2019 rezime

Da čujemo, šta je po vama obeležilo godinu za nama?
Pošto je ovo gejming forum, neka prvo bude igre, a potom piskarajte i za ostale, vama bitne, stvari.

1 Like

Sto se gaminga tice, iskreno i ne znam sta me je konkretno fasciniralo. Bilo je dobrih igara, kao i nekih od ranije koje sam odigrao. Isto vazi i za privatni zivot, nista fascinantno, malo sam poceo da vjezbam prije par mjeseci, osim toga nista vazno. Da kazem godina nit smrdi nit mirise.

2 Likes

Sto se tice igara kod mene je Exodus izvukao stvar, dok su mi Nintendo igre ostale trenutno van dometa zbog nekih drugih obaveza. Ako izuzmemo gaming koji je bio poprilicno mex najbolja stvar koja mi se desila sto sam konacno sredio sprat, jos kuhinja ostaje, a sve je pre godinu dana izgledalo kao nemoguca misija. Roditelji dobili neke otpremnine, ja nasao dosta placeniji posao i ono sto je trebalo da se desi za 5-10 godina spletom srecnih opkolnosti desilo se u 2019 godini :slight_smile:

Lose je sto sam ipak morao da uzmem manji kreditic da bih stvar zavrsio do kraja pa cu zato promenu auta morati da cekam jos godinu dve. Tu samo Toyote dolaze u obzir ostalo ni ne razmatram :slight_smile:

Za mene Nemacka medicina nije najbolja na svetu :smiley:

3 Likes

Sekiro, CTR Remake, RE2, Death Stranding, Borderlands 3, DMC 5, WoW Classic… Sto se naslova tice, vise nego solidna godina.

Gde Toyotu? Realno, samo Nemacka.

@Oblakoder Ma samo Japanci :grin:
Kod mene situacija sto se gaminga tice je onako, pa mose se reci, casual. SW battlefront 2 i Tekken 7 u prvom planu tokom cele godine. Sto se tice drugih stvari, izvadio sam vozacku i ociscena prva godina u roku. Muzika ide ide pa stane. U sledecoj godini planiram da znacajnije ulozim u muzickom smeru tipa novi Amp i rig adapter.

Losa iskustva sa nemackim automobila. Vozio sam Polo Classic 97, Audi A6 2002, sestra neku Opel Astru pa se onda preslo na Japance. Aj da ucestale kvarovo pripisemo starosti vozila jer naravno retko ko ima para za nov auto ali ono sto me posebno iritira je zavrsna obrada pa sam tako imao situaciju na Polou da se skoro svi tapacirunzi posklobuce, a na Audiju su mi gotova sva plastika oko dugmica izbledala. Ali aj postroji druga tema za te stvari.

Cisto da dodam da su svi ti automobili prelazili u moje vlasnistvo sa desetak godina starosti

Zaboravio da dodam da je po meni najbolja igra ove godine ubjedljivo Devil May Cry 5, davno se nisam tako zabavio uz neku igru, drugo mjesto bih dao Resident Evilu 2 Remake.

1 Like

Sto se tice igara BFV se pikao mnogo do pre mesec dana, kada se preslo na COD, obe igre su mi super legle tako da su mi one obelezile mp svet, naravno i fifa :sob:
Sto se tice sp igara, presao sam tlou, spajdija, until dawn, hitman 2, uncharted sve delove…tako da je meni bilo zanimljivo s’ obzirom na to da nisam igrao neke igre koji su mnogi od vas vec odigrali, e sad ono sto je izaslo 2019. me nije nesto odusevilo…nadam se da ce 2020. biti bolja po pitanju igara, ove godine su izbacili brdo nekvalitetnih, sledece godine nek izbace 2 al’ nek budu kvalitetne kao tlou i ja se ne zalim :slightly_smiling_face:

Moji 2019 highlights:

  • Hakovanje Switcha mi je donelo mnogo bolji izbor piratskih naslova. Od kojih, naravno, nisam odigrao ni jedan.
  • Prelazak na 4K OLED mi je doneo lepsu grafiku.
  • Kupovina Xbox One X-a sa gamepassom je takodje bila nova igracka neko vreme.
  • Fifa mi je vec par godina za redom ubedljivo najigraniji naslov, tako da, osim Devil May Cry 5, nesto se bas i ne secam da me je neka igra oborila s nogu.
5 Likes

Ja se i nisam nesto naigrao ove godine, presao sam God of War ponovo, Last of Us, AC Syndicate, Detroit Become Human. Igrao sam Fifu jedno vrijeme ali EA je jos jednom upropastio igru tako da sam batalio vrlo brzo. Ove godine sam gledao bas dosta serija sto ranije nije bio slucaj i bas sam uzivao u vecini. Nadam se da ce 2020 donijeti prvo srece i zdravlja pa onda mnogo dobrih gaming naslova :grin:

2 Likes

Meni je ovo bila zanimljiva godina, mada se jedva secam prve polovine –

  • uzeo novi kompjuter pocetkom godine, radio zanimljive stvari u VR-u
  • pre par nedelja uzeo ipad pro, bas sam srecan
  • gaming highlight mi je sigurno coop igranje Divinity 2 s Lidijom – sasuli smo preko 120 sati, jos nije gotova kampanja. Neverovatna igra, a najlepse je igrati je zajedno.
  • uplatio Apple Arcade – moram da kazem da mi nije zao 5 dolara mesecno za ovoliko dobrih mobilnih igara.
  • vajao sam figure za print ove godine prvi put u zivotu – bice zanimljivo videti neki moj rad uzivo, bilo bi lepo ako mi posalju primerak.
  • mnogo sam uznapredovao na poslu, al bre tesko drzati korak s deceniju mladjim, sposobnijim kolegama. Najveci izvor stresa, al istovremeno kad pogledam dokle sam dogurao za ove dve godine, ponosan sam na sebe.
11 Likes

Da krenemo redom promjenio konzolu,posao,telefon,auto.Šta znam možda je moglo i bolje ali zadovoljan sam.

3 Likes

Godina ko godina, nista se nije bitno desilo.

  • Kuca pos’o, pos’o kuca.
  • Uzeo Xbox One S kao drugu konzolu i sa Game Pass Ultimate-om odigrao par vrhunskih igara. Razbio mi je predrasude da se ozbiljan gejming moze naci samo na Playstation-u.
  • Od nekih igara izdvojio bih recimo Gears of Wars ceo serijal koji sam odigrao, Red Dead Redemption 2, Spider-Man i npr. ovu godinu sto se gejminga tice zavrsio sam sa Days Gone.
  • Lepo letovanje na Jonskom moru.
  • Mali izlet Bec - Budimpesta sa starim matorcem (VW Golf IV)
  • Ponovo se vratio na iOS uzevsi iPhone 11
  • Sutra krecem za Istanbul na novogodisnje putovanje.

Toliko za 2019. Nadam se da ce 2020. biti bolja. Planiram da pokusam da pronadjem posao u Norveskoj. Mozda se i ozenim. Mozda :rofl:

Svima zelim srecnu Novu 2020. godinu i neka vam u svakom mogucem segmentu bude mnogo bolja :wink:

9 Likes

Od igara, ništa posebno… Kao i svaku godinu, najveći deo mi bude fifa, i to mi je okej… Volim tu igru…

Početkom godine uzeo pc, posle skoro 9 godina :slight_smile:

Pre par meseci uzeo i novi monitor

I pre par nedelja igrom slučaja uzeo Xbox One S i posle dužeg niza godina zamenio moj phat…

Što se tiče posla i života, nije preterano lepa godina… Na žalost, početkom ove godine sam izgubio svog vernog prijatelja, američkog staforda, koja je bila moj pas i najbolji prijatelj od 2011… Još uvek se nisam oporavio od tog gubitka i teško mi je i sada, što mi je još veći problem, nemam snage da uzmem novog psa…

Napredovao sam na poslu, naučio dosta stvari… Šta znam…

Kada bih morao prošlu godinu da ocenim od 1 do 5, neka to bude neka dvojka… Nadam se da će sledeća biti mnogo bolja…

1 Like

6 Likes

od cega to zavisi? :smiley:

Nije loša godina, prvih 9 meseci 2019. smo bili užasnuti što klinac još nije progovorio a ima tri godine, pa su logopedi zaključili da možda ima oštećenje srednjeg uha a zbog toga što još uvek ima tubicu za odvod tečnosti iz ušnog kanala, nismo mogli da mu sprovedemo test koji bi to potvrdio Onda je početkom septembra počeo da priča ponešto da bi sada već sklapao jednostavne rečenice. I dalje ima neke smetnje ali mozak je čudo i uradi “rewire” da bi audio signale koje ne razume počeo da tumači kao ispravne i da ih uspešnije reprodukuje. Uglavnom, na dobrom smo putu.

Sve ostalo je bezveze u odnosu na to :slight_smile:.

E da, ovo je inače bila najtoplija godina u istoriji planete a svaka sledeća bi trebala da bude još toplija.

16 Likes

Moj sestrić isto nije pričao tri godine, a kćerka je recitovala pjesmice sa 13 mjeseci. Nema pravila nikakvih, osim da su muški lijeni za sve pare a curice vole da toroču čim steknu uslove za to. :joy:

5 Likes

Pa zavisi od mnogo stvari. Hocemo da menjamo i devojka i ja i posao i drzavu. S jedne strane hocu i porodicu a s druge hocu ovaj zivot. Ne moze se coveku ugoditi :smile: uglavnom sve je tu,
bice. Ako ne ove 2020. onda one tamo 2021. :grin:

2 Likes

Sad kad smo remizirali ovu ja vam svima zelim srecnu novu godinu :slight_smile:

3 Likes