Assassin's Creed Unity

**

Developer: **Ubisoft Montreal
Datum izlaska: 11. novembar 2014
Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC (Windows)
Zanr: _Akciona avantura, stealth

_
https://youtu.be/K7DEwM7VpfU

[SIZE=4]**

PRICA

**[/SIZE]
[SIZE=2]Glavni junak ovog puta je Arno Dorian, po poreklu francuz, rodjen u Versaju od oca Assassin-a (mislim nije se tako covek zvao hehehe). Otac mu tragicno gine na pocetku same igre i tu krece nasa prica… (a kako gine i zasto objasnjeno je u Assassins Creed Rogue igri). Arno biva usvojen, od strane Templar Grand Master-a i tako cela prica dobija zanimljiv obrt koji necemo dalje da otkrivamo, valjda treba nesto i da se igra :P. Zaljubljen je u cerku svog ocuha, i tako dalje cela prica krece…

[/SIZE]
[SIZE=4]GAMEPLAY[/SIZE]
[SIZE=2]
Radnja je ovog puta smestena u Pariz, na vece Francuske Revolucije. Od noviteta tu je co-op multiplayer, za 4 igraca. Takodje po prvi put se srecemo sa “vremenskim anomalijama” koje glavnog junaka odvlace u neko drugo doba. Npr na trejlerima je bilo moguce videti kako se Arno nalazi na Ajfelovom tornju u vreme Nazi okupacije Pariza, a objavljeno je da postoje 4 ovakve anomalije.

Vredno je spomenuti da su pokreti samog igraca dosta fluidniji i da je sve odradjeno u “parkour” fazonu, sto je itekako primetno prilikom silazenja, skakanja ili padanja sa objekata.
[/SIZE]

[B][SIZE=4]GRAFIKA[/SIZE][/B]

E ovo je ona bolna tema… Grrr, gorak ukus u ustima posle pokretanja igre na bilo kojoj od navedene tri paltforme za koju je napravljen. Vizuelno je sve bez premca, ali naravno na ustrb lose optimizacije od strane developera. Igra redovno radi u niskom framerate-u koji je ispod 25 fps redovno. Sta reci kada i najmocnija komercijalna graficka danas u SLI rezimu ne moze da istera vise od 30ak fps, ali pritom da ih ima kosntnatno… No no, BAD UBISOFT!!! Verovatno ce ovo biti reseno patchevima i fixevima, za sada mogu reci da je neigirivo, jer ja licno, ne znam za vas ostale, ne mogu da igram na 22 fps jer mi jednostavno sve trza i nervira me. Da je to konstantnih 30 frejma pa i u redu, ovako neka hvala. Interesantno je naglasiti da je optimizacija toliko dobo uradjena da igra i ako se spusti na LOW podesavanja i stavi rezovlucija od 800x600 pixela i dalje radi identicno. To je ta NEXT GEN optimizacija!!! Samo napred yeeeyyy :stuck_out_tongue:

Ubisoft je javno priznao da igra pati ne samo od losih grafickih performansi, nego i od anomalija, npr ljudi se stvaraju iz vedra neba, ili se zaglave negde i rade cudne stvari (npr. lik stoji na kocijama i trci u prazno kao da vezba na pokretnoj traci i slicno). Navodno radi se na fixu, a kada ce ga biti…

**[SIZE=4]OCENA[/SIZE]

**
Ovo ostavljam na vama da sami presudite jer je glupo suditi sada na osnovu svih iznesenih stvari vezanih za samu grafiku, s obzirom da je prica i okruzenje nalik na AC2 koji je do sada proglasen za najbolji, ne znam sta da vam kazem… Prica moze da prodje, ali grafika cista nula, mozda 1 za trud :slight_smile:

https://youtu.be/pBJhzmHF5rs

https://youtu.be/At0XWefh-DE

Uf taman se nameracio da kupim igru,i sad ne znam sta da radim,kad kazete da je ne igriva. Mozda je pametnije sacekati patch i uzeti Far Cry :slight_smile: Jel igrao neko na XOne? Moze neko misljenje,predlog? :slight_smile:

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

pa evo prosudi sam, na XO jos i najbolje ispade da radi ali svakako i dalje nije to to kako treba da bude

Hvala,razmislicu jos malo :slight_smile: na ps4 je bas mali fr. Xone jos uspeva da se priblizi 30fps :slight_smile:

a sta reci na PC sa GTX 980 i to u SLI modu (znaci 2 koamda) koji takodje jedva odrzava na 31 fps :smiley:

To je bas uzasno odradjeno. Nema smisla pustati takav proizvod,samo gube igrace. Ja da imam takav PC ne bih ni pokrenuo AC nikad.

Vratite ovo nazad u Evil Within :smiley:

Moj gameplay, Yan Tiersen na klaviru. Skinuo sam neki polupani video editor (free naravno), zvuk ubrzava iz ne znam kog razloga, pa sam morao ovako… Eto koliko je “neigrivo”. :slight_smile:

Pa, lepo radi…

kad kad se vide dropovi… Jbg razmazeni smo postali sada…

Identicno radi i na PC, ko moze da zivi sa dropovima, ja jok za sada, cekam update

Ja uopste necu da je instaliram dok se nesto ne promeni…

pa dok ovi ne izdaju update, nema sta drugo

A jesi probao na low podesavanjima i eventualno nizoj rezoluciji jel i dalje fps pada ?

pisao sam vec u review temi, ali ajde da ponovim i ovde

Igra je najlosije moguce optimizovana jer ne vezano koju rezoluciju i nivo detalja da setujes, FPS je identican uvek, sto nema logike!!!

Evo ja probam reda radi 720p i sve na LOW, kad ono FPS isti kao na ULTRA HIGH na 1080p… pa bas nema veze nikakve

Isto važi i za mene, jednostavno mi smeta kad zasecka. Sačekaću patch, valjda im neće trebati mnogo.

pazi nadam se i ja, ali jos jednom Ubisoft je to, kraljevi optimizacije :stuck_out_tongue:

Ovo mi čekamo :slight_smile:

Izgleda da je danas izašao Patch 2 i odmah se priča i o Patchu 3 koji će izaći uskoro, daj bože već u naredna 2-3 dana.

Update On Current Known Issues

In our last blog post, we provided an overview of what will be included in the upcoming Patch 2, and we have a number of items that we’re looking at already for inclusion our subsequent Patch 3 that we’ll be talking about soon.
In the meantime, we’ re looking at all of your feedback and we’ve consolidated a list of all of the current known issues with the game. The following is a broad overview of the issues that we’re aware of right now:

• Frame Rate issues

• Arno falling through the ground

• Arno getting caught inside hay carts

• Delay in reaching the main menu screen at game start

• Graphical and collision issues

• Matchmaking/co-op issues (including crashes when joining co-op)

• Helix Credit purchase problems

• Uplay service outages

• Some Unite program rewards not redeemable

• Some Ubi-collectible codes appearing invalid

• Companion App issues

• Initiates service outages

Note, this list includes a number of items that will be fixed in  Patch Two. To see the complete list of specific issues for each  platform, [check out our full list of known issues in the forums](http://forums.ubi.com/showthread.php/949543-AC-Unity-Current-Known-Issues?p=10335225#post10335225%20%3Chttp://forums.ubi.com/showthread.php/949543-AC-Unity-Current-Known-Issues?p=10335225%3E).
      			If you’re having problems that aren’t included here, make sure to report them by [contacting customer support](https://support.ubi.com).  We will be updating the forum thread with the comprehensive list of  issues—and the known solutions or workarounds—on a regular basis, so be  sure to check that page often!
      			Thanks for your support!
      			- The Live Updates Team

Danas je izasao neki update za PS4, ali ne znam sta donosi, nisam proveravao. Takodje, imam utisak da kako odmicete u igri, sve manje ima dropova. U sustini, prolazite istim lokacijama (dropovi su vezani za lokacije sa dosta NPC-eva, ne za konkretan chapter), ali da li sam se navikao, pa ih slabije primecujem ili ih stvarno slabije ima, ne znam. Juce mi je neko interpretirao reci i izvlacio iz konteksta, ja sam rekao sve, samo ne da se radi o poluproizvodu koji igram na silu.

Nadovezao bih se na Vladanov post o razmazenosti publike. Pre 2 veceri u onom samom zenitu pljuvanja po igri, napisao sam jedan poduzi post na tu temu i obrisao ga pre postovanja. Nikom se nisam obracao direktno, ali bih popio dozivotni ban da sam kliknuo na reply. Toliko me neki bes bio obuzeo od komentara ljudi koji nisu ni ukljucili igru, ali su stali u prvi red za pljuvacinu.

“Nije glup onaj sto ne zna da cita, nego onaj koji veruje u sve sto je procitao.” Andric :wink:

Dajte sansu igri i necete zazaliti.

Šta dajte šansu igri, pičim je uveliko! :smiley: Mogli bi probati coop ovih dana :wink:

Sent from my D6603 using Tapatalk

Igrao sam coop sa dvojicom iz klana, ali me nervira sto su nestrpljivi pa jure k’o muve bez glave. U partyju smo, a nigde dogovora. Ako hoces da isprobamo stealth metodom, ja sam uvek za. :slight_smile: Poslacu ti sutra link da se joinujes klanu na Ubisofotovom UPlay-u, sve nasi ljudi (zivelo bratstvo jedinstvo :smiley: ), pa cemo igrati. :slight_smile: