENA[/SIZE]
**
Ovo ostavljam na vama da sami presudite jer je glupo suditi sada na osnovu svih iznesenih stvari vezanih za samu grafiku, s obzirom da je prica i okruzenje nalik na AC2 koji je do sada proglasen za najbolji, ne znam sta da vam kazem… Prica moze da prodje, ali grafika cista nula, mozda 1 za trud