Situacija je sledeća trenutno mi je u Sony hard od 37 GB od toga samo na Multimen odlazi 10 GB ostaje mi na raspolaganju samo 27 GB a za Resistance 3 mi treba preko 33 GB.
Šta moram ponovo da instaliram od softvera posle ubacivanja novog praznog hard diska .
Dali moram da flešujem PS3 ponovo ( instaliram kmew ) ili čak da instaliram operativni sistem ponovo.
Za multimen sam siguran da mora da instaliram ponovo.
mora i 3.55 koliko se secam,bolje uzmi externi,buduci da 90% igara radi na njemu + interni za ovaj ostatak od 10% a takodje externi mozes koristiti za svakojake potrebe i vise se isplati u ovom momentu.
Ja sam uzeo wd externi od 1.5terabajta pun ps3 igrica,bilo je oko 160igrica za ps3,pa sam neke koje imam i na boxu obrisao,koristim ga i za 360,platio sam ga 140e sa 2god i 10meseci posto je bio polovan,lik ga je koristio nepuna 2meseca.
Sent from my LG-P990 using Tapatalk
Koji model konzole imas? Koliko znam modeli od CECHA do CECHG drze kompletan firmware na NAND-u pa neces morati da ponovo stavljas FW dok pocevsi od CECHH firmware se delimocno nalazi i na HDD-u tako da ces i njega morati da stavis ponovo, naravno multiman i blackobox i slicne alatke se podrazumevaju da ponovo instaliras.
Prilikom nabavka HDD vodi racuna i o njegovoj debljini jer mislim da svi diskovi veci od 500 gb su deblji i fizicki ne mogu da stanu u konzolu, ali za ovo me nemoj drzati za rec.
Ja sam u moj PS3 jos odavno stavio externi 500gb koji sam rastavio, ali ako i na to pomisljas, vodi racuna jer na nekim modelima proizvodjaci namerno uz…ebu sata port.
LJudi imam ja dva harda od po 2 terabajta problem je što Resistance 3 radi samo sa internog kao i GT 5 .
Ovo sto ti je Limanac rekao, provjeri koja je verzija PS3 pa cemo ti pomoci. Sada sam u zurbi, ali mislim da cu veceras moci da pomognem. DO tada provjeri da li Resistence 3 mora da bude tih 33GB, posto imas i fajlova za brisanje, npr. 3D fajlovi, jezici koji ti ne trebaju i slicno. Pa vidi ima li dovoljno toga da se obrise da stane na 27GB
Gt5 radi i sa externog,multiman 4.02 provereno sljaka!
Model je : Serial: 02-27430373-3876356 - CECHG04
Dali mora KMEW ponovo ?
Trebalo bi da ne mora, ali ne mogu da ti potvrdim iz prakse. Ja sam na mom CECHL morao da stavim ponovo. Pre nego zamenis disk i ako ces koristiti backup, vrati se prvo na OFW 3.55, zameni HDD i ponovo vrati na Kmeaw. Ne bi tu trebalo da bude nekih problema, ali se raspitaj jos malo, da slucajno ne bi pao neki brick
CECHG je poslednja verzija sa NAND chipom 2x128mb sa SEM plocom, znaci iz recovery menu samo uradi format HDD.
Nista strasno sto se tice menjanja HDD na NOR konzolama, ubacis drugi HDD iz recovery instaliras opet isti CFW i uzivas. Nekim konzolama koje su bile na visem CFW potrebno je uraditi Dehashing da ne bi bilo RLOD-a…
Pišem sa mog iPhone 4 sa Tapatalk aplikacijom
Znači recover meni će se pojaviti posle uključivanja konzole sa novim hardom i iz njega mogu da vratim CFW 3.55 ( Kmew ),a zatim da instaliram Multimena i sve će biti po starom.
Instaliro sam pre pola sata multimen 4.04 međutim i dalje neće da pokrene GT5 sa eksternog kao i Resistance 3.
Ne znam u cemu je caka meni gt5 radi kao zmjt,resistance nisam probao jer trenutno nemam net.
Možda nije isti Rip ja koristim onaj od 13.90 GB čini mi se da ima još jedan od 19 GB.
Recovery ce ti se pojaviti ako ako ti je FW na disku, pisace da sistemski softver ne moze da se pokrene itd, trazice da resetujes konzolu, a zatim ce te obavestiti da je particija losa i da je moras formatirati i ponovo instalirati FW.
Ako se ceo FW nalazi na NAND-u kako bi kod tebe trebalo da bude, samo formatiraj HDD i to je to
Ja imam taj od 19
Hard uspešno zamenjen sa 40 GB za veći od 500 GB u Nandu bili ne samo CFW već čak i Profili .
Samo sam instaliro Multuman i to je to sve ostalo po starom.
kao sto sam ti rekao, samo format HDD mozes da uradis i sve tera