Oni imaju i one čuvene modifikovane self destruct sadnice koje nakon sezone ne mogu da se ponovo uzgajaju nego moraš da kupiš nove.
@padawan ne bi verovao koliko sam ljudi za relativno kratak period boravka u usa posvedočio da idu u kanadu da kupuju insulin, cene su strahobalne, i to texas koji nije toliko siromašan. Bilo kakve medicinske procedure, mislim da je porođaj drugaricu u new hemphsireu koštao nešto abnormalno preko 150k dolara, pa zavisi od osiguranja koliko ti pokriju.
Tek boeing, ratheon, vanguard, blackrock i ostala gamad bolje da ne komentarišem. Nestle koji je rekao da sva tekuća voda nije ljudsko pravo nego da treba da bude u vlasništvu kompanija. Tech gianti koji preprodaju naš digital footprint svima živima. Primera je milijardu, ni jedan pozitivan.
Dabogda mi nikad ne bili tako progresivni niti dočekali tu “revoluciju”.
Opšte je poznato i u ljudskoj prirodi da sve što se bude postiglo po pitanju tehnologije i sl, koristiće se za zlo, za rat, za moć… A ono što će moći da se koristi za dobro i u medicini će morati papreno da se plati. Nekom član porodice ili najbližih bude na samrti, oni ti dostave račun isto kao i danas, pa ko ima da plati u očaju da mu najmiliji preživi nekom operacijom ili tehnološkim čudom koji će to moći možda bezmučno da reši u tren oka, na to će da se svede sve što je “dobro”. Nikakva “svetla budućnost i večni život” neće da sačeka nikog od nas smrtnika tako da mi se ne žuri nigde sa tehnologijom. Mogle bi konzole da budu jače ako ćemo već tako, to je jedina tehnologija za koju navijam trenutno. ![]()
Jok

Ovo prvi put vidim. Ovo je bas lakrdija. Pa ljudi su pre 3000god imali prosek 30god a ne pre 200god.
Inace najduzi vek je dohvatio one sa pocetka 20. veka pa do 21. Veka. Vreme velikih naucnih otkrica. Samo jos tada nisu stigli da stave sapu na medicinu “oni” sto bas bas vole pare. Ali sto vise na racun drugih.
Upitni su podaci iznad. Izguglaj nalo i dobices zotalno različite rezultate na tri različita sajta. Poslaću posle linkove.
Znam i ja zato su mi i smesni.
Ubili smo temu sa ovim flat earth society teorijama, bog sveti zna kako postovi nisu obrisani. Menjajte linkove slobodno na svejelaz.com forumu
Za sada je ona promocija da dobijes 512gb s24 ultra za cenu od 256… preorderi su kod operatera a prodaja krece krajem meseca. Jel neko planira da uzme?
@n00dle te kamere su odavno na polu profesionalnom nivou, bas moras da se potrudis da bi video neke anomalije, ali telefoto 5x zum je u sustini veoma koristan feature i za potpune kamera noobove, drasticna je razlika kada zumiras i nemas vise pad kvaliteta, otvara ti mogucnosti koje nisi do sada imao sa softverskim zumom, kvalitet je bas bio ocajan na bilo kom ekranu… Pa sad ko hoce da ide i da fotografise, za razna putovanja, njemu bi znacilo, znam da bi tvoj brat sigurno iskoristio maksimalno u slikanju prirode npr. Takodje mozes i ljude da slikas iz prikrajka. Kada naprave neki 20x zum bez pada kvaliteta bice prava stvar i to je feature koji ce najvise da napreduje. Sada npr DSLR Sony RX10 4 kosta solidno vise nego ceo iphone i ako za par godina dobijes nesto slicno u kameri flagship telefona bice dosta cool. Ne bih bas to nazvao opsesijom, ali nema nesto smisla da pisu npr o brzem procesoru gde nema nikakve razlike u realnom radu u odnosu na iphone 3 generacije ranije. A i za tiktok ce da bude nekih vise softverskih zezalica da u realnom vremenu postignes neke efekte ili na brzinu nesto izeditujes, tako da ima i potencijal za zabavu.
Uzece verovatno moja zena. Ona nosi samsung uvekm. Sada ima jedan S23 obican i S20+ kako se vec zove.
Treba da menja taj S20 za nov pa ce uzeti verovatno S24. Javljam ako uzme.
Obican, ne ultra? Taj nas ne zanima ![]()
Pritom mislim da opet smaraju u toj kategoriji sa Exynos lutrijom pa sta ti zapadne.
Ultra, obican ima s23. Ako bude uzimala S24 bice ultra.
Apple iOS 17.4 donosi na AppStore instalaciju aplikacija trećih strana
Poslato putem @upday
Iskreno se potpuno slazem sa clankom. Poslednja dva update-a (racunam i 6.1) su donela vise loseg nego dobrog. Na 6.0 sam presao nasilno jer je telefon sam skinuo 6.0 i jedina opcija je bila ili da mi dozivotno stoji notifikacija za instalaciju ili da uradim update. Na 6.0 Quick Panel je ocaj za koriscenje ako se telefon koristi jednom rukom za razliku od predhodne verzije. A sad i ovo sranje sa 6.1 gde necd biti Samsungove Gesture navigacije je ocaj. Googlova je grozna, a ne zelim da de vracam na dugmice. Tako da izgleda za mene update-i staju sa 6.0.
Mnogo losih odluka prave sto se tice software-a prave u poslednje vreme. Plus zasto sa svakim podizanjem verzije softvera moram da se opet navikavam na neke gluposti.
Pa da, ocekivao se taj LLM update, bas me zanima sta ce da smisle sa Siri itd.
Znao sam da ima neka “caka”
Svi nas prate i analiziraju: Pogledajte kako iOS aplikacije prikupljaju podatke korisnika
Na tu temu, odskora sam poceo da koristim instagram – godinama mi ovi ostali (jutjub, fejsbuk, amazon, kogod) serviraju budalastine ko reklame, uvek se mislim dzaba vam skupoceni programeri i algoritmi ako je ovo najbolje sto ste u stanju.
Al evo prokleti instagram ko da mi je najbolji drug ceo zivot bio – tacno ide reklama za reklamom, a sve stvari koje bih rado posedovao. Nisu cak ni samo gedzeti, evo pre neki dan mi servirao kisobran, a sinoc kettle za grejanje vode. A nije ko da to gledam po netu. Procitao me savrseno.
Na tu temu, gledao sam sa kolegom neke satove na poslu. Jahali smo silne sajtove za satove.
Pola kanca je posle toga dobijalo reklame za satove posle toga narednih 2 meseca ![]()
Da, to je taj standardni model, kupis wc solju pa te posle mesecima pitaju ej oces jos jednu?
Al ovaj instagram mi nudi tako neke stvari o kojima niti ne razmisljam, a kad se pojave u feedu bogami oce ruka ka novcaniku sama da krene. Iskreno impresioniran sam, najzad da sistem funkcionise (a vec sam mislio da sam imun).