Zamjena DVD Driva

Pozdrav, imam doma dvije xBox 360 konzole. . .na jednoj mi je otšla matična no drive radi a druga je ok samo kaj drive ne radi. . .pa me zanima dali mogu uzeti Samsungov drive (ts-h943) sa pokvarene konzole i staviti u ovo konzolu koja radi, u njoj je trenutno Phillips Lite-on drive ( DG-16D2S )

Prepostavljam da je moguce sa JungleFlasher-om?

Ne moze , mora da bude isti model ili nece citati xgd3. Pokusaj da nadjes neki liteon , pa mu upisi dvd key originalnog citaca preko jungleflashera.

MhM,
JF mi ne zeli dati key driva. . .

javi mi:

JungleFlasher 0.1.96 Beta (323)
Session Started Fri Nov 29 14:39:59 2013

This is a Wow 64 process running on 2 x 64 bit CPUs 
portio64.sys Driver Installed 
portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom ! 
Found 2 I/O Ports.
Found 2 Com Ports.
Found 4 windows drives A: C: D: E:
Found 1 CD/DVD drives E:

No Drive Detected! DVDkey files extraction aborted!

ako nemas alat za to , bolje nemoj da pokusavas… za povezivanje drajva na pc potreban ti je ck3 , via6421(ako se dobro secam) sata kartica ili x360usbpro i probe za liteon… imas sve u jungleflasher tutorialu… i jos nesto veoma bitno , nemoj napajati dvd drive preko konzole dok flesujes , mozes zeznuti southbridge na konzoli i bices flegovan za ban…
I kao sto sam ti vec rekao nemoze taj toshiba samsung u tu konzolu , mora da bude isti model kao fabricki , u protivnom konzola nece citati xgd3…
Da sam na tvom mestu , ja bih poslao konzolu nekom od servisera sa xbr da ti zamene laser… najsigurnije ti je zato sto ovako mozes dodatno nesto zeznuti na konzoli…

Moras da skines kljuc, ne moze klasicno citanje kljuca na dugme. Ne moze spoof, ne moze zamena DVD drive drugim, nece ti raditi XGD3 igre, neke price da sada kao moze ja nisam testirao i probao jer novi dashboardi vise ne gledaju koji je DVD drive sto ne verujem jer FCRT mora da se cita za XBOX slim sa 16d5s drvieom tako da je verovatno prica

Niste u pravu, radice neke xgd3 igre sa odredjenim TU, ali AP2.5 nece uopste nikako, nazalost i ja sam bio u istom problemu kad sam kupio stari xbox. Jedino sto mozes uraditi da bi ti sve lepo radilo jeste da kupis novi Lite-on drajv. A da bi skinuo kljuc sa ovog drajva ti treba dodatni alat koji mozes i sam napraviti. Ili jednostavno iscimas osobu koja ti je originalno flesovala konzolu i trazis kljuc od svog drajva ako ga jos ima.

Ovo mi više liči da je nešto drugo a ne laser, jer tip od kojeg sam kupio xbox (ovaj sa pokvarenim drivom) kaže da je laser mijenjan te da je unutra novi laser i da bi trebao raditi, te njemu da je stari laser izbacivao reading error dok meni sada ovaj kad ubacim disk čita 3-5sekundi i nakon toga bez ikakvog errora kaže open try kao da nema diska unutra. . .

Moguce je da nije novi laser nego da je radio pot tweak na starom, od toga mogu da izgore poprilicno brzo ako se ne uradi pravilno. Ukratko to je tehnika za pojacavanje lasera, a ako ga previse pojaca onda ga sprzi. I kad se to radi, laser se brze trosi.

mhm, i kaj se sada tu da napraviti?

Kupiti novi laser od nekoga, ali nekoga proverenog, da opet ne dobijes laser sa kojim se neko zezao. Ili kupiti novi dvd drajv. Mislim mozes ti pokusati i sam raditi pot tweak ali ne bi ti savetovao jer ti je laser vec jaaako slab i jako brzo ce ti opet otici.

MhM, ali cudi me to da mi ne javlja nikakvu gresku nista, jednostavno kao da nema diska unutra, probao sam sa original igrom, original dvd film. . .ama baš ništa. . .sad sam se javio jednom servi**** tu da vidim za cijenu driva/lasera… .pa cemo vidijeti. . .

Sad sam bio kod majstora, on je to otvorio i pogledo, i veli da je valjda PCB otišao te da treba vidijeti dali može izvuči key iz njega ;(. . .

Sad, ja sam ga zaboravio pitati, što ukoliko se key ne može izvuči?

Sad me tip zvao, kaze da je PCB sprzen te da ne moze izvuci key, znacijedino kaj mi preostaje je RGH ;(. . .
Ne zanm koliko mi je to isplatljivo na konzoli s 20GB. . .

Cudno je taj pcb otisao ako dvd drajv i dalje otvara i zatvara al ajd. Koliko ja znam RGH se moze samo privremeno uraditi, i to delimicno, znaci bez bootovanja konzole da bi se izvukao DVD key, i zatim se preflesuje na staro. Bolje da samu proceduru neko strucniji objasni jer RGH nikad nisam radio.

Ako je mrtav ko sto kaze bullet mrtav je skroz, moguce da je laser problem, sumnjam da je PCB mrtav.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Spržen je PCB, tip od kojeg sam kupio konzolu mora da je napajanje spojio na krivu stranu, jer se vidi malo crnog na cover stranici. . .sad gledam da sam uradim jtag, imam nešto zanja el. tehnike, vidimd a nije toliko teško samo moram potražiti odgovarajuće bakrene žice. . .

cudi me , obicno kad se zezne pcb , on bude skroz mrtav i ne otvara tray , samo treperi zelena lampica na rf ploci…
JTAG cisto sumnjam da tu moze da se odradi , dash ne sme da bude preko 2.0.7371… zato ti preostaje jedino RGH.

Da, sad sam bas gledao, se moze nekakav downgrade napraviti?

ne moze…

Ha nista onda mi se ne isplati nis nego baciti u smece 700-800Kn (100€) je pre vise za rgh na konzoli koja je out of date (xbox one). . .

I ja isto video da kada se sprzi PCB mrtva skroz jos nisam video takvu niti cuo tj sada od tebe. Radis RGH, JTAG je za stare expoiltabilne dashboarde bez chipa, RGH je sa chipom.
Radi ga sam imas TX forum support ako kupis original TX chip i polako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma nemas u HRV za kupiti CoolRunner / Tx chip. . .svi ovi serviseri nabe cijenu kao da ćešu boga za jaja. . .
Jedino sa ebaya da naručim (8,96$) i za mj.dana da to uradim, ako ima neko u hrv. da pšrodaje rgh cipove neka mi se javi na pm.