Brate ovo sto se tice linuxa veruj mi da ne može u trenutnoj formi niko da ga nauči, taj sam utisak steko hahah
Ovo je izdrkotina, nikako inteligencija
Ne koristim uopste. Ne znam ni gde da odem da bih ga koristio, ni kako se to radi. Get off my lawn.
Ali ozbiljno, za moj posao AI slabo cemu sluzi. Cuva nas to sto je mnogo komplikovano napraviti 3d karakter. Mada svako-toliko vidjam pokusaje da nas nadomeste, dahcu nam za vratom vec.
Naidjem povremeno na neku AI sliku ili filmic koji su mi bas kul. Mozemo da pricamo da su ljudi unikatni kad je kreativnost u pitanju koliko hocemo, licno nisam tako siguran.
Sire gledano, ako ostavimo ove sociopatske vampire ko altmana u stranu, AI je fascinantna tehnologija. Turing test odavno ostavljen u prasini. Interesuje me gde ce to zavrsiti, moram da kazem.
Ma omarchy mi je malo oxymoron sam po sebi. Arch i arch based distro filozofija je bila minimalizam jbg. Probao sam davno a i ovaj quatro novi i previše mi je bloata, 3gb rama u idleu, mada vidim kako bi početnicima mogao da bude zanimljiv, u par klikova sve spremno.
Docker, google maps i šta sve ne.
Ja sam arch zavoleo baš iz razloga što sam naučio filozofiju da praviš sve od nule, taj mindset troubleshootinga na pingvinu.
A i ovaj omarchy izgled mi nije nešto, mnogo lepše rešenje mi je ryoku recimo.
Pretpostavio sam da su plaćeni modeli i agenti bolji, ali nemam neku potrebu jbg. Drug mi se hvalio kako mu claude napravio bolji program za veleprodaju/maloprodaju, skladištenje robe itd nego naši programeri
Sva sreca je sto AI ne moze da mi pomogne u mom poslu. Odnosno ja dobijam teorijski tacne odgovore, ali sem teorije mi ne pomogne nista tako da ga zaista minimalno koristim. Cak sta vise i to minimalno koriscenje me dovede do dela gde me smara da uopste koristim mozak pa sve te lagane stvari ostavljam AI alatu i tako se otupljujem pa sam u poslednje vreme prestao da ga koristim , niko mi ne stoji nad glavom , posao uspevam da zavrsim u roku…
Isto, većina tog što viđam je ili loše ili vidiš očit plagijat.
Ali jesam jednom čuo pjesmu i svidjela mi se i kasnije tek saznao da je AI. Nije sad da me ono oduvala pjesma ali svidjela mi se i nisam skontao da je AI, mislio sam samo da je pjesma opskurnog izvođača. Obično mogu da skontam uvijek je li AI bar što se tiče videa. To mi je bilo prvi put gdje sam pomislio "ok, možda AI može ipak kreirati nešto što nije potpuno bezdušno.
Sad ne znam je li to zbog tog što je bio opet čovjek umješan koji stvara muziku uz pomoć AI ili je zato što je AI pokrao tamo neke izvođače koje ja ne poznajem.
Rekao bih da nista radili i nemate iskustva sa next gen modelima,ocigledno
@MikiBanter treba ocekivati dosta ovakvih stvari, pogotovu pred IPO koji je najavljen uskoro, Antropic je procenjen na jos vecu kapitalizaciju od Space X (2 trilona vs 1,77). Ovi modeli su vec sada polu-sentient, sposobni da “zaraze” jedne druge i propagiraju nad citavim klasama agenata, autonomno hakuju baze kao hugging face, itd. Kako postaju mocniji sve teze ce biti da se drze pod kontrolom / regulisu, bice sve veci security rizici u rasponu od benignih kao do sada, do potencijalno kataklizmickih.
Ma jok. Ima stvari sto AI jednostavno ne moze, ni ne sme. Nece posao nidje.
Ali da sam protiv AI-a u svemu, jesam.
Da je AI dobar tool, oooo da, jeste. Zao mi je ovih klinaca sto tek pocinju programiranje, nece videti p od programiranja.
Pa o tome ti pricam, demokratizacija contenta je vec uveliko u povoju, ne treba ti vise ni farma preskupih GPU servera da ovako nesto odradi, uskoro ce moci uz pomoc standardnog subscriptiona buduci da cena tokena ide na dole (iako se kompleksnost inference i worklflow-ova uvecala disproporcionalno). Do pre 2-3 godine, smejali smo se slikama sa 6 prstiju, AI slop je bio u rangu komedije. Danas vec moze da pravi bolje filmove nego Spilberg i da pise bolje romane nego Isak Asimov (ovo sam licno iskusio, inace ne bih verovao).
Globalno gledano, postoje izazovi pre svega u vidu dostupnosti elektricne energije (verujem kratkotrajni) jer demand 2x prevazilazi proizvodnju cipova - ako bi sve cipove stavio u produkciju trebalo bi ti 2x vise struje od onoga sto ukupni kapaciteti mogu da proizvedu, od toga je 1/2 u Kini. Voda nije problem jer je data centri koriste daleko manje od golf terena ili stocarske industrije koja je najveci potrosac.