Kakve cinematic trailere su oni imali pre, to je ludilo. Rame uz rame sa Blizzard-om.
Ovo sad običan prosek.
Ovaj cinematic mi je jedan od najboljih.
Ma 9.2
Jesi to otkin’o 0.1 od sopstvene recenzije?
Zaboravih da ima 4 a ne 5 stavki za ocenjivanje
Сад сам погледао клип на ДФ-у и искрено, на први поглед ми се игрица свиђа. Хвала Богу па су напокон одбацили старе конзоле које су их очигледно вукле назад у погледу девелопмента. Елем, на XSS искрено нема смисла баш играти, ем је резолуција лоша (720-1080п динамичких), ем губи доста тога (нема RTGI, нема физику косе, лошије текстуре и сенке итд), притом није баш најстабилнији фпс, али зато на Х-у и PS5 изгледа одлично, с тим да је balanced mode најбољи избор по мени, ко има 120Hz наравно, ем задржава све што нуди quality mode уз нешто нижу динамичку рез (али је опет 4К оутпут), ем се да осетити та разлика, односно тих 10фпс-а више. Овако на прву изгледа сасвим океј, морао бих да видим каква је прича, али ми је дефинитивно у плану да купим када будем прешао на Х.
sto sam mislio da je igra vec izasla?
elem, drago mi zbog njih da igra dobija dobre ocene.
Malo tehnički pogled na igru, za nas koje zanima tako nešto:
Na PRO dobijamo u performance mode ono što se na običnom PS5 dobije u Quality Mode, i to u 60 fps. Znači Ray Traced global illumination, bez diffused lighting i ray traced reflections.
PRO Quality mode je još jedan stepenik više: Global Illumination + diffused lighting + ray traced reflections. Baš baš solidan osetni upgrade.
Inače očigledno da igra izgleda i radi prilično dobro, nebitno gde igrali. Series S se naravno najviše muči sa padom frejmova ispod 30 ali uprkos tome deluje igrivo.
Shadows je takodje Steam Deck verified, vidim drzi 30 fps generalno. Verujem da je Ally i ostali slična situacija.
Definitivno sve više razloga da se uzme PRO.
Kakva VA gluma
Shitakeeeeeee
Celu igru sam igrao sa Jap VO, nisam ni čuo engleski kako zvuči u igri, sem onog preview eventa
Igru nisam igrao ali sam gledao malo stream od Gajbotrona i pogledao par nekih review-a i iskren da budem na osnovu onoga što sam video ne mogu reći da sam baš oduševljen.
Rekao bi da igra ponavlja greške iz prethodnih nekoliko delova i da se opet spotiču na isti kamen po ko zna koji put.
Mislim tehnički to zaista deluje impresivno, ono gusta i živopisna vegetacija, prelepi pejsaži, svaki listić se njiše na vetru, voda žubori, oni zamkovi i one pagode njihove izgledaju isto jako lepo, mehanike borbe i stelta kao i parkur isto onako deluju fino i fluidno i sve onako deluje ogromno, megalomanski, ambiciozno, ali ono što je glavni nedostatak ove igre je rekao bi opet ta neka njena suština.
Ono koliko sam primetio taj neki centralni lore serijala i ta večita istorijska borba između Asasina i Templara , priča vezana za Anunakije iliti Isu civilizaciju kako je oni zovu, jurnjava ta ostacima njihove drevne i vrlo moćne tehnologije, njihovim skrivenim hramovima i sve to je opet dosta zapostavljeno, a to je sama srž serijala i ono šta je ovaj serijal činilo tako genijalnim i posebnim, bez toga dobijamo samo još jednu generičnu i dosadnu open world igru samo smeštenu u istorijsko okruženje.
Takođe mi deluje da igra opet pati od repetativnosti, nisam primetio da ima nekih kul i pamtljivih epic misija koje su unikatne i razlikuju se od ostalih kao što je ne znam svojevremeno u AC 2 bilo ono letenje sa onim zmajem iznad Venecije, infiltracija u Sikstinsku kapelu ili u AC3 komandovanje trupama tokom bitke u ratu, probijanje kroz bojno polje i uklanjanje onog generala ili u AC4 bitke brodovima ili misija pred kraj u onoj opservatoriji tj. hramu , pa uklanjanje nekih meta na vrlo originalan i kreativan način ili ne znam u AC : Syndicate ona misija u mrtvačnici na početku ili onda kad odozgo rokneš onu ribu u vozu ili ne znam neki zanimljivi side kvestovi kao što su bili oni gličevi u Animusu u AC2 i one slagalice koje su otkrivale neke vrlo zanimljive stvari vezane za sam AC lore i univerzum, pa recimo one neke kul platformske misije kao recimo u Revelations-u ona u Aja Sofiji, to su sve neke stvari koje su od mene nekad napravile baš zakletog fana AC serijala ali nažalost ovde ništa od toga niti bilo šta slično nisam primetio , kao ni neke zanimljive, harizmatične i upečatljive sporedne likove kakvi su svojevremeno bili Leonardo da Vinči, tvoj mentor stari Ahil u AC3 ili Crnobradi ili En Boni u AC4 ili Elis u AC Unity niti neke upečatljive negativce kakvi su bili porodica Bordžija , Hajtam u AC3 ili Bartolomej Roberts i Tores u AC4 ili misteriozni grof Sen Žermen…ovde uglavnom vidiš samo neka random imena koja se smenjuju na ekranu bez neke naročite karakterizacije i bez da ostavljaju nekog traga ili nešto po čemu bi ih upamtio.
Tako da ono moram biti možda malo i prestrog prema ovog igri i kritički nastrojen i više nego što bi to hteo iako igra ima određenog šarma ali ovo što nudi sve skupa iskreno sumnjam da opravdava 50+ sati grindanja i cenu od 70 evra, rekao bi da ni ovo nije AC kakav priželjkujemo i kakvom smo se nadali i ono imam utisak da su nama pravim AC fanovima ukrali serijal i da nam ga još nisu vratili i kapiram da ono ako vam se već igra pravi AC bolje uzmite neki remaster Eciove trilogije, AC3, AC4 : Black Flag, AC: Unity ili AC : Syndicate pa peglajte , recimo AC2 star 15 godina ili AC4 : Black Flag star 10-ak godina mi deluju svetlosnim godinama ispred ovoga i bar 2 do 3 klase iznad ovoga.
Zar nije bas ovaj naslov pokrenuo lavinu? Ja koliko se secam ovo je bio prvi AC nalik onome što danas imamo.
Origins je prvi koji je krenuo u ovom smeru koliko ja znam.
Od izlaska Origins-a je full RPG i svaki naredni je maltene kopija istog. Nisam igrao baš svaki AC (Football Manager mi je uzeo najmanje 10 god gaminga) ali ja kao da se sećam da je Black Flag prvi imao open world svet načičkan gomilom ikonica koji je kulminirao Valhalom. Ili grešim? Ima tu većih fanova AC, ispraviće me neko.
Dok me neko ne ispravi za Black Flag da okačim collector koji sam najavio juče.
Prvi AC collector u kolekciji. Izdanje je odlično, figura je top, detalji na njoj odlični. Ostali predmeti su korektni. Mada mogli su još nešto da ubace s obzirom na cenu od 32k.
Ostaje da vidimo da li će igra da nadmaši Tsushimu. Što se tiče collectora, tu je Ubi možda u blagoj prednosti.