Baš mi je drago što je AW2 pokupio dosta nagrada sinoć.
Ne znam dal‘ funkcioniše za nas, ali mozda nekog interesuje da proba:
https://x.com/wario64/status/1734966507392917688?s=46&t=nrdnHcuQLnrP54cvvGagJg
Trebalo bi da funkcioniše. Kupovao sam na Epicu prije uz te njihove kupone.
I did a thing
Legla mi je igra baš, ne ganjam ove achievements nešto često, lak nisam gledao nikakve vodiče do pred kraj igre, ganjao sam one charms i stashes zato pto sam htio.
I onda pred kraj pogledam vodič i vidim da imaju neki missable collectables u nekim chapterima. Mislio sam da sam ih definitivno propustio, neku onu reklamu od Koskela brothers kad ono pred kraj igre i taj achievement iskoči.
Najviše kod igre me iritiralo što ne možeš one charms da discard a ograničen prostor u storage isto. Morao sam na kraju da discardujem health packs i municiju samo da bih onu drugu sačmaru sa Sagom pokupio.
Još je gore što sam pročitao da na NG+ kupiš duplikate tih charmova koje ne možeš da odbaciš a limitiran ti inventory. To moraju riješiti, kakav propust.
Hm, mislio sam da imam mnogo manje ali ok. U nekom trenutku sam prestao da zabadam nos svuda pa mi je sigurno nešto promaklo, ali generalno sam zadovoljan. Običnom skupim trećinu achievementa .
Dosta ih je vezano za main story, ako si završio igru, pokupio si ih. Ono što se moraš mimo potruditi je stashes, charms i nursery rhymes sa Sagom i sa Alanom, video logove.
Ja sam kupio i one echoes i words of power, manuscript stranica sam dosta našao uz backtracking koje se tek kasnije pojave ali srećom, ne treba to sve.
E da, u zadnjoj trećini igre se više nisam ovim bavio. Nursery Rhymes su bile simpatične zagonetke, ali charms koje sam dobijao nisu nešto puno značile, posebno što je invetar limitiran.
Heh, ispade dobar Alan (spojleri)… Malo se razvuklo pred kraj, nikako da smandrljam poslednju deonicu i predjem na nesto drugo.
Kasnije se malo popravlja i konfuzna naracija - jedan plot twist, ukleti hotel, ritualna ubistva i prizivanja, pojavljuje se devil himself. Na momente odlicna Silent Hill atmosfera, iako nikada zaista strasna, dovoljno je creepy da ulazi u domen ozbiljnog psiholoskog horora sa ponekim jump scare-om u vidu iznenadnog iskakanja senke ili vizije zaposetih mestana. Ima ovde i uticaja PT-ja pomalo kada upadnes u loop, a sama ideja da pripovedanjem menjas realnost je intrigantna. Magijski realizam sa nordijskim bogovima i relacijom glavne heroine je takodje dobar i bas podseca na American Gods. Saga je divan karakter, za razliku od pomahnitalog Alan Wake-a i drvenog detektiva. Povezanost sa Control univerzimom, pojavljivanje detektivke iz federalnog biroa konntrole. Nacin funkcionisanja clickera koji otkriva tajne prolaze je takodje dobar.
Na minus strani, nisam srecan sa maltene beskorisnim apgrejdima jer traze previse lancboksova ili words of power koji su bas retki. Trudio sam se da “zagledam u svaki cosak”, ali jedva sam skupio za nekoliko pocetnih apgrejda za koje nemam utisak da su mnogo doprineli uspehu u borbi. Municije je malo, ocigledno su hteli da te nateraju malo da izbegavas i da malo ode u pravcu survival horora. Hint: nemojte da trosite municiju na vukove u sumi.
Sta reci o specijalnim efektima, sem da je granica pomerena u interaktivnoj zabavi.
Kada se podvuce crta, ima ovde elemenata kultnog horora. Mozete ga tretirati slobodno kao Silent Hill 5, sto govori dosta.
Ja sam sa Sagom kuburio sa municijom u jednom trenutku, bilo je da ubijem taken-a sa zadnjim metkom. Ali zapravo sam plivao u municiji za sačmaru ali sam nju propustio da pokupim. Posledica toga je da sam završio igru sa jedno 70 metaka viška za sačmu.
Kad sam radio backtracking većinom sam protrčavao kraj taken, napadaju te samo u toni gdje su ali ne prate te po mapi.
Ali vukove mi je gušt bio srediti samostijelom. 2 hitca dovoljna s tim da uvijek jednu steijelu dobiješ nazad. Takođe, većinu taken jednim headshotom i dobiješ strijelu nazad. Odličan za štednju municije.
Words of Power su daleko korisniji dodatak i više se isplate za traženje.
Uh, za Sagu su mi super apgrejdi bili za samostrijel da možeš 2 strijele prije reload-a opaliti za koji animacija traje poprilično dugo a dobar je i apgrejd za samostrijel za više damage kad držiš dugme prije nego opališ.
Ali šampion od apgrejda za Sagu je ipak za sačmaru čini mi se da dobiješ health nazad kad ubiješ neprijatelja u zavisnosti koliko je jak neprijatelj. Tako je dobro došlo u onim situacijama gdje se boriš protiv puno njih a nemaš baš vremena za healing animaciju poput omaj fajt na plaži. Samo ih rokaš i dobiješ sve nazad.
Podsetnik da jos jednom okrenete “loop” pre nego sto Night Springs DLC izadje u aprilu/maju
Ostatak price i novi kraj je vredan!
Novi kraj? Kakav sad novi kraj?
Da napomenem nisam još završio AW2
Kad zavrsis igru, odigraj je ponovo na New Game+
Nije uopste dosadno igrati ponovo jer se brze predje i mnogo si “jaci”, ali postoje stvari koje su nove i Remedy isto preporucuje da bi video “citavu pricu”
Zanimljiv koncept.
“loop” je spoiler u tvom slucaju haha, or should i say SPIRAL
Ovo se retko viđa:
https://twitter.com/alanwake/status/1765362212749615396?t=OMTmVLr61rB5--2v3GsCiA&s=19