Mi smo u beta programu. Stize nam ranije.
Skineš google drive app na oba telefona, ubacuješ slike na jednom telefonu a one se pojavljuju na drugom.
Miracle.
Odavno airdrop zavrsava sve moje potrebe, zaista nemam potrebu da koristim taj bluetooth i ko ce to da ceka toliko kada postoji airdrop koji je milenijumima ispred.
Ta zaje*ancija je samo za droidase.
Ma jes, sav se tresem
Meni je neshvatljivo da Apple već 4-5 godina fura isti dizajn telefona, šasija je u principu ista, sa sve ludilo notch-em… Sećam se lepih vremena kad su “s” modeli bili dizajn kopije glavnih modela, a kad se sa novim brojem telefona plasirao i izmenjen dizajn…
iPad kida, kao i OS support. Za to im skidam kapu, za telefone već godinama ne. Previše su postali sterilni…
@iNikola Ma BT je i za Android nepotreban, postoji Nearby Share, koji funkcioniše odlično.
Dve tablete , za svaki slucaj
Bolje je ovako, kupim telefon i narednih par godina me bas briga da ga menjam. Da je uvek nesto novo, uvek ce biti neka prevaga da kupim novi telefon, ovako, nema potrebe. Mada, ja prevagnem sa svakim modelom, i uvek uzmem novi, ali nadam se da ce to stati
jer zaista ne vidim svrhu, osim da se ima ono najbolje u tom momentu sto apple nudi, a sve manje vise radi isto.
Sta se desava sa iPhone 13 obicnim jel i on dobija 120hz displej i manji notch?
Ne, koliko sam razumeo. 120 Hz i manji notch samo Pro.
Inace, iPad Mini novi je meni bila zvezda prezentacije. Vec vidim koliko ce biti popularan. I kod nas u bolnicama se koristi za vizite ili druge stvari, ima ih brdo. Najveci problem im je jaaako losa WiFi antena, i radi uzasan roaming u Corporate Wlan okruzenjima, samo muka. Tako da se radujem refreshu, bar iz tog ugla.
Isto bi mini mogao biti fina xcloud ili game pass masina. Simpatican uredjaj.
Bzv kakvi klosari pa mogli su barem 90hz da metnu
Zasto je Porsche manje vise isti vec 40god.??
Zato sto kada nesto valja onda samo radis evoluciju.
A kada je nesto sranje onda stalno cekas revoluciju…
Tako i drzave tako i sve…
Ako nesto radi dobro, prodaje se dobro. Koliko treba da budes lud/glup da to menjass i izmisljas trecu rupu na saksiji samo da bi izmisljao…
Pa ne znam baš koliko je poređenje identično.
Auto industrija je na nekom svom vrhuncu, već godinama, jednostavno nemaju šta da izmisle, osnovna ideja automobila se ne menja već decenijama, četiri točka, motor i to je to, nismo dobili leteće automobile . Sad jedino mogu da rade na softveru, da ubacuju Self drive opcije, smart funkcije…
Dok se industrija consumer elektronike menja iz dana u dan, te savitljivi ekrani, te fensi rezolucija, kamere ispod displeja…
Možda je mene onaj stari Apple razmazio, ali ja sam navikao da Apple uvodi novotarije, da on diktira tržište, menja dizajn uređaja, a sad se sve to svelo na to da više na stolu ne mogu da raspoznam koji iPhone je izašao ove godine, a koji je izašao pre dve godine… Sve sterilno, monotono i šablonizovano. Uvek igraju na siguricu.
Nista nije isto na bilo kom ajfonu. Uvek je unapredjena kamera, jaci cip, vise rama ili brzi ram i td. U svakom slucaju, zadnji ajfon je uvek najbolji, problem je sto su i svi ostali dobri.
U android svetu je bar to odlicno reseno. Srednja klasa traje godinu dana i krene da baguje, laguje i onda ga menjas. Visokoj klasi nakon max 3 godine ukinu podrsku, koja je ionako nikakva, jer ima bezbroj rezolucija ekrana pa se sve pusta nasumice za svaki model, upitno je i koliko se testira sistem za svaki telefon ponaosob, jer to je nemoguce ispratiti kad pustis brdo modela u prodaju, i tako se sve vrti u krug.
Nema vise sta da se izmisli. Osim napucavanja sirove snage, ekrana, kamera, zvucnika, nista drugo nije ostalo…
Ma pusti me da maštam o nekom novom dizajnu iPhone-a
Ovo za Android je nažalost tačno, mada donekle. Pixel Android i Android One rade fenomenalno i nakon nekoliko godina. Moja stara Nokia 7 Plus i danas fercera kao nova. Nikakvi bagovi, ni pucanja. Isto to važi i za Pixel koji sad koristim. Tu je samo mana kratak OS support (3-4 godine), ali sam Android radi glatko unazad bar 5 godina. Oba telefona srednja klasa.
Problem su MIUI, OneUI, šangdongUI skinovi sa tonom bagova i još dve tone bloatware aplikacija.
Nema eksperimentisanja kod apple-a. To je sto je, ako ti se ne svidja - ides dalje. Sto se dizajna tice, to je relativna stvar, ja recimo nikada ne bih menjao iphone za 20/21 ultra ili note 20. Osecaj u ruci izmedju iphone-a pro i tih samsunga je kao da drzim igracku u ruci kada uzmem samsung. I taj njihov samsung dizajn mi je odvratan, bukvalno im je svaki telefon razlicit, sto dovodi do toga da sve shvatam neozbiljno sa njihove strane. Nemaju osnovu po kojoj rade dalje nego je sve šareno. Opet, to je moje misljenje, svako ima neko svoje… Zamisljam, kada bi Porsche stavio 6 točka na svoj auto da li bi ga iko vozio. Ili recimo da ga odrade kao fiat multipla. Dizajn se razlikuje, ali osnova porsche-a nije stvorena 2021 nego traje 40-ak godina kao sto je Marko rekao.
Pa ne očekujem od njih neki jeftin dizajn ala Fiat Multipla, nego brate daj mi edge to edge displej, makni taj notch, probaj da napraviš underscreen senzore i kameru… Eto za početak, već te promene bi dovele do lepšeg i modernijeg telefona. Koji sigurno sa tim izmenama ne bi izgledao jeftinije od ovoga sad.
Uvek mi je bilo zanimljivo kako iPhone korsnici brane iPhone svojim zivotima kao da im je porodicna firma
Ma može i ovaj 911, lepo je poređenje, eto može i Apple da zadrži glavne linije telefona, kao što 911 ima iste linije šasije, al nek malo porade na prednjem delu telefona. Kad već neće da diraju šasiju.
Ovde, koliko znam, ne pricamo o automobilima, ovde smo samo dali primer onoga sto je dobro, a nakon 40ak godina sluzi kao osnova. Nemoj se ni ti praviti lud kad nisi
Slazem se ja da treba promena. Ali cak i da izbace notch i da bilo sta urade, nije to nikakva inovacija. Ne samo apple, kod svih je tako.