Pozdrav svima !
Konzola je jasper elite (120gb), i naravno uradjen je RGH.
Hteo bih da ubacim veci hdd,pa me zanima par stvari. 1.Dali je jedino ogranicenje fizicka velicina diska (cuo sam da neki diskovi od 750gb/1tb ne pasu u kuciste diska)? 2.Postupak zamene/formatiranja hdd sam otprilike skontao (LINK), ali sta sa FSD i profilima ? 3.Dali se to mora reinstalirati, ili mogu preko kompa da to sve prekopiram posle formatiranja (spojim hdd na usb rack)?
Ako ima neki tutorial (moze i na engleskom ), bilo bi jos bolje.
Izbor je pao na 2 diska, oba su seagate momentus serija (5400rpm/sata 2, trebalo bi da su i fizicki iste velicine). 4.500gb ili 640gb (polovni, ista cena)?
9.5mm debljina, a to ti je 99% diskova, retki su oni od 12mm
Prvo uzmes jednu flesku lepo povecu onako oko 32GB moze i 16GB, napravis je u MS DASH da je storage za xbox, prekopiras ceo profil na nju kao i FSD folder i launch.ini. Ubacis nov hdd, odes na storage pitace te da formatiras, trazice ti serijski broj da upises, imas pozadi na konzoli uneses to i hdd formatiran. Vratis sve sa fleske, kao da nista dirao nisi… e sad vracaj i igre ako ti zelja i volja, ista procedura, bocni jedan hdd pa kopiraj do besvesti ili prebaci prvo na PC pa posle sve na taj novi
pod 2 ne moze na rack tj moze ali sa MODIO programom, ubitacno sporo kopira spremi se za jedno 12h kopiranja ako ces tako
Hvala na ekspresnom odgovoru !
Odradicu to sa flesom, ipak je prostije i brze.
Jos samo da nadjem neki veci (pretpostavljam da 8gb nije dovoljno).
Pozzz !!!
pa mozda i jeste ako nisi pakovao nikakve DLC-eve… jer ako jesi nece ni 16 da te izvuce, meni npr profil i saveovi i sav CONTENT folder ima 36 GB jer sam natrpao DLC-eve razne i ako dodje do zamene mene zesce mrzi da brisem sta mi ne treba kad mi u sustini sve treba hehehe
Bam, naleteh na prepreku
Formatirao sam flash od 8gb u ms dashu, i prebacio (transfer content) profile i ostalo (oko 4gb).
Prebacivanje FSD me zakocilo.
Posto is ms dasha to nemogu, otisao sa u fsd, pa na otisao na file manager.
E sad,pored standardnih game i hdd1, pojavili su se usb0, usbmu0, usbmucache0.
Pokusao sam u prvi (pa i drugi) prebaciti, ali jedino mi je uspelo sa launch.ini.
Cim pocnem prebacivati FSD folder, odmah izbaci failed.
Kontam da je nesto prosto u pitanju, ali mozak mi zakucao :headbang:
:emoticon-0111-blush Logicno… :emoticon-0111-blush
Elem, stigao mi hdd ali se ispostavilo da je krcat losim sektorima :mad:
Tako mi i treba kad kupujem polovno :headbang:
Ako uspem povratiti kintu, ima da kupim nov disk ko covek.
A reko’ sam sebi 100 puta “necu uzimati polovno”…