Quest 3 može od nedavno da pušta iPhone spatial video.
Ubacili su kada je Vision Pro izašao.
Znaci Pro Max ove godine necemo videti hmmm zanimljivo.
Evo ga i Pro features slajd
Pro Max vs stari Pro max. U sustini, veci displej i brzi cip, novo dugme za kameru, brzi magsafe charging. Meni dovoljno. i HLADAN ce biti sto je najvaznije. Razocarenje malo za ovu 4. boju koja je vise zlatna nego bronzana kao sto se ocekivalo.
Vidim da dosta ljudi hard-pasuje na reditu, razocarani apgrejdom. 1-godisnji tempo je takav, mali inkrementalni pomaci. Ovo def nece biti godina za next gen leap, ali nema veze. Ovo je godina softvera i AI-a.
Sto se cena tice - kao i svake godine, sve negde do decembra, cene su oko 1500e za PM, za Jelene Karleuse i Stanije, pa padnu posle mitrovdana. Dakle negde krajem decembra i pocetkom januara treba planirati upgrade po “normalnoj” ceni. S tim sto ce zbog zaista malog apgrejda 15 PM drzati dobru cenu kod nas, tako da racunam na upgrade uz neku doplatu od mozda… 300e? Or smth.
@kiboli98 deder, pojasni mi pls kako ide ovo jos jednom sa Kelnom i povracajem poreza. Uzgred pogledaj i da li ima nekih jeftinih karata za Nemacku u oktobru ![]()
E u stvari mozda cu videti sa drugom da mi uzme kad bude dolazio u Novembru.
Neeeeee, neeeeee, neeee ![]()
![]()
Odose mi milioni. Javi kada skoce opet ![]()
![]()
Ћути, сад кад ајЏони прочита ово, 3 дана ми се неће јавити ![]()
A džonija boli za eplove akcije ![]()
![]()
Уложио си у Мајкрософт и Фил Спенсера ![]()
Naravno. Oni prodaju softver, apple daje dzabe ![]()
microsoft je softverska kompanija boli ih uvo za hardver ![]()
Oh… velika greska… da samo znas koliko oni imaju ulozeno u “hardver” od podvodnih kablova, podvodnih servera do poljoprivrede…
Sve zajedno, slabo. Nisam doduše mnogo ni očekivao, ne može svake godine čudo da naprave. Ne bi ni trebalo tempo da im bude tako stravično stisnut, al to je već druga priča.
Nisam ispratio na koje će sve modele doći ai, bilo bi zabavno eksperimentisati. Da siri konačno postane korisna. Ovako mi najviše služi da je usput pitam kako se nešto kaže na francuskom.
Svidela mi se ideja da slušalice posluže ko slušni aparat, ima smisla.
Mnogo bolje je bilo dok je “nov” model izlazio na 2god (i to je realno suvise brzo) pa onda sledece godineizadje “S” koji ispegla neke sitne mane i nedostatke.
Meni apsolutno nema mesta za upgrade. Telefoni su manje vise isti. Ultra mi je ostala ista, kao i max slusalice. Airpods 3 mi odlicno zavrsava posao , pro skoro i da ne koristim, tako da nema love od mene ove godine apple ![]()
Sem za krpice ![]()
To naravno ![]()
Svake godine ce samo “glancati” uredjaje koje vec imamo. Cak i Apple razume da nemamo potrebu za upgrade-on, te su jednom prilikom rekli da vise zele da se fokusiraju na subskripcijske modele ![]()
I to je okej ![]()
Drago mi je da ljudi uvidjaju da vise nije “fora”, niti statusni simbol, kupovati iPhone svake godine, vec se fokusirati na funkcionalnost i na ono sto ti zapravo treba… (onaj model zamene za novi, uz doplatu, koji imaju u svetu je zapravo stvar koja se isplati).
iPhone-i, generalno, toliko dobro funkcionisu da ljudi kupuju novi kad ga potpuno uniste, ili kada ne podrzava najnoviji iOS ili kada sprze bateriju.