Android vs iOS

Laž, zauzima oko 10-20GB. U zavisnosti od uređaja.

Meni je na Pixel 8 Pro ravno 10GB sistem + 9GB temporary fajlovi.

1 Like

S22 ultra

Pixel 9a, u pravu je @Markic

1 Like

Ogromna vest.

1 Like

UI / UX da se usereš.

3 Likes
1 Like

Stvari koje niko nije tražio ali evo ih ipak tu… :roll_eyes:

1 Like

Fino radi mts 5G moram priznati.

1 Like

Uhh

2 Likes

Pa? Isto g drugo pakovanje..

kinezi razbili matrix sa baterijama :smiley:

za ~300eur 16gb rama i 9000 mah, nema dalje

1 Like

Da, to su baterije na bazi silikona. Kinesko cudo koje sada imam je sa tom nekom bateriom na bazi mesavine sa silikonom.

Ukratko veci kapacitet na istu zapreminu.

Ali.. Zasto nisu uveli apple, Samsung.. Te paterije imaju kraci vek trajanja i znatno manji broj punjenja. Sto ne odgovara proizvodjacima koji se hvale podrskom za uredjaje od 5god. Dok Kinezi racunaju da je njihov tel svakako konfekcija, nece dugo trajati svakako pa nije ni vazno za bateriju.

2 Likes

Iskren da budem nisam ispratio priču koji je tip baterija i sl. Vidim da svi njihovi guraju tu priču, zte, honor, xiaomi, oppo.

Al realno za 300 kontam da je best buy. Samo pitanje dal će ga biti svuda, ovo je valjda china release

1 Like

Pa da, to jeste fora. Stave u jeftine telefone koji svakako nemaju vrednost na duge staze i nece dugo trajati. To je razlog zasto nece da stave apple ili samsung.

Uz to samsung se plasi jos one afere sa samozapaljivim baterijama na Note7 od pre skoro 10god. Nece niko da rizikuje.

Baterije na bazi silikona su manje stabilne i sklone ekspanziji i pucanju.

Baterija na bazi silikona stižu i u Apple i u Samsung uskoro. Mislim da je MKHBD onomad pričao na tu temu.

Pa da, ali cekaju da se malo usavrse.

Pa nije baš da stavljaju samo u jeftine telefone. Sa flagship modelima mi više liči da furaju priču zaokružena ponuda, više svega, rama, brža memorija, headphone jack, sd card port, punjač, ono što mi pada na pamet Xiaomi 17 pro max, redmagic (zte) 11 s pro, poco f8 ultra, vivo X300 Pro, oneplus 15, oppo find x9. Većina, ako ne i svi, nude bar jaču bateriju od jabuke i šljamija, neki i bateriju i 16 rama, dosta ih je flagship.

Ne mogu da pričam u tuđe ime, ali ja bi bilo koji od ovih modela posedovao radije nego bilo koji šljami.
Plus jako mi je interesantna priča da imaju model za kinesko tržište, pa malo slabija baterija global, pa najslabija eu varijanta. Kao da ih teraju da plasiraju slabije proizvode, ako ne slušaju evo odma malo demokratije po dupetu kao huaweiu :smiley:

1 Like

Ne, to su sve tra la la telefoni, zao mi itd..

Sto se tice baterija i EU to je zato sto su tamo u aziji labaviji i manja je paznja ako crkne tel brzo ili pukne.

Bas sam citao o tim baterijama sa silikonom. Sto vise silikona bolje drze, ali su nestabilnije.

1 Like