Android vs iOS

Meni lično je ergonomija najveći problem kod telefona. Preveliki su svi (that’s what she said) . Trenutno samo iphone mini i najmanji galaxy mi odgovaraju. Sve ostalo je star ličnog ukusa i ko se na šta navikao.

2 Likes

Bas ovo sto pises.
Da ukratko napisem redosled dogadjaja.
Kada su svi najavili otisak ispodekrana Apple nije uspeo da napravi da to valja.
Da bi ipak nesto novo uveli na ip10 resili su da sve karte bace na FaceID.
Ulozili su mnogo novca tu.
Kada su tu upucali lovu nisu hteli da menjaju smer.
Posle su svi savladali otisak ispod ekrana ali oni guraju FaceID samo iz razloga sto su tu ubacili suvise para i glupo im je da sada menjaju smer. I sramota.

Pored istrazivanja koja jasno kazu da bi vecina radje koristila otisak nego faceID.

Sada imaju razvijene linije, zalihe, dobavljace…
Ne menja se to tako lako i jeftino.
Ima da rabe tu liniju dokle god mogu.

Pa primer iphone 7,8,SE sve isto ali 100% isto samo drugi peocesor.
Gurace to dokle god moze.

2 Likes

Ja bih prvi uvek bitao face id pre otiska prsta. Najbolje bi bilo da u doba pandemije postoje oba resenja, ali face id je miljama ispred tog otiska.

Jako prosto, imas margine isplativosti itd.
To sto svi sada jednom godisnje izbacuju nov tel ne znaci da je to lako.
Ti pravis drugacije kalupe,alate, delove… to je preozbiljna zezancija.
Zato ne menjaju. Ne znato sto ne znaju.

1 Like

Ne, ja apsolutno verujem da je sve sto se danas izbaci zastarela tehnologija, i da se radi uveliko na većim stvarima. Face id zahteva prostora, i notch mora postojati uvek, ma koliki on bio. To sto tebi smeta, ne znaci da mora apriori smetati meni.

Poenta je da su $ najbitniji, i to svima, bez obzira o kome se radi, bilo bi glupo razmisljati drugacije.
Cak ako pogledamo i obican sporet ili ves masinu, jasno je da “Miele” jedino vredi, i da je mozda jedini proizvodjac koji ne brendira svoje proizvode kineskom robom. Ali i kosta koliko kosta. Ostali kostaju manje, ali u principu vrede bar upola manje od njihove tržisne cene.

1 Like

Ovo za Miele je delimično tačno :grin:

Sticajem okolnosti sam naleteo na neku temu o tim uređajima na Bench forumu i itekako imaju proizvode koje ne proizvode oni, nego im drugi proizvode i samo se na njih lepe Miele logoi.

Proizvodi za njih i brendiranje su, veruj mi, dva ratlicita pojma.

Pa ono, recimo znam da im frižidere radi Liebherr i identičan frižider sa Miele logoom je 40k skuplji kod nas od ovog Liebherr…

Sve je to danas maltene iz iste fabrike :grin: Centralizacija proizvodnje samo tako.

Radi i Samsung ekrane i storage za recimo OnePlus i jos mnogo toga, ali nije isto. :slightly_smiling_face: One plus je jeftiniji od Samsunga :slightly_smiling_face:

1 Like

Jeste. Ali nije to isto sa ovim sto pricam.

Primer je nasa kompanija Tesla koja nista ne proizvodi samo udari brend.

To je tek prica za sebe :rofl:

Ja imam Tesla klimu :joy::joy: Pa ti ljudi (kao ja u tim situacijama) kad uzimaju nešto što je na debelom popustu i nešto što je bilo “hitno” u trenutku i znaš da se uzima već u najnižem cenovnom rangu onda i ne obraćam toliko pažnju na karakteristike jer su sve te marke slične, Fox, Vox, Tesla i ostale gluposti. Ja imam neki Elin Tv :joy: Uzeo ga pre nekih 6-7 godina i to samo jer je u tom trenu koštao oko 18.000, a pre njega sam imao onu staru kutiju od tv-a. Daljinski zeznuo i Nokiu kolika je cigla bio i imao je 9 dugmeta :joy: Sve preko 20.000 se već izučava i gledaju se reviews i poređenja na yt. :joy:

1 Like

Moram priznati da sam se i ja malo zagrejao da kupim iPhone ali nedostatak od barem 90hz na osnovnom modelu i Profini opisi su me bukvalno restartovali :grin:

Ako slušaš profine provokacije o apple-u, onda ces motorolu koristiti ceo život :upside_down_face:

Promenices misljenje verovatno posle ovog videa. Lg OS na njemu sa njihovim procesiranjem slike, pristojan panel, 70" ekran za 60ak hiljada…
Eee nzm kakve delove imaju unutra i koliko su kvalitetni ali ovi sa bencha ih nahvalise

Poenta je da ovo pravi fabrika u kini. Dakle, proizvod je neke fabrike u kini koja ne lepi nista nego izadje no name iz fabrike. Nadalje, Veselin ode u kinu i dogovori 100.000 komada, onda njegova Tesla kupuje to, brendira i prodaje. Nema ni S od Srbije sto se tice Tesle (osim imena) :smiley:

1 Like

Ako na Tesli pise made in Serbia onda mora 30ak% delova da se naprave ovde odnosno radna snaga uzima veliki deo toga. Ovo znam pouzdano da mora postojati veliki deo delova biti SrBski.
Verovatno ambalaza, uputstva, mozda stize sve iz delova pa se sklapaju ovde poput Fox-a, Vox-a i sl.proizvoda. ali ovi brendovi imaju kopije na turskom, grckom, bugarskom…trzistu a za Teslu nisam cuo da postoji isti takav TV u trurskoj nazvan Bajazit or whatever?!

1 Like

Upitno je da li se i uputstvo stampa u Srbiji :joy:

Ne znam koliko si upucen ali kinezi imaju svoje fabrike u kojima proizvode sve zivo sto im potrazis. Recimo hoces telefon od 6.1 inca, taj procesor, toliko rama, toliko komada. Nalepis “ki111er” brend na njemu i vec si postao robna marka. Kao recimo Wiko i slicni…

2 Likes

“Samsung se ruga Apple-u pošto je na iPhone 13 Pro konačno uveo osveženje ekrana od 120Hz - B92” Samsung se ruga Apple-u pošto je na iPhone 13 Pro konačno uveo osveženje ekrana od 120Hz - B92

Alooo, ne dirajte više Motoroluuuu :triumph::triumph::joy: