Zastita autorskih prava u Srbiji?

Evo upravo me je zvao covek iz agencije koja je organizovala konkurs i zahtevao da mu objasnim kako stoje stvari i na kraju mi je rekao da ako je sve tako da im posaljem ne originalnu fotografiju na mail i ukratko opisem celu stvar i da taj ko je ukrao fotografiju nije imao prava na tako nesto i da ce pokrenuti postupak. E sad,gde sam ja u svemu tome,imam li ja prava da zahtevam nesto od njih zbog povrede prava o zastiti intelektualne svojine?

Mozda bi i imao da je tvoja fotografija neovlasceno iskoriscena u komercijalne svrhe od strane njih (na bilbordima, tv-u…) a posto oni nisu ni znali da si je ti uslikao vec im je poslata na konkursu verovatno ce samo napisati da je fotografija tvoja a onog lika diskvalifikovati.

Pu,bre… Nego dobro isteracu bar stvar do kraja posto sam ustanovio da je profil sa koga je dobijena nagrada u stvari lazan i da je napravljen u svrhe ucesca na nagradnim igrama,dakle lik pravi mnogo laznih profila kako bi povecao sanse za dobitak na nagradnim igrama,a pritom se i kiti tudjim perjem,stvarno bezveze…