Na iPhone 15 evo pre mesec dana mu bilo godinu dana od kako sam ga kupio i evo me na 90% , punim ga od 20 do 100%. Mislim ne znam koliko ima smisla , al eto.
Mene interesuje zašto bar EU iPhone-i ili svi iPhone-i van US nemaju C1X modem za 5G u Pro modelima? ![]()
Pro modeli iz nekog razloga u americi imaju mmWave 5G koji naravno nije podržan nigde sem tamo…
Mi ga svakako još nemamo, ali zašto ne stave C1X čip u sve telefone van US, a ne samo u Air?
Takodje, interesantno što sad tek primećujem da Air nema brojku pored imena. Zove se samo iPhone Air.
Zato sto vole da sipaju po malo , iPhone 17 skok sa 60hz na 120hz ,Air model dobio novi modem. Pre im je mesto za sim kartice bilo prazno , sada su sa Air modelom popunili to mesto sa jos vecom baterijom. Polako ce doci i da notch smanje mada ne zuri im se s tim da su ovako vise prepoznatljivi.

Da, al onda imas varijacije u kojoj zemlji si kupio iPhone jer neke zemlje će nuditi sa većom baterijom bez Sim slot-a, dok će neke nuditi samo eSim opcije, a neke će nuditi i oba. ![]()
Svakako sam opasno bacio oko na Air, ali ništa do prve recenzije.
Ye, jesam prebrzo pisao haha
Zato sto je vrlo verovatno Air nastao iz r&d foldable. Pa da se zaradi nesto i vrati ulozeno za razvoj, pa kad naprave foldable, ovaj verovatno nece biti u ponudi.
Zasto Mondo Duplantis nije odmah skocio 6.30 posle oborenog 6.17 nego skace obara po santimetar dva i zaradjuje debelo na tome. ista fora ![]()
pu pu pu ne daj boze da naprave foldable, evolutivni zapecak od starta.
(nemojte slucajno ovo da citirate tamo negde 2029 ako stvarno izadje i-fold)
Mali offtopic ali skocio je
Mondo bogotac
Jebote, uradio sam upgrade na io26, i intesa business mobi app mi ne prepoznaje pin. Uneli ste pogresan pin i cao prijatno. Tako da, mali heads up za sve koji koriste business app inteze, ne prelazite na ios26 za sada. evo dzedzim na kontakt centru vec 15 min naravno svi zauzeti.
EDIT: pao im sistem, nije related za ios. all is good ![]()
kakav rollercoaster od posta
Pa to je redovno kod njih. Barem se meni desava vec zadnjih 100god.
Alikacija im je ocajna generalno. Uzas.
Meni je interesantno što većina klikova u npr Safari-u trigeruju HDR efekat.
Skinuo sam ios26 ne vidim neku spec razliku.. isto g drugo pakovanje. Ikonice su ruznjikave ali valjda samo navika.
Ali sad možeš da napraviš 3D wallpaper. ![]()
Meni je bas kul ![]()
To i jeste meni problem
Sto je “kul”
sareno, okruglo… “lepo”
Mozes da vratis na staro ako ti se ne svidja ![]()
Settings > Accessibility > Display & Text Size i uključiš Reduce Transparency