Zamena CPU-a na laptopu?

Da li je uopste dobra ideja i da li je izvodljivo da svoj cpu i3-370m zamenim za recimo i5-560m?

U pitanju emashines E372G :wink:

Jeste ako ploca podrzava taj procesor, pogledaj sta podrzava a najlakse je da probas 99% sam siguran da ce raditi, nazalost nikada nisam probao. Za neke stvari treba updateovati bios a i za podrsku za druge procesore. Odakle ti sada ovo palo napamet? :slight_smile:

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Polude od ucenja, ostalo sve znas :smiley:

Vidim da nisu skupi i5, pa reko dal da ga budzim :wink:

Ovde sam nasao za bios mods:[Unlocked] acer emachines e732

Upravo proveriš da li se soket kompatibilan I ubaciš a ako bude potrebe možda ćeš morati bios da apdejtuješ ali to je sve mačiji kašalj.Ja sam mjenjao na mom hp530 procesor sa intel pentium m 1.60ghz sada je core2duo 2.00ghz samo provjerio kompatibilnost soket-a

Sent from my Q10 using Tapatalk

I3,i5 i i7 ista generacija isti soket-podnozje.
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G1%20(rPGA988A).html

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Nisam toliko gledao za novije generacije ja sam I dalje zadovoljan sa core2duo ali opet dobro je znati da se može fino nadograditi laptop I dalje.A da danijel-e moraš I termalnu pastu da kupiš za procesor I možda I grafiku bar tako je kod mene bilo.Treba ti nekih pola sata strpljivog posla bar u mom slučaju

Sent from my Q10 using Tapatalk

Dobićeš neprimetno ubržanje performansi. Ne vredi menjati proc na laptopu.

Hteo sam to da uradim, ali su me ljudi na notebookreviews forumu lepo i razumno ubedili da ne vredi i da je trošenje vremena i bacanje para.

Kako god ja znam da u mom slučaju umjesto 1.6ghz single core imam 2.0ghz dual core 64bit i meni to nije zanemarljivo

U njegovom neće biti tako.